Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azt mondta az élettársam hogy őszül a hajad örgegszel és nagyokat nevetett. Mondtam milyen szarul esett ez erre mondja pedig öregszel őszül a hajad meg nézzem meg a szemem körül ránc van. Más párja is mond ilyet?
19(!) eves koromban kezdtem oszulni. Van ilyen sajnos. Most 34 vagyok, a fel hajam osz. :(
Erdekes, az en parom meg sem latja. Sem az osz hajszalat, sem a rancokat, pedig minkettot mutogatom.
Nem hinnem, hogy a kerdezo parja puszta tenymegallapitast tett es a kerdezo a tulerzekeny. Es a "meg jo, hogy nem vagyunk gazgdagok, mert elhiznal" szoveg is puszta tenymegallapitas? Ugyan mar. Megteszi, mert nem szolsz ra. Illetve... raszolsz. Es csak kinevet? Hat, nem tudom. Nagyon komolyan elmagyaraznam, es megkerdeznem, neki hogyan esne, ha megmondanam, hogy meghizott, pettyudt lett, rancos lett, stb. Most tedd helyre ezt a helyzetet, mert ha rahagyod, kesobb egyre rosszabb lesz, meg jobban megalaz.
29 éves vagyok, de már egy ideje felbukkannak az ősz hajszálak, de a párom eddig nem vette észre.
Ő csak kötözködésből szokta mondani, hogy :őszülsz, vénülsz, csókolommal köszönnek a gyerekek, mert olyan öreg vagy...stb.
Ő mivel kopaszodik , én vissza szoktam vágni: Kopaszodsz, öregszel, apókának lehetne hívni, már remeg a kezed. Mivel sokat dolgozik, ez miatt nem bírja a tempót tartani, ha sietni kell valahova. Ekkor meg néha azt mondom: Siess apóka, ő meg vissza szól, hogy majd hozza a botját, és elfenekel.
Ez a tipikus kedves szúrka-piszka nálunk, nem azért mondjuk egymásnak, mert bántani akarjuk a másikat, hanem tisztába vagyunk a hibáinkkal, és a korral, és már csak iróniaként is mondjuk, egymásnak, főleg, hogy mind a ketten ugyan abba az évbe születtünk, és imádunk kötekedni.De minden párnál más szokások vannak.
A párod szerintem azért nem akarja, hogy festesd magad, mert akkor az ősz hajszálak eltűnnek, fiatalosabbá válszt, több konkurenciája lenne,...stb. Nálatok szerintem más a helyzet ( Főleg, hogy írtad, hogy nem akarja, hogy festesd a hajad). Amikor beszól, csak vágj neki vissza: Szívem, de hisz te így szeretsz.XD Vagy: Te is kopaszodsz, nézd meg a remegő kezed, a sörhasadat, utána nevess.XD A Szarkalábak jók, mert legalább kapírgálnak. Ne vedd komolyan ezeket a beszólásokat, amiket mond, és akkor egy idő után békén hagy.
Csodás meggyőző válasz érkezett a miért vagy a férjeddel kérdésre:
"A kérdező kommentje:
Mert szültem neki 4 gyereket akkor még normális volt emberszámba vett"
Akkor most gondold át, hogy tényleg miért vagy vele! MI az, hogy nem enged hajfestéket venni? Neked nincs személyiséged, hogy ő mondja meg mit tehetsz és mit nem?
Egyébként pedig mindenki öregszik!
Nálunk az ilyenből nem lenne probléma. Ha ő azt mondja nekem, hogy őszülök, öregszem, közben nevet..akkor tudom, hogy ezt nem is gondolta komolyan. Mármint lehet igaza van, de nem bántásból mondta, csak heccel engem.
Én ezeken nevetek és visszavágok, nem pedig duzzogva elvonulok a sarokba..
Az már más kérdés, hogy "nem enged hajfestéket venni".. Nálunk minden közös, a pénz nem az ő tulajdona, hanem kettőnké, és én sem az ő tulajdona vagyok, hanem a társa. Hajfesték szintű kiadásokat meg sem beszélünk, csak megveszem és kész.
Szóval igen, nekem szokott mondani dolgokat a párom, amiért más már rég elhagyta volna, én meg nem hagyom magam, tudom, hogy nem bántani akar vele, de azért visszavágok neki, ne érezze magát annyira nyeregben.
Hát pont ezért vagyok vele én, és nem a liba exei.
A férjemnek is ősz a borostája és nem zavar, annyira jól néz ki, pedig még ő sincs 40. Igaz a férfiaknál más a helyzet ilyen téren... de ha nekem nem tetszene akkor sem bántanám vele.
Ráncaim nekem is vannak, de még egyetlen egyszer sem jegyezte meg ezt a férjem. Ha mondaná se sértődnék meg.
Szóval lehet, hogy nem is tudja, hogy ezzel fájdalmat okoz neked, mert lehet hogy ő meg olyan, hogy ha ilyet mondana neki valaki, akkor fel se venné. Nem vagyunk egyformák. Mond el neki nyíltan, hogy téged ez zavar és bánt, és hogy ne mondogassa még akkor se ha így van.
Mellesleg ha zavarja, akkor miért nem engedi hogy befesd a hajad? Vagy úgy is kérdezhetném, hogy miért is kérsz erre engedélyt? További kérdés, mi lesz 5-10-20 év múlva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!