Fontos! Ha élettársam van akkor az örökségem az övé is vagy csak én rendelkezem az felett ami megörököltem?
Ha valamit örököl valaki akár együtttélés alatt, akár házasságban, az mindig saját vagyona marad, SOHA nem lesz közös. Söt, ha eladod, és az árából veszel valamit, az is saját vagyon marad.
Mellesleg élettársi kapcsolatban eleve nincs olyan, hogy közös, kivéve, amit tényleg közösen vettek, de az is a jövedelmek arányában oszlik el közöttük, tehát ha az egyik jóval többet keres, akkor a megvett dolgokból is anyival több része van.
Ezt dugd az orra alá:
A házasság megkötése után mi nem kerül a házastársam tulajdonába? (Különvagyon)
A házastárs különvagyonához tartozik:
....
b) a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy,
Vagyis még házasság esetén SEM lesz közös vagyon vagy kellene a másik beleegyezése..
Az örökség csak a tiéd! És a pénz is, amit esetleges örökölt dolgok eladásából kapnál.Ne hagyd magad becsapni!
Szerintem rád fér egy kis örökség...a párodat meg küld el, minek kell ilyen ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!