Fontos! Ha élettársam van akkor az örökségem az övé is vagy csak én rendelkezem az felett ami megörököltem?
Na, ilyenkor örülök, hogy van ez az oldal, tényleg kell, hogy az ilyen kérdésekre helytálló válaszok jöjjenek.
Jól írják. Még a házasságban is a felek köülönvagyonához tartozik az,
ami házasságkötéskor megvolt,
annak az árából vettek,
és amit ÖRÖKÖLTEK.
Tehát láthatod, hogy még a HÁZASSÁGBAN SEM közös az örökség. (akkor az élettársiban hogyis lenne az).
A logikája az, hogy te mindenképp örökölsz pl. apukád után, ahhoz élettársnak, férjnek, semmi köze, akkor is te örökölnél, ha nem lenne élettársad, férjed, ők azért nem dolgoztak meg, az csak a te apukád munkája. Így csak neked van hozzá közöd.
2. Mit értesz azon, hogy nem vette a kislányt a nevére?
1) Van apasági, azaz elismerte, hogy az övé, de a pici a te vezetéknevedet kapta?
2) Gyanítom inkább ez a szitu: el sem ismerte az apaságt?
Ebben az esetben bíróság, panasznap, apaság megállapítása, majd gyerektartás, de ezt elmondják majd neked. Minden bíróságon van panasznap.
A palit meg rúgd ki két lábbal.
Mi van a gyerek születési bizonyítványában az apa nevéhez beírva?
Ha a párod neve van feltüntetve, csak a gyerek a Te nevedet viseli, sima ügy. Ha el sem ismerte az apaságot, akkor beperelheted, ha ő az apja, fizetheti a perköltséget és a gyerektartást is. Hány évesek a gyerekek? Mert ha pl. a nagyobb már nagykorú és nem tanul, akkor ennek semmi értelme (az apaság bizonyításának), mert akkor max rokontartást kérhetne, de azt nem biztos, hogy megkapja. Ha még tanul, akkor más.
Két gyerek van, úgy értettem, a másik az apa nevén van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!