Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lehet az oka ha valakinél egy házasság megromlik?
Amit leirtál ezek is okok.
Idõvel rájönnek, hogy nem találták meg egymásban, azt amit keresnek.
Az egyik tulságosan uralkodhat a másikon, stb.
Minden kapcsolatnál más és más.
Valakiknek több, valakiknek kevesebb ok is elég ehhez.
A legnagyobb baj az az, hogy nem ápolják a kapcsolatot.
Elfelejtik, hogy változnak mindketten, így ami 2 éve jó volt, és működött, az ma már nem biztos, hogy fog...
ezek után okot találni már nem nehéz.
a legjobb kapcsolatot is megviseli a gyerekvállalás, akkor is, ha tervezett, és várt volt a gyermekáldás.
ennek az az oka, hogy egy nagyon megváltozott élethelyzet elé kerül az ember, a kapcsolat sosem lsz olyan, mint előtte, hiszen egy másik emberért ők ketten felelősséget kell vállaljanak, sosem lesz olyan, hogy "csak mi ketten".
persze ezen vagy túl lehet lépni és kihozni a legjobban vagy nem sikerül, de mindkét esetben, míg az új élethelyzetet megtanulja a pár kezelni sok változás történik érzelmileg, és lelkileg is. ebből sok probléma előfordulhat...
idő hiány, csak a gyerekkel foglalkozik a nő, vagy a férfi egyáltalán nem, nem segít be, nincs szex, elhagyja magát a nő. vagy csak nem kap dicséretet amikor kellene, idegileg kimerül, "elfelejtenek" megbeszélni dolgokat
Ezek csak példák, a problématárháza végtelen.
Csak a párokon múlik mit hogyan oldanak-e, mennyit tolerálnak...stb
A lényeg, hogy a gyerekvállalás tényleg egy próbatétel, de az összeköltözés is az, van, akiknél a kapcsolat már ott bukik.
Nálunk elég sok dolog összejött ami miatt végül megromlott a házasságunk:
-A férjem egy világ lustája, mindig is hagyta hogy én csináljak mindent.
Pl. terhesen a szokásos dolgok mellett még füvet nyírtam, kutyasz@rt szedtem az udvaron, behordtam két kaloda tűzifát a kazánházba, felújításokat végeztem a házban, mert ő nem volt hajlandó, megkérni meg nem volt kit. :/
-Az első gyerek születése csak tovább fokozta ezt, mert az eddigiekhez képest még a gyerek is rám maradt.
-A megnövekedett feladatoktól örültem ha jutott 2-3 órám aludni, így a szex helyett az alvást választottam.
-A pénzhiány. Elvárta volna hogy én menjek kicsi baba és minden más teendő mellett még valami plusz munkát vállalni. Ő napi 8 órát ledolgozik, és nem is hajlandó többet, se otthon se máshol.
-Érdektelenné vált irántam és a kicsi iránt.
-Nem elég hogy ritkává váltak az együttléteink, de azok minősége is erősen kifogásolható volt már. Nem volt hajlandó előjátékra, hiába kértem, aztán pedig a közeledésemet is elutasította,
-..végül kiderült hogy egy harmadik miatt.
De persze a kis felsorolásom csak pár dolog a sok közül. Van egy csomó apróság is amire hosszútávon rámegy a házasság..
Utolsó, ne haragudj, hogy ezt kérdezem, de ha így viselkedett a férjed, veled szemben, akkor miért szültél gyereket?
Ha véletlen csúszott be a baba akkor nem szóltam.
Egyébként a kérdezőnek:
Sok oka lehet a házasság megromlásának.
- sok munka miatt - idő hiányában a törődés hiánya
- kommunikáció hiánya
- barátok, haverok előtérbe helyezése a házastárssal szemben
- az olyan nő, aki a gyereket teljes mértékben előtérbe helyezi a férjjel szemben
- érzelmek kihűlése
- elhidegülés
- szex ritkulása vagy megszűnése
- sok veszekedés
- hűtlenség
- fizikai, lelki bántalmazás
7-es vagyok.
Szerettem a férjemet, szerelmes voltam belé, és szerettem volna gyereket. Persze mindig is tudtam hogy egy lusta disznó, de azt, hogy ennyire, az már a várandósságom alatt derült ki. :( Valószínűleg akkoriban lépett be a harmadik a képbe, mert előtte azért nem volt ilyen durva a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!