Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt már ilyen valakinél? Válás és új házasság után vissza az exhez? . A többi lent.
Tudom, hogy nem szólhatok bele, de a testvéremről van szó és nagyon aggodók érte.A Nővéremet (38 éves)tavaly előtt 13 évnyi ( boldog és harmonikus vagy legalábbis annak megélt) együttélés után elhagyta a Párja(41). (van egy 7-akkor még csak 5 - éves kislányuk) Az addig tündéri ember álságosan, hazug módon, gorombán, sőt otrombán kezdett viselkedni, úgy alázta, gyötörte a tesómat hogy már vérforraló volt. A nőt aki miatt lelépett gyorsan hamarjában elvette feleségül.A Nővérem majdnem belehalt ebbe az egészbe. Tönkrement érzelmileg, anyagilag, fizikailag. Mára összeszedte magát, gyöngyörűen él a Kislánnyal.(nem részletezném, hogy a Picit is milyen szörnyű hatások érték imádott Apukája és új mostohája révén). De mindketten megszokták,megtanulták kezelni a helyzetet. Apuka, kb 2 hónapja köszönte szépen az új házasságot és beadta a válópert.Ugyanakkor elkezdett újra udvarolni a Nővéremnek. Mea culpázik, hamut szór a fejére, (nem könyörög, de ) bűnbánatot gyakorol és egyre többször célozgat arra, hogy vissza szeretne térni a régi családjába. Azt hiszem ez nem annyira egyszerű és tudom hogy a Tesóm is csak úgy tudna elgondolkodni a közös jövőn ha párterápián segítenének a visszatalálásban. A baj az, hogy tudom ,hogy a Nővérem nem kezdene új kapcsolatba mással sem. A kérdés tehát valójában az, hogy örökre egyedül marad ( előbb utóbb a kicsi is felnő) vagy megadja az esélyt annak hogy a régi harmonikus kapcsolat visszaállítható és a vérszerinti Apukával közösen, ép családban nevelik fel a Kislányukat? Ti mit tennétek? Tudom, hogy nem szólhatok bele az életébe, és abban fogok neki segíteni amit ő választ, de a tanácsomat is kéri ,annyira összezavarta ez a nem várt helyzet. Olyan mintha egy rémálmot élt volna át, és mikor megpróbált hozzá alkalmazkodni akkor felébredt és ott a lehetőség....
Segítsetek!
Egyetlen dologtól függ: szereti-e még a nővéred a volt férjét. Ha nem szereti, teljesen felesleges csak amiatt visszafogadni, hogy ne maradjon egyedül.
Ha szereti, akkor mérlegelnie kell, túl tud-e lépni a történteken, de 100%-ban. Meg tud-e bocsátani tiszta szívből, nem fogja-e felemlegetni a történetet, tud-e még bízni, nem várja-e azt, hogy a pasas élete végéig vezekelni és emiatt szolgálni fog. Tudja-e egyenragú társként kezelni a pasit? Nem fog-e állandó rettegésben élni, hogy mikor csalja meg megint, mert így élni nem lehet, a félelem tönkreteszi.
Ezekben a kérdésekben senki nem tud dönteni, csak a nővéred. (A párterápia szerintem felesleges, a férj döntött, neki nem kell segíteni. Tesód pedig ne hárítsa át a döntés felelősségét senkire.)
ebbe senki nem szólhat bele, de elmondom a véleményem.
nos, szerintem a kislánynak lenne a legkevésbé jó, ha apuka visszatérne. mi van ha pár év múlva megint lelép??? így nőjön fel a gyerek???
a nővéred miatt ne aggódj, anyum is kivolt jópár évig, mikor drága apám lelépett a nőjével. aztán utána megint megtalálta a nagy szerelmet, lassan 10 éve van együtt a párjával, és imádják egymást.
tudod a történetet a felmelegített töltöttkáposztáról.
ja, meg van egy film: nem kellesz eléggé.ha láttad, akkor tudod, hogy van benne egy mondás. ők a kivételek, mi vagyunk a szabály.
köszönök minden eddigi hozzászólást és várom a többi véleményt és segítséget.
kicsi kiegészítések:
- Kislány most is ájulatikg szereti az apukáját és azt játsza hogy varázslással kiszabadítja Őt a (tévedéséből) és a kicsi pónikkal visszahozzák az otthonába mert neki itt az igazi családja. Mindenre képes csak hogy ne veszítse el a mostanra megtapasztaltnál jobban Aputkát.
- a Nővérem szwerintem még érezhet vmit. az exe iránt, de alapvetően az a tipus aki egyszer szeret. Nem fél a magánytól, sőt eleve is egyedül tervezte leélni az életét amig az Exét meg nem ismerte.
- a pasinak van saját lakása és ha nem is kimagasló de stabil egzisztenciája.anyagilag nem érdekelt a visszatérésben.Nővéremnek anyagilag niylván könnyebb lenen de egyeltalán nem az a fajta aki eszreint dönt(sajnos) Ő a szívkirálynő :(
Megint a 13. 5-ös vagyok. Eszembe jutott a tesód története, és gondolkodtam még ma is. (márcsak azért is, mert mint említettem, hasonló az életem mostanában, mint az övé) Van olyan, hogy valakinek a hatása, vagy inkább a bűvölete alatt az illető kifordul önmagából. Mondjuk az én férjem nagyon gyorsan rájött, hogy nem jól döntött az új párválasztásánál, de előtte azért ő is csinált olyan dolgokat, amiket sosem gondoltam volna. Alig tudott az illető bűvköréből kikerülni, és veri a fejét a falba, hogy megtette azt, amit megtett.
Akik az egyértelmű "megkövezés" mellett teszik le a voksukat, azoknak tényleg tiszta szívemből kívánom, hogy soha, de soha ne kerüljenek mégcsak hasonló helyzetbe sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!