Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Névváltoztatás, hogyan?
Ha én kötőjellel szeretném felvenni a párom nevét, de két keresztnévvel lettem anyakönyvezve, elhagyhatnám a második keresztnevem a házasságkötéskor? Ha nem világos:
Szabó Klára Ágnes -ként vagyok anyakönyvezve, de túl hosszú lenne kiirkálni minden aláírásnál, hogy Kis-Szabó Klára Ágnes, így az Ágnest szeretném elhagyni.
Mi ennek a menete?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Először felveszed kötőjelesen a férjed nevét a tieddel, aztán névváltoztatási kérelemmel az egyik utónevedet törölteted. Egyszerre nem megy a kettő.
Ha van rá időd, kb 6-7 hét, akkor már az esküvőre való bejelentkezés előtt is kérheted a névvált., és akkor az anyakönyvbe már így leszel beírva, ill a kivonatba is. Ha nem, akkor a névvált. után, (amiről az anyakönyvvezető is értesül, és átvezeti az anyakönyvben a változást) neked kell kérned az új kivonatot, ha szükséged van rá 2.200Ft-ért.
Megtarthatod az Ágnest is ha azt szeretnéd.
A kérelemben arra hivatkozhatsz, amit leírtál, (főleg ha olyan helyen dolgozol, hogy sokszor kell igazán hivatalosan aláírnod) ennél több nem kell. Okmánybélyeg kell majd a kérelemre. (10.000Ft)
Egyébként aláírni úgy írsz alá ahogy "kedved" van, az emberek nagytöbbsége így tesz, sokakról azt sem tudod, hogy 2 utóneve van, vagy a 2 utónevét használja, stb., sőt a kötőjelet sem írják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!