Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hosszan tartó házasságban élőknél elő-előfordul olykor a féltékenység?
Istenem! Azt hittem, van itt egy értelmes kérdés, és hogy rengeteg hasznos választ fogok olvasni. Erre valami szerencsétlen itt veszekszik mindenkivel.
A féltékenység elméletben a félelem, hogy elveszítjük a másikat. Ami biztos, azt nem kell félteni... Hosszan tartó házasságban előfordulnak hullámvölgyek, ott szerintem igenis kell félteni a másikat.
Persze, de olyankor a féltékenység megjelenik, akár hasznos, akár nem. Ha nem jelenik meg, az tényleg a közöny jele.
Az volt a kérdés, hogy előfordul-e. Szerintem ilyen helyzetben előfordul. Ettől függetlenül igazad van, a probléma forrását kell megtalálni.
A féltékenység jó hatással van a kapcsolatra, úgyhogy ha hosszútávú kapcsolatban is jelen van, az csak jót jelent, persze csak akkor, ha egészséges mértékű.
Tehát az indokolatlan féltékenység, a másik folyamatos ellenőrzése, zaklatása, gyanusítgatása megöli a kapcsolatot. Viszont hosszú kapcsolatban is jó, ha az egyik érzi a másik "jelenlétét, figyelmét" ez ügyben. Ha kialszik ez a figyelem, ha már mindegy mit csinál a másik és kivel, na ott akkor meghalt a kapcsolat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!