Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha az egyik fél véleménye...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az egyik fél véleménye megváltozik a gyerekvállalásról, arra mi a megoldás? Ragaszkodni az előzetes "tervhez" mindenáron, vagy elválni?

Figyelt kérdés

Eredetileg legalább 2 gyereket tervezett a pár, de az első után az egyik fél meggondolta magát. A házasság előtt nem hazudott, csak most, hogy már van egy gyerek, látja hogy mivel jár és nem akar többet.

Ilyenkor mit lehet tenni? Mit tanácsoltok?

2013. szept. 27. 13:12
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Ha szeretik egymást, mi a fenének válnának el? Ez nem ok a válásra...

A férjem 4 gyereket szeretett volna, én 2-t. Végül megegyeztünk 2ben, vagy ha sokat keresnénk 3ban . (nem keresünk sokat).

Úgy alakult, hogy nekem nem lehet gyerekem sajnos. De ettől még nem válunk el. Alapvetően azért voltunk együtt, és azért is házasodtunk össze, mert szeretjük egymást. Tehát kettőnk miatt. A gyerek, csak hab lett volna a tortán. Nos ez kimarad az életünkből, és szomorú, de ettől még együtt boldogok vagyunk, és nem tudnánk egymás nélkül élni.

A válás ilyesmiért marhaság...persze ha a felek nem szeretik egymást eléggé...

Ezzel azt akartam írni, hogy az igények változhatnak. És nem is arról van szó hogy egyik fél lemond arról hogy szülő lehessen, mert már VAN gyerek.

Max várnak egy ideig. De simán bevállalható, hogy elfogadjam ha a férjem nem akarna 1 után még egy gyereket. Persze úgy hogy nekünk nem lehet, én repülnék a boldogságtól, ha akár 1 is lenne.

Persze rossz lenne ha csak fiú lenne vagy csak lány, de ugye azt sem lehet garantálni hogy egy másik gyerek különböző nemű lesz. Már ha ezért akartak eredetileg kettőt.

27/N

2013. szept. 27. 21:34
 22/23 anonim ***** válasza:
Azon múlik az egész, hogy a pár szereti-e egymást eléggé és meg tudják-e beszélni a helyzetet. Ha igen, akkor megtalálják a közös megoldást. Nekünk a férjemmel egy kisfiunk van, szeretnénk kistestvért, és megkérdeztem tőle elméletben, hogy mit csinálna ha közölném, hogy mégsem szeretnék több gyereket.( 2 vagy 3 gyereket terveztünk) Annyit mondott, hogy ha valóban így döntenék, akkor szeretné részletesen tudni az okát, valószínűleg próbálna meggyőzni, de ha olyan indokaim lennének amin sehogy sem tud segíteni, akkor elfogadná a döntésem. Ha ő gondolná így, akkor én is ezt tenném. De az is igaz, hogy ha már legalább egy gyerek van, akkor könnyebb engedni. Legnagyobb gond szerintem akkor van, ha még nincs gyerek, de az egyik fél nagyon vágyik rá.
2013. szept. 28. 13:41
 23/23 anonim ***** válasza:

Egyiket sem tanácsolom. Ragaszkodni az eredeti tervhez a másik akarata ellenére nagyon csúnya munka lenne. A válás emiatt még csak meg se fordulna a fejemben. Ha te képes lennél a gyerek téma miatt elválni, akkor erős kételyeim vannak afelől, hogy tényleg őszintén akarod-e a párod, őszintén szereted-e vagy csak már nagyon vágytál egy családra és épp ő volt kéznél.

Inkább beszéljétek meg, ha kell ezerszer is a kérdést, de csak úgy vállaljatok következő gyereket, ha mindketten benne vagytok. Nem írod, hogy mekkora az első gyerek, de lehet hogy még túl kicsi, adj időt a párodnak, hogy megszokja az új helyzetet, hogy már nem csak ketten vagytok, hogy milyen érzés amikor gyereke van stb. Később lehet meggondolja magát. Ha pedig végleg így akarja, azt is fogadd el. Hármasban is szép az élet, lehettek így is nagyon boldogok.

2013. szept. 30. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!