Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az egyik fél véleménye megváltozik a gyerekvállalásról, arra mi a megoldás? Ragaszkodni az előzetes "tervhez" mindenáron, vagy elválni?
Eredetileg legalább 2 gyereket tervezett a pár, de az első után az egyik fél meggondolta magát. A házasság előtt nem hazudott, csak most, hogy már van egy gyerek, látja hogy mivel jár és nem akar többet.
Ilyenkor mit lehet tenni? Mit tanácsoltok?
Teljesen emberi reakció az, hogy valamiben megváltozik a véleményünk. Elgondolni valamit a maga kis ideologizált képével könnyű, azonban megtapasztalni más dolog. Miután az ember nem azt kapta amire számított, gondolhatja másként a dolgokat. Ez így természetes.
A válást nem igen értem, hogy hogy jön a képbe. Attól az az egy gyerkőc még ott van, akit családban kéne felnevelni. Gondolom a pár is szereti egymást, ha az egyik fél még akarja a második babát a másiktól.
Egy gyerek is gyerek.
Nem tudom miért pontoztátok le a 2.-at szerintem igaza van.
Semmiféleképp nem szabad a válást választani emiatt, ha amúgy jó a kapcsolat. Tényleg nem is értem, hogy merülhetett fel.
Mindenki sok mindent tervez, de nem alakul néha úgy a dolog.
Beszélgetés már megvolt. Egyik fél szeretne még gyereket, a másik nem.
Nem igazán tudom jobban kifejteni: nem élvezi annyira mint várta, nem erre számított.
2. vagyok, köszi 4 :)
Csak egy családon belüli példa. Sógornőm mindig 4 gyereket szeretett volna. El volt ájulva a kicsiktől. Gyönyörűek voltak amikor szépen felöltöztetve sétáltak az utcán, vagy csak mosolyogtak. Szóval nagy család volt tervezve, férjhez ment, majd megszületett a lánya.
No akkor dőlt meg a 4 gyerekes idilli kép. 7 év múlva szánta csak rá magát a 2. gyerkőcre, addig hallani se akart róla.
Azonban az előbb nem is válaszoltam arra, hogy mit lehet tenni.
Semmiképpen nem elválni. Egyrészt még változhat a másik fél véleménye pár év múlva, másrészt ha nem az se baj, hiszen egy gyerkőc már van.
A másik fél legyen egy kicsit megértőbb. Önzőség lenne ráerőltetni az akaratát a másik félre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!