Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jó dolog ha egy feleséget...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jó dolog ha egy feleséget eltart a férje?

Figyelt kérdés
2013. szept. 20. 01:45
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
83%
Akkor hozzàszólnèk az eltartott felesègek nevèben. 5 ève vagyok itthon, nevelek kèt gyereket 5 èves, ès 4 hónapos. Vàllalkozàsunk van, nem megy rosszul, de azért milliomosok sem vagyunk. Egy teljesen normàl àtlag èletszínvonalat ad. Fèrjem a vàllalkozàson belül dolgozik, az ő feladata a munkàk ellenőrzèse, alkalmazottak szàllítàsa, magyrul az övè a jövès-menès. Az enyèm az adminisztratív rèsze, ami kb egy dèlelőtött vesz igénybe. Plusz hàztartàs, gyerekek. De mellette bàrmikor ljutok fodràszhoz, kozmetikushoz, a gyerek óvodai előadàsaira, mindenhovà. Tèny hogy a fèrjem a csalàdfenntartó, de soha nem èreztette velem hogy èn itthon vagyok. Sőt, mikor làtja, hogy fàradtabb vagyok, ő mondja, hogy menjek kapcsolódjak ki. Az anyagiak szintèn közös döntès. Mindent megbeszèlünk, együtt döntünk, nincs olyan hogy èn döntök. Imàdom amièrt ilyen, elismeri az èn munkàmat is, attól függetlenül, hogy hàztartàs ès gyereknevelèsből àll jóformàn. Èn itthon igyekszem teljesen tehermentesíteni, kivève, ha fúrni, faragni kell. :) Nàlunk ez működik, bàr hozzàteszem, ehhez kèt olyan ember is kell. Szeretek itthon lenni, de a picur ha megy bölcsibe, legalàbb egy 4 óràs àllàst keresek. Nem azért mert muszàj, hanem magam miatt.
2013. szept. 20. 06:28
 12/33 anonim ***** válasza:
89%

Én nem akarnám, az biztos.

Egyrészt vágyok saját karrierre, önálló megélhetésre és biztonságra.

Másrészt meg nem egy életbiztosítás az, ha a családból csak egyvalaki keres, mert akármi történik, beüt a krach, és az egész család zuhan!

28/N

2013. szept. 20. 06:47
 13/33 anonim ***** válasza:
60%
Hosszutávon nem hiszem hogy jó mert bármik,or hozzád vághatja hogy én tartalak el
2013. szept. 20. 07:13
 14/33 Kávétejszín ***** válasza:
64%

Ha valaki pici gyerekkel gyesen van, az nem tartozik az eltartottak kategóriájába.

Az én meglátásom szerint eltartott az, akinek nincs és nem is akar munkahelyet. Itt azon van a hangsúly, hogy nem akar dolgozni menni.

Nem gondolom úgy, hogy ez a megnevezés illene pl. a súlyos beteg vagy a gyesen lévő kismamára is, mert nem lehet abba a kategóriába sorolni őket, mint azokat, akiknek "nincs kedvük" dolgozni menni.

6 hónapos terhes voltam, amikor felbontották a szerződésem, mert "úgyis szülni mész". Nem tehetek róla, nem arról volt szó, hogy nem akarok dolgozni, csak a főnöknek nem tetszett a nagy hasam. Most már munkanélkülit sem kapok. Eltartott vagyok azért, mert önhibámon kívül itthon kell maradnom a szülés előtt is 3 hónapig?

2013. szept. 20. 07:14
 15/33 anonim ***** válasza:
81%

Jónak jő, hiszenez azt jelenti, hogy nagyon jól megfizetik a munkáját, hiszen megengedhetik maguknak, hogy a család egyetlen tagja legyen kereső.

A többi az pedig ember függő. Valakinél működik, valakinél nem.

Az biztos, hogy válás esetén ezek a nők nagyon ki vannak szolgaltatva, és egy rosszabb kapcsolat esetén is inkább benne maradnak, hiszen nem igazán tud merte lépni (35-40 évesen 0 munkatapasztalattal kb esélye sincs)

Működő párkapcsoatban is okozhat problémt, de nem mindenkinél...ismerek olyat, aki 11 évig volt otthon kvázi, 2 gyerek s volt közben, azt mondta jó colt, se nagyon elég. Egy idő után az is sok, pedig kitöltötte a napját, unatkozni nem volt ideje. Viszont a munka az más, hasznosabnak érzi magát az ember...stb így a isebbik gyerek 1,5'éves korában kapott munkaajnlatot kis habozással elfogadta, 1 hét múlva kezdett is. Gyerkőcök az oviban bölcsiben, ő pedig már évek óta dolgozik ugyanott, szereti is

Mondom személyiség és emberfüggő, és tegyük hozzá, hogy helyzetrüggő is.

ÉN 1 éve eltartott vagyok, nagyon utálom, de nem találok munkát (amit el is tudnék végezni)

2013. szept. 20. 07:30
 16/33 anonim ***** válasza:
77%
Én most vagyok először olyan helyzetben, hogy lehet, hogy kirúgnak a munkahelyemről átszervezés miatt. A főnökömet, aki engem felvett, már kirúgták, új főnök van és mivel még próbaidős vagyok, ezért erős az érzés bennem, hogy kirúg, mivel neki már van asszisztense. Ez a múlt héten derült ki és én a hetet végigbőgtem azért, mert belegondoltam, hogy milyen nehéz napjainkban munkát találni, (rokonom is két diplomával másfél év alatt talált, pedig neki is jó lett volna már bármi). A férjem jól keres, de emellett van egy kis hitelünk a lakáson, amit így is simán tudnánk fizetni, mert alacsony a törlesztője. Tehát nem vinnék a lakást a fejünk fölül, nem halnánk éhen, DE én egyszerűen mindig attól féltem, hogy egyszer belekerülök abba a helyzetbe, hogy egy férfi eltart. Ezt nem birnám elviselni, teljesen aláásná a büszkeségemet! Nagyon-nagyon megalázónak érezném ezt a helyzetet és most lehet, hogy mégis belekerülök. Természetesen minden követ megmozgatok, hogy ha véletlenül kirúgnak, akkor legyen másik munkám, mert nem akarok eltartott lenni! Ahol megtehetik anyagilag és a nőnek nem számít, ott tegyék, mindenkinek szíve joga, de nekem nem lenne jó dolog.
2013. szept. 20. 07:54
 17/33 anonim ***** válasza:
73%

valakinek biztos. én nem tudnám elképzelni. igaz, h nem keresek milliókat, a jövedelmemből pl. nem élnénk meg ketten, vagy ha igen, akkor nagyon alacsony színvonalon, mégis jó érzés, h keresek pénzt, van önbecsülésem, emberek közt vagyok. volt egy rövid időszak míg a párom tartott el, de csak azért hogy nyugodtan tudjak állást keresni, ne kelljen az első rabszolgatartóhoz elszegődnöm :) egy ideig élveztem, h jut időm mindenre, de később nagyon üres lett, h csak a háztartás az egyetlen érdemleges amit fel tudok mutatni.

nekem iszonyat nagy szégyen lenne ha "nincs kedvem"-alapon nem dolgoznék. gyerekszülés, súlyos betegség természetesen kivétel.

2013. szept. 20. 08:10
 18/33 yuda ***** válasza:
72%

Két dolog:

1. A mai világ nem a régi. Bármi érhet bárkit és bármikor. A kétkeresős családmodell fontosabb, mint régen volt. Lássuk be, elég bizonytalan szinte mindenki helyzete.

2. Megfordítanám a kérdést. Miért jó egy asszonynak otthon lenni? Tényleg kielégít egy asszonyt, ha eltartott? Ez lenne egy életcél, hogy eltartottnak lenni?

Számomra ez olyan vegetációnak tűnik.

Kell az ember életébe cél, mindennapos kihívás és az, hogy háziasszonykodik, kevés. Egy ffi társalgási igényét nem elégítheti ki, amikor hazamegy és miről beszélgetnek? -Főzött, mosott, takarított, bevásárolt a hölgy...Ez elég egysíkú és ingerszegény.

Ha viszont legalább minimális állást vállal, már feloldódott a helyzet. Ekkor viszont részleges eltartásról beszélhetünk, és ez inkább elfogadott. Kell legyen valami cél, mintsem fodrászhoz járjon, háziasszonykodjon, szórakozzon egy nő. Szomorú, ha valakit ez kielégítt.

Betegség, vagy gyerekvállalás miatt otthon lenni, vagy átmeneti munkanélküliség...ilyesmik természetesen kivételek.

2013. szept. 20. 08:34
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 évet voltam itthon. Még gyes alatt elkezdtem egy egyetemet, ezt fejeztem be. 2 gyerekünk van, akkor 3 és 5 évesek voltak.

Jó volt, ezért gondoltuk hogy marad így. De 3 hónap után kiderült, hogy a gyerekek ehhez már nagyok (akkor már 5 és 7 évesek voltak), nincs szükségük rá hogy délben értük menjek. Én meg halálra untam magam :-)

2013. szept. 20. 09:01
 20/33 anonim ***** válasza:
59%

Engem eltart és JÓ!

Most jön a 4. gyerek, az egész napomat, életemet kitölti a házimunka és a gyerekek. A jövedelmem (családi pótlék, gyes) 73.000 Ft, a férjemé több mint a tízszerese ennek és kikéri magának, ha azt mondom, hogy "a te pénzed" és nem azt, hogy a "miénk".

Ha anyagi gondjaink lennének, akkor visszamentem volna dolgozni és persze nem vállaltunk volna ennyi gyereket, de nekünk ez a helyzet így tökéletes.

2013. szept. 20. 09:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!