Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság utáni név?
"Egy rendes kapcsolatban ezt meg lehet beszélni, lehet felhozni érveket ellenérveket , majd kompromisszumot kell kötni. "
Rendes kapcsolatomban evidens volt, hogy megtartom a nevemet. Pont hogy az értelmes ember az, aki elfogadja hogy a párja hogy érez ezzel kapcsolatban, és nem vitatkozik egy ilyen piti ügyben, nem vergődik, hogy "naaa, de kössünk már egyezséget". Ez nem egy alku, nem a piacon vagyunk. Ez egy olyan dolog, amit vagy akar a nő (és a férfi), vagy nem.
Semmi kifogásom az ellen, aki felveszi a férje nevét, egészségre. Viszont az ellen már van, amikor valaki nem akarja, a másik mégis veri a hisztit, hogy de naaaaa.
Nézd, neked kell dönteni ilyen kérdésben. A férjemet megkérdeztem bár akkor már igazából választottam. Ő azt mondta én élem le a hátralévő életemet az új nevemmel, én válasszak. (de titkon örült, hogy felvettem.) Én a kötőjeles verziót választottam, mert illenek egymáshoz, utálom a né végződést...kiráz tőle a hideg, de a saját teljes nevemet is meg akartam tartani. Így a kötőjeles maradt. plusz elég gyakori a vezetéknevem, ezért így különlegesebb.
Beszéljétek meg, de azt ne hagyd hogy ő akarjon helyetted választani.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!