Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság utáni névváltozáskor, az iratokkal (személyi, lakcím, taj stb. ) való teendő mennyi időt, utánajárást, és pénzt igényel?
Szia! Én csak a személyit, lakcímigazolót és a TAJ kártyát irattam át, az adó és jogsi maradt.
A TAJ kártya ingyen volt (2 éve) és kb 2 órámba került, a Teve utcában nagyon sokan vannak.
A személyi és lakcím 10 perces ügyintézés volt és utána kiküldték lakásra.
Én a jogsit, személyit, lakcím kártyát írattam át, a TAJ-kártyát még nem tudtam, de már kéne, mert állandóan kavarodás van belőle. A bankkártya csak most jutott eszembe, ahogy valakinél olvastam... Eddig semmi gondom nem volt a régivel.
Csak a kártyák árát kellett fizetni (1500-2000 Ft darabonként), nincs semmilyen felár. A tempó olyan, mint bármelyik okmányirodai ügyintézés esetében.
A jogsim 4 ezerbe került a nyáron, lakcímkártya 500, személyi 1500. Ezt egyszerre az okmányirodában. A lakcímkártyát azonnal odaadják másikakra 1 hónap a várakozási idő és postán vagy személyes átvétellel. Ez előbb is megjöhet de nálam megvolt a 3 hét.
Az adókártya és taj kártya ingyenes. A taj kártyát azonnal odaadták fél óra alatt kész voltam. Az adókártyát szeptemberben kértem és még nem küldték. Mondta is a csaj hogy kb 1 év, adott egy igazolást és ennyi.Ja és ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!