Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ez miért nem kölcsönös?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez miért nem kölcsönös?

Figyelt kérdés

Próbálom tömören összefoglalni a lényeget.

Hogyan lehet az, hogy ha van egy kapcsolat, és az egyik fél gondoskodó, úgymond saját magát gyakran háttérbe helyezi a másik fél miatt, akkor, ezekért a dolgokért nem köszönetet vagy minimális hálát, hanem pofánvágást kap?

Jelenleg csak én dolgozom, párom nem, illetve alig. Mindígis szerettem a háztartással foglalatoskodni, dolgokat elintézni stb. De így, hogy egyedül tartom a hátam mindenért, ez lehetetlen. Néha ha megkérem valamire, olyan patáliát csinál, hogy legszívesebben elmenekülnék, jó messzire. Ma is én magyaráztam ki egy helyzetből, mert lusta volt elintézni valamit. Persze, akkor hatalmas veszekedés részéről. Később jön közölni, hogy lebuktam a magyarázatommal, mert az illető akinél kimagyaráztam volna, levágta hogy hazudok. De úgy, mintha nekem lenne gáz, nem neki.

MIndíg gondoskodó, odaadó típus voltam, nekem ez örömet jelent. De mostanában kezdem úgy érezni, mintha valami idióta papucs lennék, vagy nem tudom. Más volt hasonló szituban?

2013. aug. 21. 09:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem kétlem, hogy szeret téged, zéró a felelősségérzete és hálátlan. Hadd ne mondjam úgy, hogy kihasznál téged.

Ő nem fog megváltozni. Döntsd el, hogy akarsz-e így élni. Főleg, ha már lesz gyerek is...

2013. aug. 21. 09:33
 2/13 anonim ***** válasza:
azért szépen elmagyaráznám neki, hogy is áll a családi serpenyő, ki mennyit feccol bele a közös élésbe. Az nem lehet, hogy te dolgozol, te takarítasz, te fizeted a számlákat, te rohangálsz bevásárolni. Nem szoktad megkérdezni mit csináltál ma drágám?? Biztos hebegne habogna. Hagynék mindent úgy, amíg nem méltóztatik megcsinálni, neked is csak két kezed van. Nem tudom te vagy e nő, vagy a férfi, de ha férfi, akkor annyit illene megcsinálni párodnak, hogy megfőz...
2013. aug. 21. 09:42
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen, de ... nem az a "kihasználós fajta". Eddig kb erre a gondoskodásra, és odaadásra épült a kapcsolatunk, nekem pedig elég volt az, hogy jó ember. Igazából, nem ismerek hozzá foghatót a környezetemből, mindenki szereti, bízik benne. De együtt élni vele, egy horror, és nem tudom mit csináljak.
2013. aug. 21. 09:43
 4/13 A kérdező kommentje:
Hogyne, ha meg azt mondom, hogy én keresem a pénzt, akkor meg én vagyok a prosztó. Nekem nincs bajom azzal, ha közös a kassza, így is... De bármit kérek, hogy tartsa tiszteletben az én határaimat, egyszerűen nem érdekli. Mert a sajátjai sokkal fontosabbak neki. Mindemellett, én nem korlátozom semmiben... mégsem lehet egy normális kompromisszumot összehozni. Most kb úgy van, hogy neki mindent szabad ami neki móka, nekem meg minden kötelesség.
2013. aug. 21. 09:45
 5/13 A kérdező kommentje:

Néha már azon gondolkozom, hogy tényleg papucs vagyok.

De szinte látom magam előtt, hogy ha betartatnék vele pár szabályt, azt személyes sértésnek venné. De az biztos, hogy ha nem nyelnék folyton, gázos lenne itthon a helyzet.

2013. aug. 21. 09:47
 6/13 anonim ***** válasza:
59%

Nekem csak egy kérdésem lenne.

Minek vagy vele, ha nem tisztel és emberszámba is alig vesz?

2013. aug. 21. 09:51
 7/13 anonim ***** válasza:
59%
Ez mind azért van, mert vannak emberek, akik mindezt elviselik.
2013. aug. 21. 09:56
 8/13 A kérdező kommentje:

Hát, ti ketten elég egysíkúan látjátok a helyzetet.

Amúgy az volt a kérdés, hogy más is volt e hasonló szituációban. Tehát:

Ismert egy illetőt, akivel szerették egymást, jól megvoltak, stb. De együtt élni nehéz volt vele.

2013. aug. 21. 10:03
 9/13 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben járok, mint te, de nem költöztünk össze. Három éve vagyunk együtt és próbálom minél jobban kitolni a költözést, mert tudom, hogy akkor sokkal több problémánk lesz. Persze ez sem jó, mert gyakorlatilag homokba dugom a fejem, de legalább boldog vagyok. Az előző kapcsolataimban nem kaptam ennyi kedvességet és odaadást, mint most. Viszont nálunk is az a baj, hogy szinte minden engem terhel nő létemre. Ha szólok, akkor segít, de szólni nem szeretek, mert az már kényszer. Vagy csinálja önmagától és szívből vagy sehogy.
2013. aug. 21. 10:20
 10/13 anonim ***** válasza:
Én voltam, több mint 10 évig bírtam, addigra viszont annyira meggyűlöltem ezért, hogy otthagytam.
2013. aug. 21. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!