Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, miért érzitek magatokat nagyobb biztonságban feleségként?
Én nő létemre szintén nem értem ezt.
Ígéret... Jó vicc.
Szóban nem lehet megtenni azt az ígéretet? Meg egyáltalán, minek kell ígérgetni, mikor elvileg arról szólna egy kapcsolat, hogy szeretem, hű vagyok, mellette leszek mindig? Minek erről papír? Ja, hogy nem bízok a másikban...? Akkor meg eleve veszett ügy, a bizalom az egyik alapköve az egésznek...
10-es!
Ismerem ezt az érzést, hidd el. Nagyon rossz érzés, ha nem érzed magad biztonságban. De próbáld meg azt mondogatni magadban: "megmutatom neki, hogy én vagyok számára a legtökéletesebb nő!" Lazíts! Egy begörcsölt, szorongó ember mellett senki sem érzi magát jól (se nő, se férfi!)
A férjemmel közösen, tiszta szívből döntöttük el, hogy a családunk, barátaink és Isten előtt teszünk egymásnak egy ígéretet, amelynek azért számunkra súlya van. Olyan, mintha egy hajóban lenne némi rakomány, így nehezebben borul fel.Persze ez nem garancia semmire, mert egy kapcsolaton továbbra is dolgozni kell.
OFF!Házasság és házasság között óriási különbség van! Nem mindenki úgy könyörögte ki a gyűrűt, van ahol ez szívből jött! Szerintem ezek a kapcsolatok tartanak tovább!Akinek csak egy papír, ne házasodjon meg.
Figyelj, ez teljes mértékben igaz, hogy ha menni akar akkor a papír nem akadály.
Egyet mondok neked: miért érzed magad nagyobb biztonságban, ha bejelentve, szerződéssel dolgozol és nem feketén? Hiszen úgyis kirúghatnak akármikor ugyebár. Na de akkor mégiscsak ott a papír az x év munkaviszonyról, kapsz végkielégítést és így tovább, ráadásul végig biztosítva vagy és nem neked kell fizetni. Na meg a munkáltatóról is elmond valamit, ha csak feketéztetni akar, vagy valóban alkalmazni.
A házasságnál is valahogy így kell elképzelni. Nem azért "biztonságosabb" mert nem hagyhat el; hanem azért, mert elmond valamit az emberről az, ha csak mutatóba kell neki a nő vagy valóban összekötné vele az életét. Emellett váláskor nem kell bizonygatni, hogy ők bizony x évet együtt éltek, mielőtt egyáltalán megkezdődhet a vagyonjogi per; nem kell apasági nyilatkozat a kórházban; családi adókedvezmény szempontjából előnyösebb; hitelt is előbb kapnak házasként; a vagyonjogi elbírálás jóval egyszerűbb sima házasság esetén, mert házassági szerződés hiányában minden automatikusan feleződik, élettársi viszonyoknál olyan komplikációk tudnak akadni, hogy évek alatt sem dől el a helyzet.
Nem kell túlmisztifikálni ezt. Szép dolog a házasság, egy gesztus, de ezenfelül ami még fontosabb: egy vagyonközösség. Az utóbbi az, ami a biztonságot adja, és nem az előbbi. A legtöbb nő nem csak azért akarja hogy elvegyék, mert az milyen "szupi", hanem mert ilyen módon nagyobb biztonságban tudhatja a saját jövőjét és az esetleges gyermekeiét is (pl. ha gyeden otthagyják egy újszülöttel, akkor mire a dns teszt elkészül és megítélik a gyerektartást hónapok, évek telnek el, házasok esetén viszont hipp-hopp megvan, a komplikációk esetére pedig lehet előlegben kérni, amit utólag levonnak a férjtől).
Nem érzem magam nagyobb biztonságban a "papírtól".
Azért is mentem hozzá, mert eleve biztonságban éreztem (és érzem mind a mai napig) magam mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!