Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy értessem meg a férjemmel, hogy kell egy takarítónő? Hagyjam takarítani?
Nem olyan sokkal ezelőttig úgy gondoltam, hogy nekem aztán soha nem kell, meg idegen a cuccaim között stb. Aztán eljutottam egy olyan szintre, hogy rájöttem sokkal több értelme lenne egy takarítónőnek és az tényleg jó.
Itthonról dolgozok és nagyon szeretek sütni főzni, ami után megint csak lehet takarítani. Azonban így nem tudok úgy beletemetkezni a munkámba, hogy folyton látom, hogy na még ezt kéne megcsinálni, na még az is van, na majd utána, ha már úgyis itt vagyok stb.
Egyszerűen jobban meg érné valakivel megcsináltatni és fizetni érte, hogy egy rokonom szavaival éljek, akit a férjem megkérdezett miért nem maga szereli össze az új házba a bútorokat, miért fizet valakinek, hogy megcsinálja: Azért, mert többet keresek míg összeszereli, mint amennyit kér.
Viszont a férjemnek nem tetszik az ötlet. Neki ez idegen. Egy az, hogy paranoiás, hogy valakit ide beengedjünk. Mivel többnyire itthon vagyok és dolgozok, ritkán van, hogy nem itthon végzem a dolgom, így nem is kéne magára hagyni. Másik, hogy közölte nincs rá SZÜKSÉG, majd akkor inkább ő takarít. Ami egyem a szívét, nagyon kedves tőle, de nem tud takarítani. Ha valamit megcsinál, akkor mennem kell utána és újracsinálni, vagy befejezni és rengeteg dolog neki egyáltalán fel sem tűnik, hogy az úgy nem jó, vagy meg kellene csinálni, ha pl. ha csinál magának vacsorát, akkor hogy hagyja maga után a konyhapultot meg ilyenek. Neki a takarítás az, hogy ami látszik, azt elrendezgeti úgy, hogy rendbe legyen, de úgy egyébként nem TAKARÍT, mikor évekkel ezelőtt összeköltöztünk először én ettől dobtam is egy hátast, hogy ő rám mondta, hogy rendetlen vagyok én meg mondtam neki, hogy te meg rendes, de kosz van, ez mitől jobb? stb
Úgyhogy megint ott lennénk, ahonnan indultunk, hogy én csinálom az egészet, meg még ő is tölti vele az idejét. Azért azt mégsem akarom, hogy tiltakozik én meg titokban hívok egyet heti x alkalommal, mondván úgyse látja, vagy csak közölni vele, hogy szarok rád, lesz és kész. Mivel lehetne rá hatni? Vagy hagyjam, hadd csinálja és aztán mutassam meg neki, hogy na ezért kell?
Kedves kérdező, akik lehurrogtak, azok mind megvesznének, hogy takarítónő járjon hozzájuk is, és nekik ne kelljen csinálni ;)
Én is most keresek takarítónőt, 140 nm a ház, én dolgozom, a szüleim 50 évesek elmúltak, már ne ők takarítsanak, hanem pihenjenek. Megtehetem. Akinek nem tetszik, keressen jobb melót, vagy irigykedjen tovább.
Egyébként én a helyedben nem várnék a férjem beleegyezésére, hanem elmondanám, hogy te több pénzt keresel az alatt az idő alatt, amíg a takarítónő dolgozik, és szépen keresnék valakit, aki kitakarít helyettem.
Én is megértem. És nem tudom, ki az, aki azt mondja, 3 perc a takarítás, mert a legtöbb helyen nem ez van. Anyósomhoz (egyedül él) heti háromszor is mentünk látogatóba és én minden alkalommal másfél órát mosogattam (és ez csak a mosogatás) valami hülye megállapodás mentén, én már a hátam közepére sem kívánom. Mert van, aki több mosatlant csinál, akkor főleg, ha süt meg főz.
Valami kompromisszumot kellene keresni. Nincs olyan fiatalabb női rokonotok vagy ismerős rokona, akinek anyagi problémái vannak? Amikor én tanultam, mit nem adtam volna azért, ha valaki rendesen megfizet hetente néhány órában, hogy akár kitakarítsak nála. Mert diákmunkát találni nagyon nehéz és a munkakörülmények nagyon sokszor közel vannak az embertelenhez. Egy rokonban, ismerősben pedig a férjed is jobban megbízna.
Vagy korlátozni kellene a takarítás mértékét. Én sem szívesen hagynám, hogy egy idegen kitakarítsa a WC-met, akkor sem, ha az egyébként tiszta. Felvehetnétek egy fiatal lányt (rokont) csak a mosogatásra, felmosásra. Mivel sokat sütsz-főzöl, a konyha kitakaríttatásával járnál a legjobban. Valaki kisikálná a sütőt, mikrót, elmosogatna, rendet tenne. Süthetnél nyugodtan, a férjed pedig nem lenne kiborulva, hogy valaki hozzáfér a cuccaihoz.
Nálunk is vita volt ez sokáig, de a férjem akart takarítónőt, én meg nem. Előtte együtt nagytakarítottunk szombatonként. Hét közben meg akkor tudtam takarítani, miután a gyerekeket lefektettem, mivel napközben a munkahelyemen vagyok. Mire végeztem mindennel, fáradt voltam és nem tudtunk tartalmas estét egymással tölteni. Besegített persze ő is, de erről szóltak az esték többnyire. Felvetette, hogy hívjunk takarítónőt, vagy adjam lejjebb az igényeimet a rend és tisztaság terén. Hát az nem nagyon ment:), takarítónőt meg nem akartam. Mondta, hogy jó, de tovább ő nem takarít, mert inkább kifizeti valakinek, hogy nekünk ne kelljen csinálni, de ha én nem akarom, akkor takarítsak egyedül. Takarítottam is, hónapokig így ment, de mire végeztem, a drágám elaludt, én meg dühöngtem, hogy hogy kiszúrtam magammal:DD
Hívtam takarítónőt végül, az első nem vált be, de a második igen, évek óta jár hozzánk. Egyedül hagyjuk, soha nem volt semmi gond, nem tűnt el semmi sosem....., sőt, még bébiszitterkedni is szokott nálunk:) A férjem büszke rá, hogy megteheti, hogy tehermentesít engem, és mindent megér neki, hogy egy mosolygós feleség fogadja otthon, mint egy fáradt feleség porszívóval a kezében. És még hálás is, hogy neki nem kell besegítenie a házimunkába:D
Tehát én azt tanácsolom neked, hogy hagyd a férjed takarítani, de ne takaríts utána! Szorítsd össze a fogad pár hétig, hagyd őt egyedül ezzel a feladattal. Ha valamit nem elfogadhatóan csinál meg, finoman hívd fel rá a figyelmét, de te ne csináld meg! Biztos tud takarítani, felnőtt ember, és hát ha volt katona, akkor meg tuti, hogy tud....:D Néhány hét után be fogja látni, hogy komoly okod van rá, hogy külső segítséget kérj.
Megpróbálkozhatsz azzal is, hogy megkéred, szabjatok ki egy próbaidőt. Mondjuk hogy 2 hétig hívtok takarítónőt, és meglátjátok a különbséget minden téren. Tisztasági és anyagi szinten is. És megfigyelitek közben a dologgal kapcsolatos érzéseiteket is. 2 hét után meg leültök, és megbeszélitek, hogy tovább is hívjátok -e, vagy sem. Így nem érzi, hogy kényszerítve van valamire.
Ha ez biztonságérzetet ad a férjednek, akkor keressetek az ismeretségi körből egy takarítónőt, akit a barátok ajánlanak pl. Mi is így választottunk. Akiről jó ajánlás van, azt az embert könnyebben beengedi a férjed házadba.
Látszik, hogy ez még ujdonság, hogy otthon egyesek szeretnének takaritónõt, mert ugye nagy a lakás. Ahol én élek teljesen normális, hogy van takaritónõ és még bébiszitter is.
Otthon azért még dicsekvésnek számit, ha valaki takaritónõt akar, sokan le is hurrogják.
A férjed ugysem fogja sokáig gyakorolni a takaritást, tehát anélkül, hogy beleavatod a férjedet, már szerezzél is egy takaritónõt és nézd meg, hogy igy hogyan érzed magad, ha nem takaritasz.
En megtettem, hogy takaritónõm volt, nem tetszett, mert nekem hiányzott az, hogy én tartsam rendben a lakásom. Ugy oldottam meg, hogy beosztottam mindennapra egy-egy helyiséget, vagy 2-õt.
Amikor friss a lakás, tudom, hogy az az én munkám.
Biztos meg tudnád oldani, mindenki meg tudná, de minek? Amikor a fontos/ kellemes dolgoktól veszi el az időt és van rá pénz, megéri.
Ismerősi körben kérdezz utána, hogy ki ajánlanának, így kisebb az esélye hogy lopni fog vagy kellemetlen ember lesz. Ha a férjed barátai tudnának ajánlani valakit, abba biztos ő is belemenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!