Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy értessem meg a férjemmel, hogy kell egy takarítónő? Hagyjam takarítani?
Nem olyan sokkal ezelőttig úgy gondoltam, hogy nekem aztán soha nem kell, meg idegen a cuccaim között stb. Aztán eljutottam egy olyan szintre, hogy rájöttem sokkal több értelme lenne egy takarítónőnek és az tényleg jó.
Itthonról dolgozok és nagyon szeretek sütni főzni, ami után megint csak lehet takarítani. Azonban így nem tudok úgy beletemetkezni a munkámba, hogy folyton látom, hogy na még ezt kéne megcsinálni, na még az is van, na majd utána, ha már úgyis itt vagyok stb.
Egyszerűen jobban meg érné valakivel megcsináltatni és fizetni érte, hogy egy rokonom szavaival éljek, akit a férjem megkérdezett miért nem maga szereli össze az új házba a bútorokat, miért fizet valakinek, hogy megcsinálja: Azért, mert többet keresek míg összeszereli, mint amennyit kér.
Viszont a férjemnek nem tetszik az ötlet. Neki ez idegen. Egy az, hogy paranoiás, hogy valakit ide beengedjünk. Mivel többnyire itthon vagyok és dolgozok, ritkán van, hogy nem itthon végzem a dolgom, így nem is kéne magára hagyni. Másik, hogy közölte nincs rá SZÜKSÉG, majd akkor inkább ő takarít. Ami egyem a szívét, nagyon kedves tőle, de nem tud takarítani. Ha valamit megcsinál, akkor mennem kell utána és újracsinálni, vagy befejezni és rengeteg dolog neki egyáltalán fel sem tűnik, hogy az úgy nem jó, vagy meg kellene csinálni, ha pl. ha csinál magának vacsorát, akkor hogy hagyja maga után a konyhapultot meg ilyenek. Neki a takarítás az, hogy ami látszik, azt elrendezgeti úgy, hogy rendbe legyen, de úgy egyébként nem TAKARÍT, mikor évekkel ezelőtt összeköltöztünk először én ettől dobtam is egy hátast, hogy ő rám mondta, hogy rendetlen vagyok én meg mondtam neki, hogy te meg rendes, de kosz van, ez mitől jobb? stb
Úgyhogy megint ott lennénk, ahonnan indultunk, hogy én csinálom az egészet, meg még ő is tölti vele az idejét. Azért azt mégsem akarom, hogy tiltakozik én meg titokban hívok egyet heti x alkalommal, mondván úgyse látja, vagy csak közölni vele, hogy szarok rád, lesz és kész. Mivel lehetne rá hatni? Vagy hagyjam, hadd csinálja és aztán mutassam meg neki, hogy na ezért kell?
Figyelj, ez nagyon anyagi dolog szerintem, mert:
1. Az azért mégse járja, hogy ugyan bejárónőtök(takarítónőtök van),de az annyi pénzbe kerül, hogy utána már rezsire, élelemre nem futja a pénzből.
2.A takarítónőnek nem lehet kiszúrni a szemét 500-800 Ft-os órabérrel(amit mondjuk az ember keres óránként a munkahelyen), mert annak, amelyiknek egy csöpp józan paraszti esze van, az felfogja agyilag, hogy érdemesebb neki konyhaszinten megtanulni németül, aztán - pláne innen a nyugati határszélről, ahol én lakom, de ma már sajnos távolabbról is - egy kisebb(vagy épp egy nagyobb,de mindenképp értelmesebb) ugrás a Nyugat, ahol 1000 euró az alapbér, ennyit keres 8 elemivel egy utcaseprő. Ha urambocsá' gimnáziuma van, akkor már lehet titkárnő is, az meg kapásból minimum 200 euróval több pénzt hoz neki a konyhára.
Mekkora a lakás? Ha valami 200-300 m2-es luxushodályban laktok, akkor a takarítónő igen sokba fog kerülni, ha te és ő nem akartok neki segíteni, nem akartok a takarítással foglalkozni, ha meg valami kisebb lakásban, akkor azt elég egy héten egyszer felporszívózni, és utána felmosni.
Nem tudom, van-e padlószőnyeg, és ha van, akkor elengedhetetlenül fontos-e, hogy maradjon, de ha van annyi pénzetek, hogy takarítónőt fogadjatok, és a takarítónő költsége nem juttat benneteket koldusbotra,akkor én inkább arra szavaznék, hogy bár ez egy-két napig azt jelenti, hogy nem léphettek be a lakásba(fúgázás, száradás, kötés), de én mégis arra szavaznék, hogy járólapozzatok vagy parkettázzátok fel a lakást. Aztán egy sima partvissal össze lehet seperni, ha nem valami 200 m2-es hodályban laktok, akkor kb. 20 perces melóval, egy héten egyszer.
Annyi időtök meg csak van. Persze ez csak akkor áll, ha nincs kutya, macska, vagy olyan állat, aki rendszeresen nagy tömegben hullatja a szőrét, és emiatt állandóan, napi szinten takarítani kell.
Apám is takarításmániás, és bár jó a nyugdíjuk a szüleimnek, sajnos annyira nem jó, hogy a ház rezsijének fizetése és a napi költségek kiegyenlítése miatt(pedig nem élünk nagy lábon, egyetlen "luxus" a házban az internet) még egy bejárónőre/takarítónőre is fussa.
Ahhoz kevés az info, hogy ti ítélkezzetek, hogy takarítónőt kell-e hívni, vagy nem. Eleve nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy hogyan beszélje meg, hogyan értesse meg a férjével, hogy kell.
A kérdésre válaszoljatok, ne kritizálódjatok.
7-es: itt szerintem nem a főzés körül volt a perpatvar, mert szakácsot sokkal nehezebb találni(és meg kell fizetni a szaktudását), hanem a porszívózás és a felmosás és társai körül, és akkor még nem is beszéltünk azokról a felületekről, amiket nem lehet egy porszívó gégecsövével portalanítani(ilyenek pl. az ablakok, de egy értékesebb fából készült új,vagy újszerű szekrénynek se esnék neki porszívóval, hanem inkább letörölném előbb egy száraz, majd egy nedves ronggyal)
A kérdező viszonylag gazdagabb, mint a nagy magyar átlag, és mivel ez hetente 1 napra minimum leköti reggeltől estig, ehelyett ő szívesebben fagylaltozna, vagy menne a városba shoppingolni. Ha erre anyagi kerete is van(nem a shoppingolásra gondolok, mert az a magánügye, hogy mire költi a pénzét, hanem a takarítónőre gondolok), akkor tegye.
Nekünk erre nem telik. De szerintem ez felesleges rongyrázás és csak balhét robbant ki ezzel otthon, ha a férje meg ezen spórolna... vagy ő is elszórja a pénzt más hasonlóan megcsinálható, vagy kevésbé értelmes dolgokra, kedves kérdező?
Igen én is így gondolkoztam, míg nem így éltem, ahogy most. De most már ott tartok, hogy egyszerűen nem éri meg. A takarítás szükséges, de azért az enyhe túlzás, hogy a takarítástól lesz valaki olyan, akire büszkének lehet lenni, meg családösszetartó meg ilyenek.
Sütni, főzni imádok, nekem ez egy hobbi. Nem muszájból krumplis tésztát kavargatok, hogy legyen mit enni, hanem mindenféléket kipróbálok, hol mexikói ételekbe ásom bele magam, hol szuflékkal kísérletezek. Szóval ezt nem helyettesítené, hogy úgy is van pénzem inkább rendeljek kaját, hogy több időt tudjak beosztani takarítani? Hát bocsi, de nem tudom, hogy ezen nevessek-e vagy sem.
Tudom, hogy meg LEHET oldani, tudom, hogy meg TUDOM oldani, eddig is megcsináltam, ezután is meg tudnám. De nem akarom. És meg sem éri.
Most ha úgy nézem mehetnék a kútra is vízért, mert arról is városi víz jön, korsó is van, beleférne az is az időmbe, ha jól beosztanám, ingyen is van, régen is így csinálták az asszonyok...
Egyszerűen nem is értem, hogy miért zavarja így a férjemet. Elmondani nem akarja, csak hogy idegen meg a cuccai. Elmagyaráztam neki, hogy a takarítónő nem fogja felpróbálgatni a gatyáit, meg nem is érdekli milyen, takarít és ennyi. Kirabolni sem fog. De majd ő takarít, majd ő takarít. Ha az zavarná, hogy miért nem bírom én csinálni, akkor nyilván nem ajánlgatná, hogy akkor már inkább ő.
Amúgy az nem tudom honnan jön, hogy nem járja, hogy nem marad rezsire, de takarító nő az van. Éppen arról van szó, hogy az alatt az idő alatt, ameddig a takarítónő takarítana én több pénzt termelnék, mint amennyit ezért a takarítónő elkér. Szóval még csak nem is az zavarja a férjemet, hogy fizetni kellene a takarítónőnek.
Drágám, kell egy takarítónő, mert nem akarom a drága időmet a takarításra pazarolni, mikor ahelyett szuflet is keszithetnék.
Ennyi.
Nem olvastam végig a válaszokat, bocs, ha ismétlés, meg azért is, hogy nem fogok kertelni.
Kérdező, nem a férjeddel van a gond. Ő nem fogyatékos, KÉPES rá, hogy takarítson. Egyszer megmutatod neki, hogy kell, és utána erőt veszel magadon, és bárhogy is csinálta, elrebegsz neki egy köszönömöt, ahelyett, hogy végignyalnád még egyszer a lakást. Ha elsőre nem sikerül neki tökéletesen csinálni, majd sikerült ötödször, nem fogtok belefulladni a "koszba". Amit nem vesz észre, arra meg fel kell hívni a figyelmét, de nem utólag, hanem előre. (Pl. ha letörölted a morzsákat, lemosnád a csempét is légy szíves?)
Panaszkodunk - mi nők -, hogy a párunk nem segít, ha meg szeretne, akkor köszönjük, nem kérjük, mert nekünk semmi nem jó? Ebben a "családban" nemcsak te vagy, hanem a férjed is. Ha meg ennyire életképtelennek tartod, miért mentél hozzá? Értem én, hogy vannak egyéb szuper tulajdonsága, azért, de nem értem, miért kell valakinek ennyire szánalmasnak beállítania a férjét. (?) A tied messze van még az emancipációtól...
Kizavarod a konyhából, utána meg mártírkodsz, hogy mindent egyedül kell csinálnod és nem bírod. Megcsinálod, de nincs benne köszönet...
Ha meg segíteni akar, utána képes lennél belenyomni az orrát, hogy nézd, ott van még egy morzsa, de béna vagy? Aztán meg majd csodálkozol, ha megunja...
Szerinted egy takarítónő mennyivel lesz jobb neked, mint a férjed? Elárulom, semmivel, mert mindenki másképp takarít. Utána is fogsz találni mindig valami bosszantót. És őt nem terrorizálhatod olyanokkal, hogy keresztben mosta le a pultot vagy hosszában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!