Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tudnátok nyújtani egy kis...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudnátok nyújtani egy kis lelki támogatást?

Figyelt kérdés

Nehéz évek állnak előttünk, azt hiszem. Rájöttünk ketten a párommal, hogy Magyarországon nem tudunk, nem érdemes továbbtanulnunk. A családjaink nem tudnak, nem akarnak támogatni minket, úgyhogy most érettségi után úgy döntöttünk, külföldre költözünk. Lett volna lehetőségünk még egy éves szakmai képzésre, de egyrészt azzal sem tudtunk volna elhelyezkedni, másrészt az utolsó pillanatban fizetőssé tették a moduljainkat... Már megkérte a kezem és feleségül akar venni, amilyen hamar csak lehet:D (Én meg igyekszem halogatni a dolgot, de nagyon szeretjük egymást.)

Ő már kinn dolgozik, majd ha meglesznek a feltételek, én akkor megyek utána. Először mindketten fizikai munkát fogunk végezni valószínűleg, közben tanulunk, levelezőn egyetemre járunk vagy más vizsgákat teszünk le. Ha jól csináljuk a dolgokat, néhány éven belül saját vállalkozást indítunk és házat is veszünk. Akkor pedig jöhet gyerek, kutya, utazgatás, bármi.

A dolgok folyamatban vannak, de én most nagyon félek. Milyen lesz új körülmények között, új országban letelepedni, munkát vállalni, úgy összeköltözni, hogy alig lesz időnk egymásra, fáradtan, ráadásul társbérletben leszünk. Nem akarok vendégmunkás lenni, de hiába értem és beszélem jól a nyelvet, hiába voltam mindig kitűnő tanuló 130-as IQ-val, helyismeret hiányában nagyjából fél évig nem nagyon lesz más lehetőségem dolgozni.

Nagyon fiatalok vagyunk, én 19, ő 20 éves.

2013. aug. 10. 13:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Ha itthon állami támogatással megyek egyetemre, az azt jelenti, hogy diploma után vagy 5 évig röghöz kötés van, vagy addig, amíg vissza nem fizetem a tandíjat az államnak"

Baromira nem így van, nem egyszerre vagy röghöz kötve. Ha végzel 25 éves korodba akkor onnan számított 20 év alatt kell ledolgoznod a képzésed idejét, vagy visszafizetned. Szóval ha te 25 évesen elmész külföldre,mondjuk nem jönnek be a dolgok akkor 15 év múlva visszajössz és ledolgozod azt az 5 évet,ha meg bejön akkor meg visszafizeted. Hisz az ottani tandíjat kitudod fizetni , akkor a magyar tandíj csak aprópénz.

2013. aug. 10. 18:18
 12/12 A kérdező kommentje:

Van benne valami. Esélyes, hogy megpályázok egy állami helyet (nem valószínű, legyek akármekkora észkombájn, mert az eredetileg tervezett szakra összesen egy államilag finanszírozott helyet tartanak fenn évente), addig is eltart édesanyám a testvéreimmel együtt, néhány év múlva pedig lesz egy diplomám, amivel szintén nem fogok tudni elhelyezkedni külföldön. Viszont lesz egy rakásnyi tartozásom.

Most pedig, hogy a barátom már odakinn van, és dolgozik, vagy szakítok vele, visszaküldöm az eljegyzési gyűrűt postán és megmondnom neki, hogy az itteni egyetem fontosabb (Habár a 2014-es modulokat ha megszakadok sem fogom tudni kifizetni, erre pedig nincsen semmilyen államilag támogatott lehetőség), vagy otthagyja a 3500 forintos órabérét, hazajön, és szembenéz a családja haragjával. Őt nem vennék fel államilag támogatott helyre, és hiába gazdag a családja, sem az egyetemet, sem a 2014-es modulokat nem fizetné ki neki senki, úgyhogy végül elmehetne 490 forintos órabérrel árufeltöltőnek a tesco-ba, feltéve, hogy alkalmazzák.

Viszont ne menjek külföldre, ne próbáljam meg, mert álomvilágban élek, el vagyok kényeztetve, sosem végeztem még fizikai munkát (ez sem igaz), és úgysem olyan lesz, ahogy elképzeltem. Szóval sem menni, sem maradni nem tudok. Van valakinek arra nézve tippje, melyik lenne a legfájdalommentesebb mód arra, hogy megöljem magam? Mert más lehetőségem nincsen, úgy látom.

Pedig ezt muszáj véghez vinnem. Ha valaha boldog akarok lenni, nem várhatom el azt, hogy támogassanak olyan emberek, akiket megáldott az ég a tipikus magyar mentalitással. Olyan emberek, akiknek eszük ágában sincsen támogatni egy olyan dologban, amit ők nem tennének meg vagy amire nem lennének képesek. Nem értem, miért adtam ennek a segítsük-egymást dolognak egy esélyt. Ha egyszer úgyis tudom, hogy képes vagyok rá egyedül.

2013. aug. 10. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!