Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem vagyunk képesek,...

Miért nem vagyunk képesek, mint nemzet lelki támogatást nyújtani keleti testvéreink felé?

Figyelt kérdés
Keleti testvéreink büszkén mesélnek rólunk, mi pedig itt idegen népek tengerében elidegenedve tőlük tudomást sem veszünk rokonainkról, mintha egyes egyedül lennénk a világon. Egy másik érdekes dolog, hogy habár a politika most már magasabbra szintekre emelte a lengyel-magyar barátságot, viszont pl. Eurovíziós dalfesztiválon szinte csak nekünk nincs örök favoritunk, egyik nép iránt sem érzünk határozottan pozitívan, mint nemzeti közösség. Miért van ez?
2011. máj. 4. 17:54
 1/9 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:

Szerintem alapvetően az a baj hogy mindig rossz felé tapogatózunk. Másrészt szerintem magában mindenkinek vannak olyan nemzetek amelyekkel közösséget vállalna. De ez olyan mint a véleményünk, mindenkié más.

A politikában pedig nincs barátság csak érdekek vannak.

2011. máj. 4. 18:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Most melyik keleti testvéreinkre gondolsz? A székelyekre, az ősmagyarokra Szibériában, vagy neadjisten a sumérokra?

Egyébként meg szerintem megválaszolom azzal a második kérdésed, hogy visszakérdezem: Még van ráncdalfesztivál???

2011. máj. 4. 18:03
 3/9 anonim ***** válasza:

erhn, a te kérdéseid mögött általában nem a kíváncsiság áll, de azért most megpróbálok erre válaszolni, elvégre akikkel állandóan bajod van, azok érted is teszik :)

melyik keleti testvéreinkre gondolsz? ugyanis elég sok van. Én nemsoká vacsorázni megyek egy japán lánnyal, pl. ők a testvéreiknek tartanak minket. Vagy az erdélyiekre gondolsz? Igazából teljesen mindegy, hogy ki(k)re gondolsz, a politika tehet róla, amely már 20 éve folytatja a fokozottabb parasztvakítást

az eurovíziós dalfesztiválon az én favoritom Lena Meyer-Landrut volt :)

2011. máj. 4. 18:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Én európainak tartom magam. A keletet nem érzem testvérnek.

"mi pedig itt idegen népek tengerében elidegenedve tőlük"- a honfoglalással ezt vállaltuk.

2011. máj. 4. 18:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Az ősmagyarokra Ázsiában, rájuk gondoltam.
2011. máj. 4. 18:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Felolem te csokolgathatod a keleti rokonaidat, de nekem nem rokonaim! Nezd meg a magyarok genterkepet, a korulottunk elo nepekben, akik allitolag oseuropaiak, tobb a keleti eredetre utalo haplotipus, mint bennunk.
2011. máj. 4. 19:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Csak
2011. máj. 4. 21:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Amikor egymást is utáljuk, akkor hogy várod el, hogy a keleten maradt magyarságot testvérünknek tekintsük?

Az itthoni magyarok még egymást sem tekintik testvérüknek, mert egyszerűen nem akarnak közösséget vállalni a másik magyarral, mert az már náci lenne és rasszista dolog. Én ezért fogok elmenni innen, mert már elegem van ebből az őrületből. És nem tehetek ellene sajnos semmit, mert a "magyar testvéreim" fasisztának fognak tartani és kiutálnak a nézeteim miatt. Igen, még a saját szüleim is.

2011. máj. 4. 21:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor talán el kéne gondolkodni rajta, hogy nézetet változtass, illetve alapos önvizsgálatot tartani.

"mert egyszerűen nem akarnak közösséget vállalni a másik magyarral, mert az már náci lenne és rasszista dolog."

nem azért,mert az náci dolog lenne (van különbség az összetartás és a nácizmus között, úgy állítod be, mintha csak és kizárólag a hungarista éra (magyar nemzeti szocializmus alatt lett volna itt összetartás .)

Azért, mert ilyen az emberi természet. Csak nekünk még jobban kijutott ebből. Dögöljön meg a szomszéd tehene is, ugye...

2011. máj. 5. 05:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!