Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tudnátok nyújtani egy kis...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudnátok nyújtani egy kis lelki támogatást?

Figyelt kérdés

Nehéz évek állnak előttünk, azt hiszem. Rájöttünk ketten a párommal, hogy Magyarországon nem tudunk, nem érdemes továbbtanulnunk. A családjaink nem tudnak, nem akarnak támogatni minket, úgyhogy most érettségi után úgy döntöttünk, külföldre költözünk. Lett volna lehetőségünk még egy éves szakmai képzésre, de egyrészt azzal sem tudtunk volna elhelyezkedni, másrészt az utolsó pillanatban fizetőssé tették a moduljainkat... Már megkérte a kezem és feleségül akar venni, amilyen hamar csak lehet:D (Én meg igyekszem halogatni a dolgot, de nagyon szeretjük egymást.)

Ő már kinn dolgozik, majd ha meglesznek a feltételek, én akkor megyek utána. Először mindketten fizikai munkát fogunk végezni valószínűleg, közben tanulunk, levelezőn egyetemre járunk vagy más vizsgákat teszünk le. Ha jól csináljuk a dolgokat, néhány éven belül saját vállalkozást indítunk és házat is veszünk. Akkor pedig jöhet gyerek, kutya, utazgatás, bármi.

A dolgok folyamatban vannak, de én most nagyon félek. Milyen lesz új körülmények között, új országban letelepedni, munkát vállalni, úgy összeköltözni, hogy alig lesz időnk egymásra, fáradtan, ráadásul társbérletben leszünk. Nem akarok vendégmunkás lenni, de hiába értem és beszélem jól a nyelvet, hiába voltam mindig kitűnő tanuló 130-as IQ-val, helyismeret hiányában nagyjából fél évig nem nagyon lesz más lehetőségem dolgozni.

Nagyon fiatalok vagyunk, én 19, ő 20 éves.

2013. aug. 10. 13:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ott külföldön azért jobb a dolog, nem hinném, hogy olyan sokáig kéne társas albérletben élni.
2013. aug. 10. 14:00
 2/12 anonim ***** válasza:
Ne parázz,biztosan minden rendben lesz, legfeljebb visszajöttök, ha nem menne valami jól.Sok sikert!
2013. aug. 10. 14:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte nehéz lesz, de az idő mindent megold. :) Nem kell félned a jövő miatt, örülj a jelennek, hogy fiatal vagy, a szerelmeddel egy izgalmas új életbe kezdtek egy idegen helyen, amit fel lehet fedezni, új barátokat szerezhetsz stb... lesznek nehézségek, mindig vannak, de annál több öröm! :) Nagyon sok boldogságot! 19L
2013. aug. 10. 14:02
 4/12 anonim ***** válasza:
28%

Én úgy gondolom egy kicsit még álom világba élsz, és ha pár hónap alatt nem alakul, úgy a dolog mint ahogy megálmodtad már összezuhansz.

El kellene fogadnod, hogy azért a világ nem ilyen egyszerűen működik.

( Ha itthoni egyetemre nem telik amit ugye csinálhatsz államin így max kiadásod az étkezés meg a koli lenne ami negyed annyi mint egy társbérlet akkor külföldön mind ez drágábban plusz tandíj plusz vállalkozásra saját lakásra félretenni, hogy fogtok? )

2013. aug. 10. 14:05
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha itthon állami támogatással megyek egyetemre, az azt jelenti, hogy diploma után vagy 5 évig röghöz kötés van, vagy addig, amíg vissza nem fizetem a tandíjat az államnak. Tehát nagyjából 30 éves koromig nem tudnék életvitelszerűen külföldön letelepedni. És még akkor sem biztos, hogy bármilyen referenciaként működik az a diploma, amit itt megszereztem. Kezdhetném elölről az életem, de nem 20, hanem 30 évesen.

Tudom viszont, hogy ha kiköltözünk, még fizikai munkából is meg fogjuk tudni oldani, hogy pénzt tegyünk félre, feltéve, hogy csak egy szobát bérelünk.

2013. aug. 10. 14:20
 6/12 anonim ***** válasza:
szerintem is elég idillikus kép ez, és meglehetősen irreális. Kezdjük onnan, hogy házat nem tudsz külföldön venni, mert arra nem szokás, csak bérelnek.. Nem végeztél még sohasem fizikai munkát, de ha elmész reggel 6ra mosogatni és este 10kor végzel, plusz még 2 órát utazol haza, mivel nem futja belvárosi albérletre... akkor mikor jársz te levelezőre. Mert enni kell és máshol is ugyanolyan drága a tanulás. Szóval ahhoz baromi jó állás kell, hogy albérlet+kaja+ruhák+rezsi+tanulás és még akkor félre szeretnél tenni a vállalkozás beindításához, amit megint nem tudom miből. Ha nem akarsz vendégmunkás lenni akkor mit akarsz? Tényleg túl egyszerűen képzeled. Akik kint vannak, azoknak sem habostorta az élet...
2013. aug. 10. 14:33
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért hiszitek azt, hogy nem néztem a dolgoknak rendesen utána. "Külföldön nem tudsz házat venni, arrafelé nem szokás" - Az egész világon csak Magyarországon lehetséges házat venni, a világ összes többi részén bérleményekben laknak az emberek... Hiába van rengeteg ismerősöm, akik lakást vettek más nagyvárosokban világszerte, vagy kisebb városokban, vagy akár egy kertes házat vidéken, Belgiumban vagy a skót felföldön, vagy akárhol. Külföldön ez nem szokás, szóval halálunk napjáig lakást fogunk bérelni, ha külföldre megyünk.

Ha részmunkaidőben takarítok, vagy hostess vagyok egy butikban, már az is elég, hogy félre tudjunk tenni valamennyit, és akkor nem kell reggel 6-tól este 10-ig dolgoznom és két órát utaznom haza. Főleg, mivel 2 órát utazgatni a városból kifelé meg befelé sokkal drágább, mint városi szobát bérelni városon kívüli helyett.

Továbbra is rengeteg ismerősöm van, akik ilyen körülmények között még tanulnak is, vagy nyelvtanfolyamra járnak, vagy valamilyen szakmai felkészítésre. Mintha Magyarországon nem lehetne egyetem, nappali tagozat mellett is még dolgozni...

Mert ennek ez a módja, az ember kimegy, egy senkiként újrakezdi az életét és felhúzza magát a szamárlétrán, hogy egyre jobb munkahelye legyen, egyre többet tudjon félretenni, míg végül el nem jut oda, hogy letelepedjen (ami sok helyen még mindig sokkal egyszerűbb, mint Magyarországon). De ez ott kezdődik, hogy az ember esetleg néhány hónapig egy poloskás szobában alszik egy olyan lakásban, ahol penészes a fürdőszoba.

Az egésznek utána néztem, megterveztem, kismillió forrásból informálódtam. Tisztában vagyok a bevételekkel, a kiadásokkal, az adókkal, a lehetőségekkel. Tisztában vagyok a csalókkal, akik minimálbér alatti összegért lehúzzák a vendégmunkásokat. Pont azért félek, mert nincsenek idillikus elképzeléseim, és mert egyszerűbb lenne mégis itt maradni és egy olyan környezetben vergődni tovább, ahol teljesen értem a nyelvet.

Mindenki, aki kiköltözik és sikeresen megtelepszik, azt mondja utólag, hogy megéri. Szeretnék itt nem olyan emberektől válaszokat kapni, akik soha nem vágnának bele ilyesmibe és azzal nyugtatják magukat, hogy alapból lehetetlen. Kaptam már ilyen véleményt is, a vőlegényem családjától, meg egy tucat nyugdíjastól, és pont azért írtam ki ezt a kérdést, hogy biztasson valaki. Mert tudom, hogy nehéz lesz, és azt is tudom, hogy lehetséges. Meg persze azt is tudom, hogy innen már nincsen visszaút, mert a vőlegényem már kint van, lassan megkapja az első fizetését. Ha mégis úgy döntene, hogy visszajön, a családja kicsinálja, megalázza és kidobják otthonról, azután pedig ő is úgy megy egyetemre állami támogatással, ahogy akar...

2013. aug. 10. 14:52
 8/12 anonim ***** válasza:
ha mindent tudsz 19 évesen, akkor miért ide jöttél lelki támaszért? Én nem értem, figyelmeztetnek sokan, hogy ez nem csak úgy megy. Te is tudod, mert ide jársz kérdezősködni, meg megerősítésért. Akkor miért vagy úgy meglepve, hogy itt is lesznek olyanok, akik nem lelkesednek annyira? Én csak 400 km-re arrébb költöztem, ráadásul országon belül, de 3 hónap múlva futottam is hazafelé, mert nem egészen úgy volt, ahogy képzeltem. De hajrá, ha mindent tudsz menj ki, nem kell ide támogatás, nagylány vagy, nagykorú. Ha szüleid is támogatnak, miért te? Vagy megcsinálod a szerencséd, vagy nem. Nem tudom minek tetted fel itt a kérdést ? Mondjam azt, hogy igen, de kitartás? Nincsenek barátaid?
2013. aug. 10. 16:09
 9/12 A kérdező kommentje:
Mert aki tud mindent (ilyet egy szóval sem állítottam), az nem félhet? Aki elhatározza, hogy megpróbálja a kezébe venni az életét és belevág valami nagyba, az nem lehet bizonytalan? Nem kérhet támogató szavakat egy fórumon, mert céltáblára teszi magát olyan emberek előtt, akiknek egyébként eszük ágában sincsen a kérdésre válaszolni.
2013. aug. 10. 17:06
 10/12 A kérdező kommentje:

Vannak barátaim, de feltételeztem, hogy találok itt a barátaimnál tapasztaltabb embereket, akik elfogulatlanul meg tudják osztani a véleményüket. Anélkül, hogy lenyomnák az aggályaikat a torkomon, és olyan dolgokat állítanának, amik egyébként egyáltalán nem igazak.

Ettől függetlenül várok még hasznos válaszokat, mert találkoztam már érett emberekkel ezen az oldalon.

2013. aug. 10. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!