Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Normális dolog az, ha egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális dolog az, ha egy hosszú ideig munkanélküli házastárs egy idő után már idegesíti azt aki a szabadnapját tölti otthon?

Figyelt kérdés

Mert már nincs miről beszélgetni ,kilátástalan a jövő ,csak konfliktus van belőle ha a szabadnapját töltő beszélgetést kezdeményez arról,hogy jó lenne végre már akármit elvállalnia a másiknak a gyerekekre való tekintettel is .

Szerelemgyilkos a munkanélküliség másoknál is ?

2013. aug. 6. 21:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Igen, szerelemgyilkos. Annyira kiábrándító, amikor én egész nap gürizek, párom meg nem csinál semmit. Pedig neki van is munkája, tanár, de ilyenkor 3 hónapig ül a gépe előtt és az ég világon semmit sem csinál. Legalább vállalna el korrepetálást, vagy ilyesmi, hiszen olyan keveset keres, vagy főzne, takarítana, de nem. Ilyenkor feltevődik a kérdés bennem, hogy nem szeret annyira engem, hogy tegyen valamit értünk, hogy gyarapodjunk, hogy elmehessünk nyaralni, hogy elvihessen egy moziba? Ha én nem fizetek be évente egyszer egy hétvégi útra, vagy nem veszek neki ajándékba mozijegyet, akkor nem megyünk sehova. Tényleg kiábrándító.
2013. aug. 7. 12:35
 12/12 anonim ***** válasza:

Mivel nem friss a kérdés remélem megoldódott problémátok, újra van munkája és rendbe jött a családi egyensúly.

Annyit szólnék hozzá, mert azért ez állandó téma, hogy nekem a önkéntesmunka segített kicsit. Munkánk elvesztésével nem csupán anyagi hátterünk lesz oda, hanem önértékelésünk is. Egyik hozzászóló úgy fogalmazott, "egy kalap szar.nak érzi magát az ember." Ez így igaz! Munkanélküliségem ezen részén segített az önkéntes munka. Eleinte magam is úgy voltam vele, ingyen dolgozzak, mikor fizetésért kéne, hogy megéljünk. Majd később rávettem magam és nem bántam meg. A tevékenység lefoglalja agyamat, kellően kifáraszt fizikailag, ráadásul a szükség van rám és munkámra érzés is megvan.

Innen már csak egy hiányérzet marad a fizetés, a pénztelenség. De ez nem új érzés, hiszen mikor fizetésért dolgoztam, akkor sem igen volt kellő mennyiségű. Olyan, mintha egy nagyon alacsony keresettel bíró család lennénk.

Ekkor értetem meg a közmunkaprogram egyik lényegét. Nem igazán a 47 ezer forinton van a hangsúly, hanem a foglalkoztatottságon. (persze a kormány evvel a statisztikát is ügyesen szépíti, de ne politizáljunk)

Jó érzés, mikor egy-egy idős vagy beteg ember a végtelenségig hálás a munkámért, segítségemért. Elismerően beszélnek tevékenységeimről, dicsérik. Már a puszta kommunikáció is kellemes, hogy nem otthon ülök, a négy fal között.

2013. szept. 28. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!