Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon van erre megoldás?
Hogyan lehetne a férjemet felébreszteni, az enyhe depressziójából és a kapuzárási pánikból, amelyet ugy fog fel, hogy ez az életrendje.
Nekem még szükségem lenne azokra a dolgokra,amely beletartozik egy házasságba, most kezdjek én, de hiszen mindig õ volt a kezdeményezõ, én meg szégyelném magamat, ha nekem kellene kezdeményezni.
Igen igazatok van, hogy nekem kell a férjemnek segiteni, hogy ne érezze azt, hogy ez az életrendje.
De én nem fogom bugyiban és melltartóban várni, hiszen azt hinné, hogy meghibbantam, mert én sohasem tettem ezt. Megalázónak érzem azt, ha én keresem a férfit, hiszen neki kell engem keresnie, ahogyan mindig is tette.
Különben is én ugy érzem, hogy õ tett konzervativvá, mert õ vallásos volt,amikor én megismertem. Utána elhagyta valamennyire azt a felfogását.
Mondjuk volt már ugy, hogy azt mondtam neki, hogy na én igy nem fogom leélni melletted az életemet, akkor rögtön beindul, de én utána saját magam elõtt zavarban vagyok,mert azt érzem, hogy én kényszeritem arra, ami õt már nem igazán érdekli, vagy mit tudom én már.
Es a másik utána mindig mondja, hu még mi fiatalok vagyunk megy ez nekünk és én ilyenkor szabályosan szégyellem magamat, mert én kezdtem el.Ertitek mit akarok mondani? Ti más világban nõttetek fel, gondolom itt a válaszolók még eléggé fiatalok, lehet nyiltan beszélni a szexröl.
Hát igen változni kellene a korral!:)
Ne írd le magad a 48 éveddel. Épp a legjobb korban vagytok, hogy újra felfedezzétek az életet. Gondolom, már nincs kicsi gyerek, vagyis megengedhettek egy kis lazítást is. Nyár van, mozduljatok ki egy hétvégére, akár úgy, hogy kocsiba ültök vagy buszra szálltok és lementek a Balcsira szombat reggel, este pedig haza. De lehet egy koncert, egy fesztivál, bármi. Csak zökkenjetek ki a napi monoton rutinból.
Én 52, a férjem 53 éves. Élvezzük a közös hétvégéket, a szombat délelőtti semmittevést, délben beülünk egy étterembe, ebéd, fagyizás, kávé, lazsálás. Ketten vagyunk a lakásban, a takarítás ripsz-ropsz megvan, nem koszolunk, nincs hajtás, délelőtti nagytakarítás. Délután vagy strand, vagy séta, vagy elmegyünk csavarogni. Éjfélig fent vagyunk, borozgatunk, filmet nézünk, dinnyét, jégkrémet eszünk, stb. Vasárnap közösen megfőzünk, nem szentírás, hogy délben kaja, ebéd után egy kis pihenés, újság, tévé, keresztrejtvény, könyv, vagy valami filmet nézünk.
És az intimitás. Igen, kell kezdeményezni. Ne félj megtenni az első lépést, ne félj, hogy megbotránkoztatod. Biztos, hogy meglepődik, meghökken, de bele fogtok jönni. Szoktasd magad a gondolathoz, hogy te kezdeményezel. Este kérd meg, hogy kenje be a hátad. Akármilyen testápoló jó, a lényeg, hogy fizikai közelségbe legyetek. Természetesen, ne nagymamabugyiban és szoptatós melltartóban, kinyúlt, lukas pólóban legyél. Figyelj a részletekre. Ne az vizilabda bajnokság menjen a tévében, mert azzal a csapattal nehéz felvenni a versenyt :)
És csak bátran!
Utolsó válaszoló,jó olvasni a soraidat.
Én 45,a férjem 46 éves ,a gyerekek felnőttek, és jobban élvezem az életet, mint bármikor is...:)
Minden téren...:)
Persze,voltak rossz periódusaink is...26 éves házasok vagyunk..
de most érzem legjobban magam.
A kérdezőnek,bátran újíts,és kezdeményezz.
Gondolj arra, hogy a férjedre szemet vetett egy másik nő,és vissza kell hódítanod...:)
Hidd el,nem hülyeség.
Csatlakozom az ötvenes korosztályhoz! :)
És az előttem szólókhoz :)
Megalázónak érzem azt, ha én keresem a férfit, hiszen neki kell engem keresnie, ahogyan mindig is tette.
- És szerinted ő nem unja, hogy mindig neki kellett kezdeményezni?
Néma gyereknek anyja se érti a szavát. Ugye érted, kérdező, hogy mire gondolok?
"Megalázónak érzem azt, ha én keresem a férfit, hiszen neki kell engem keresnie, ahogyan mindig is tette." Éppen ez az, amit nagyon rosszul látsz. Ha egy férfi azt tapasztalja, hogy a felesége soha nem kezdeményez, akkor előbb-utóbb azt fogja érezni, hogy neked egyáltalán nem fontos vagy inkább nyűg az együttlét. Ezzel a hozzáállással sokkal többet ártasz magatoknak, mint a férjed az állítólagos depressziójával vagy kapuzárási pánikjával.
Nem csak azt mondtam, hogy nem kezdeményezek, hanem azt irtam, ha én kezdeményezek,akkor utána szégyellem magamat belül, a férjem ebbõl nem érez semmit sem, mert nem mutatom ki neki.
Különben miért unná, hogy õ kezdeményez, amikor nincs visszautasitva, és mindig szeretettel fordultam feléje.Akkor lenne baj, ha mindig kifogást találtam volna jajjj most ne, fáj a fejem stb.A férjem ilyen kudarcokat nem élt meg, tehát én ahhoz hozzászoktam, hogy igenis a férfi keressen, nem én teperek utána.
Jobb az, ha a férfi kivánja meg a nõt és nem forditva. Jó OK.lemaradi vagyok.
Egyébként 1-2 éve van ez a dolog, tehát nem vészes, elvicceljük egymás között.
Az egyik kedves válaszolónak, aki ajánlott sok módszert köszönöm, de kb.mi is igy élünk, amikor tehetjük.
Az öltözködésemmel nincs probléma, nem hordok kinyult dolgokat, és mindig tudatosan sportoltam, a szülés után is.
Egyet azért szeretnék megkérdezni az itteni korosztályomtól persze, ha mód van rá, hogy mégis ti egy héten vagy 1 hónapban hányszor vagytok együtt a férjetekkel?:)
Nálunk ált. én kezdeményezem (nő) és nagy ritkán volt elutasítás, mégis a tököm ki volt, hogy mindig nekem kell kezdeményezni; megmondtam, hogy ő is kezdeményezzen, azóta minden rendben.
Miért szégyelled, hogy neked kell kezdeményezni?
Igen, maradi ez a gondolkozás.
11:27
Es hogyan élted meg az elutasitást? Nekem ilyen kudarc nem hiányozna, hogy a férjem visszautasitana.Azt elhiszem, hogy untad nõ létedre a kezdeményezést, hiszen errõl beszélek, hogy a nõ akkor már lead a nõiességébõl, ha õ keresi mindig a férfit.
Hogy miért szégyellem?Ilyen beállitottságu vagyok "TALAN",de mint irtam lehet a férjem csinálta ezt belõlem. Ugy éreztem, hogy nem sok mindent kell tennem, hogy szeressen, a szerelmét viszonoztam, de teperni nem tepertem utána, de én azt hiszem, hogy nála is igy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!