Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan lehet megtudni, hogy 2 ember tényleg összeházasodott?
Igen azt tudom, köszönöm! De nyilván az nem adható ki akárkinek, tudom, hogy pénzbe is kerülne a kikérése stb.
Pl.tudom, hogy van olyan, hogy minden városnak, megyének vannak anyakönyvi hírei. Születtek, házasultak, meghaltak adatai találhatóak benne. Újságban is van, de honlapon is.
A kérdésem, hogy az ott található adatok mennyire hivatalosak? Értem ez alatt azt, hogy mi alapján kerülnek bele? Pl. a házasultak nevei? Ezt ők kérhetik külön? Vagy automatikusan publikusak lesznek?
Az újságba, stb csak akkor kerül bele, ha a házaspár akarja.
Egyébként nincs ilyen nyilvánossá tehetö lista, de értelme sincs. Akik házasok, azok tudják, másnak meg semmi köze hozzá.
Régebben automatikusan, de tavaly szigorodtak az erre vonatkozó törvények, így csak engedéllyel kerülhetnek nyílvánosságra.
Rákérdeztem az anyakönyvihivatalban, amikor mi jelentkeztünk be, mert én nem szerettem volna, hogy a helyi hírlapba bekerüljünk. Ráadásul pont itt gyakorin kért meg valaki előtte valő nap...:)
Csakis hivatalos anyakönyvi kivonatból, vagy ha ott vagy személyesen az esküvőn és látod-hallod, hogy össszeházasodtak.
De miért fontos ez neked, hiszen ez két ember magánügye? Csakis akkor lehet fontos, hogy házassággal hülyít egy ember és te bedőlsz neki. Az ilyen pasikat nem a "van rajta jegygyűrű vagy felteszi a FB-ra, hogy házas" alapján lehet kiszúrni, hanem a személysiégük alapján. Felszínes, hazudozik, mellébeszél, ígérget, mismásol, eltűnik szó nélkül, ellentmondásokba keveredik, túl sok ajándékot és rózsacsokrot cipel hozzád egy-egy eltűnés után stb.
A hűség van vagy nincs az emberben, belül. Nem gyűrűhöz vagy papírhoz köthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!