Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Állatorvosként a munkahelyemen kívül is segítek az állatokon. Ezt miért nem lehet megérteni?
A feleségemmel 6 éve vagyunk házasok, már amikor megismerkedtünk akkor tudta, hogy a család mellet az állatok a legfontosabbak az életemben és így fogadott el. Eddig nem is volt ezzel baj de elkezdett veszekedni, hogy minek költök ennyi pénzt az állatokra, minek hozom őket haza amikor vannak fontosabb kiadásaink is. Ebben igaza van de ha éhen halok se hagyok az utcán egy beteg, sérült állatot sem. Nem maradnak véglegesen nálunk csak egy kis ideig amíg nagyjából rendbe jönnek. Van 3 kutyánk, 2 teknősünk, 2 macskánk, halaink és néha egyéb ideiglenes állataink. Ez a veszekedés pont a macska miatt alakult ki, mert amikor találtam éppen a halál szélén állt, vemhes is volt és 35.000Ft-ot költöttem rá, de megérte mert azóta is követ és állandóan mellettem van. Persze ettől még a feleségemet és a gyerekünket nem hanyagolom el. Nekik is próbálok megadni mindent csak ez nekem egy kicsit érdekes, hogy 6 évig nem volt problémája ezzel most meg hirtelen ennyire kiakad. Mit lehet kezdeni ezzel a helyzettel?
35/F
és a kérdező gyereke még mindig jól jár, mert a szülei nem haragban válltak el, és őt szeretik, és az apja mindent meg fog neki adni... nem úgy mint az én apám, aki a 250 ezer ft-os fizetése ellenére egy forintott se költött rám és a bátyámra (a gyerektartáson kivül amit automatikusan vontak tőle) és a szemünk láttára verte meg anyánkat, és fenyegette meg hogy felakasztja... és ismétlem egy forintot nem költött ránk, de még csak annyi se volt benne hogy szülinapkor köszöntsön.. inkább a kocsmába vitte a fizetését...
örültem volna ha ilyen apám van, hogy nem kocsmázik meg cigizik, hanem az állatokra költi a pénzét.. akkor még talán nem is zavart volna hogy én nem kapok tőle semmit...
'Az miért 0%-ban hasznos válasz ha valaki nem ért egyet a kérdezővel?'
Azért vagytok lepontozva, mert csak hőbörögtök, a nő hibáit nem veszitek figyelembe, de egy rendes megoldást nem tudnátok javasolni.
A gyerektől vette el a pénzt:
A kérdező kommentje:
Na az biztos, hogy nem értem meg! Szerintem ő sem :)
Másra nem tudok gondolni. Régebben az volt, hogy kevés időt töltök velük (ez igaz volt) de már egy ideje több szabadidőm van és a nagy részét velük töltöm. Rendszeresen elmegyünk itthonról kettesben vagy hármasban. Próbálkozom. Eddig ő is szívesen segített amiben tudott, most azt mondta, hogy szeretne másra költeni, (konkrét dolgot nem mondott), nem akar állatkertet csinálni a házból. Most éppen nem dolgozik hanem itthon van az 1 éves lányunkkal. Nekünk is meg kell gondolni, hogy hova rakjuk a pénzt de úgy gondolom, hogy ha egy életről van szó akkor egyértelmű, a macskásat csak azért írtam mert azt egy délután alatt csináltam a tudta nélkül.
Hiba volt, hogy nem szóltam de ígyis úgyis meg kellett volna műteni és tudom, hogy akkor vitatkozott volna mivel abban a hónapban kicsit el voltunk csúszva a számlákkal.
"ígyis úgyis meg kellett volna műteni és tudom, hogy akkor vitatkozott volna mivel abban a hónapban kicsit el voltunk csúszva a számlákkal."
És jogosan vitatkozott volna, mert ha el vagytok maradva a számlákkal, akkor legyen már az az első. Vagy szerinted inkább ne legyen otthon áram, de hazahozod a beteg macskát?
Ne értsetek félre, én nagyon szeretem az állatokat, most is van 3 macskánk, ebből kettőt nagymamám hozott fel az utcáról, mert éheztek és betegek voltak. De most nagyon rosszul állunk és tudjuk, hogy ezt nem tehetnénk meg, szóval nem is tesszük. Én értem, hogy ez a hivatása, meg minden, de a családnak akkor is fontosabbnak kéne, hogy legyen. Biztos feleségnek is vannak hibái, biztos ő is rosszul lát dolgokat, azért ahhoz hogy a kapcsolat tönkre menjen, 2 ember kell. Engem a feleséged helyében nem zavarna, hogy állatorvos vagy, sőt, büszke lennék rá, hogy ennyire törődsz az állatokkal, az se zavarna, ha több időt töltenél a munkahelyeden, hogy segíts (ésszerű határokon belül!!), de ha ez a családi kasszára ilyen hatással lenne, azon én is kiakadnék. 35 000 Ft nem kevés pénz. Ha akármennyi pénzt elkölthetnék, akkor én is ugyanezt csinálnám mint te, de ameddig végesek a források, akkor inkább a saját és a családom (!!) életéhez elengedhetetlen dolgokra (számlák, kaja) költeném a pénzt.
Te egy fantasztikus allatorvos es fantasztikus ember vagy. es ha eddig a feleseged elfogadott igy mostantol meg nem akkor mas dolog jatszik kozre. Soha ne hagyd hogy elvegyek toled az eleted egyik legfontosabb ertelmet az allatokat. nekunk nagyon sok van, azert adtuk el a varosi hazunkat es vettunk egy farmot hogy lehessenek allatok. van mentett lovunk, baranyok, kis poni a baromfi is vegelgyengulesben hal meg mert cask tojast hasznalunk fel beluluk stb. a te ertekrendeddel semi baj nincs nem ehezik a csaladod nem veszelyezteted a letuket azzal hogy a munkad nem 4 orakor vegetero irodai tevekenyseg. mi pl. soha nem utazunk sehova 38 ev alatt talan 5 alkalommal voltunk 1-1 hetre nyaralni es egyszer 6 hetig egy koruton. a kutyank es a cica egy remek panzioban volt de a kutyus 2 hetig "nem beszelt " velunk. elfordult nem jatszott nem engedte magat megolelni. a legkedvesebb jatekat elvittuk a panzioba soha tobbet nem nyult hozza.
azota soha nem hagyjuk oket magukra fel napnal tovabb. es boldogok vagyunk hogy minden szabad percunket veluk tolthetjuk. a rosszcsont 11 honapos cicam eppen ma tort ossze egy vazat, meg jo hogy nem volt tul ertekes es nem serult meg a tappancsa sem.
maradj ilyen amilyen vagy . az en szememben egyebkent semi kulonbseg nincs az embergyerek meg az allat kozott fontossagban. mondjuk az is igaz hogy en adomanyozni meg tamogatni cask allatokat szoktam embereket nem, azok megszerzik maguknak ami kell.
most olvasom hogy valas less/let a dologbol.
helyesen dontottel, a gyerekedet is ilyenre neveld tanitsd amilyen magad vagy. a feleseged onzo es fogalma sincs mit jelent az allatok orok es feltetel nelkuli szeretete. lehet hogy most sokan felhordulnek de ha nekem meg kell mentenem egy allatot akkor majd elintezem a szamlat vagy barmit, es ha kell vajas kenyeret meg teat eszunk 1 honapig de meg fogom menteni. az en szerencsem az hogy van egy olyan ferjem aki pont ilyen mint en.
egyszer regebben teljesen varatlanul meghalt egy cicank veseelegtelensegben 4 nap alatt. teljesen kiborultunk a korhazi szamla is eleg magas volt, penzunk meg szinte nulla. aztan meglattunk az interneten egy menhelyi kiscicat az occsevel egyutt. elmentunk elhoztuk imadjuk. ja, azon a heten nem mentunk sehova mert annyi penzunk se maradt a cica utan hogy 5 liter benzint tegyunk a kocsiba itt meg nincs tomegkozlekedes. ha kellene gond nelkul eladnek barmit ha egy allat erdekerol egeszsegerol van szo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!