Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy legyek jobb feleség?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy legyek jobb feleség? Hogyan változzak? Mit tegyek, hogy elhagyjam a rossz szokásokat, és ne hasson rám ilyen erősen a múltam?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Eléggé haragszom magamra, kétségbe is vagyok esve, tudom, hogy baj van velem, de egyedül nem tudok kilábalni, tanácsokat szeretnék kérni, ha ez sem segít, már azon gondolkodom, hogy szakember segítségét kérem.:( Megpróbálom röviden leírni a háttér infókat:

Csonka családban nőttem fel, öcsémmel, nagyimmal és apukámmal éltem 8 éves korom óta, mert szüleim elváltak, anyukám rengeteget ivott. Értem ezalatt, hogy nem talált haza, öcsém, 14 éves volt, mikor egy kocsmából ölben hozta ki anyámat, mert eszméletlenre itta magát, árokpartról szedtük össze, volt, hogy 10 hónapig nem láttuk, lelépett hetekre, mikor öcsém odaköltözött, én vittem neki otthonoról enni, mert apám sem tudta, nehogy gond legyen. Tudnám még sorolni. 2009--ben részegen az M1-en volt, elütötte egy augó, majdnem meghalt. Még tudott dolgozni utána, de kirúgták, és 3 héttel az esküvőnk előtt megint elkezdett inni majdnem 3 év után, meint majdnem meghalt, az esküvőnk alatt is az intenzíven volt. Túlélte, de azóta is tolószékben van, 2 emelettel lakik lejjebb, sokat járok hozzá, ha kell kaját csinálok neki, stb, de sokat veszekszünk sajnos. Hónap végén lesz még csak 45 éves.

Apámról tudni kell, hogy tisztességes ember, becsületes, de az az igazi régimódi férfi. Őt úgy nevelte az apja, hogy néha kapott szíjjal. Én nem, de engem is sokszor megvert, mert ellent mondtam neki, vagy mert nem úgy csináltam valamit, ahogy neki tetszett. Nem nagyon mehettem soha sehova.

Öcsém is agresszív lett sajnos :( Jó ember, de lobbanékony ő is :(

Nos, rólunk röviden.

6 éve vagyunk együtt a férjemmel, 1 éve vagyunk házasok, 5,5 éve élünk együtt. Ő 34 éves, én 26 vagyok. Nagyon szeretem őt.

viszont egyre inkább kezdem azt észrevenni magamon, hogy kezdek olyan lenni, mint a szüleim. Akaratos mint anyám, és agreszív, mint apám. Ha nem úgy van valami, ahogy én akarom, kiabálok, veszekszek, csapkodok, szidalmazok, káromkodok. Duzzogok :(

mivel othon folyton kötelező volt mindent megcsinálni, én azértsem csinálom most. Magyarul lusta vagyok. Meg tudom csinálni, ha akarom, de általában nem akarom.

Ami a legrosszabb, sokszor, amin ti esetleg csak legyintetek, én már káromkodok, felkapom a vizet, és minden apróságért veszekszek. Régen nem voltam ilyen, de az utóbbi 4-5 évben annyira megkeményedtem lelkileg, hogy már az sem érdekel, ha megbántom azt, akit a legjobban szeretek, hiába tudom, hogy nincs igazam, azért is enyém az utolsó szó, csak nehogy belássam, hogy nincs igazam, nehezen kérek bocsánatot.

Tudnám még sorolni bőven a hibákat, és ha mellete még csinos lennék, nem segítene, de talán még megérteném, miért van velem?

Természetesen vannak pozitív tulajdnoságok, is, de azt gondolom, ezek eltörpülnek a természetem mellett, és nyilván nem azokon akarok változtatni.

És nem akarom azt mondani, hogy ez a szüleim vagy a gyerekkorom hbája, mert apukám minden tőle telhetőt megtett, hogy ellásson minket, nyaralni vitt, foglalkozott velünk, de sokat dolgozott, hogy el tudjon minket tartani.Anyám is sajnos rátett. Nem 100%-ban az ő hibájuk, de szerintem hozzájárult ahhoz, hogy így viselkedek most.

Abban kérek segítséget, hogy tudom, hogy baj van velem, de aki hasonlóü szituban volt, akár férj, felseég, adjatok tanácsot, hogy tudnék megváltozni, mert nem akarom elveszteni a férjem, és szeretnék jó felesége lenni. Nagyon jó ember, összetehetem a két kezem, hogy ilyen ember van mellettem, de érzem, hogy nem ez vagyok, sokkal jobb ember vagyok, csak nem tudom felszínre hozni :(

2013. júl. 19. 11:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
valahogy mindenképp kapd össze magad mert a férjed ki tudja meddig bírja ezt.:( ebben nem lehet élni.:( de már az nagyon jó, hogy felismerted a hibát! most viszont jó nagy adag akaraterő kell. a szüleid hibásak benne hogy ilyen lettél, de nem teljesen és ezen csak Te segíthetsz.
2013. júl. 19. 12:28
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Velem is ugyanez van, én már odáig jutottam, hogy inkább élek az állataim társaságában, emberek nélkül.

Kb 6 évig próbálkoztam a szokásossal (pszichológus, dühkezelés, csoportterápiák, életmód-váltás, rengeteg sport, és még sorolhatnám), de igazán egyik sem segített.

Szóval én feladtam, szakítottam az akkori párommal, ami neki nagyon fájt. Pedig 1,5 évig szinte csak veszekedtünk, mégis napokig sírt utánam...

Különben mióta egyedül élek, nem vagyok annyira idegroncs, elvégre az állatok nem tudnak felhúzni, a munkahelyemen helyt állok, nekem ez így most tökéletes. Gyereket meg úgysem akartam, nincs nekem ahhoz türelmem.. Nagyon ijesztő, de kinézem magamból, hogy a kevés alvás, hisztik miatt falhoz csapjam szegényt..

2013. júl. 19. 12:34
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat! :) Jó így kívülről látni és olvasni ezeket. Egyébként nem az a baj, hogy minden nap hisztizik anyám, hanem az, hogy tolószékben van, és a párja 4-ből 3 nap reggel 6-tól este 10-ig dolgozik, és mivel anyukám a bal kezét nem tdja mozgatni, a vacsorát sem tudja magának megcsinálni, tehát kénytelen vagyok lemenni. Lemennék egyébként is, meg hát mivel két emlet, max negyed óra, de inkább nem csinálnám. Apukámmal is kb. havonta egyszer találkozunk, nekem tökéletesen megfelel. Jó lenne ez anyámmal is, ha nem lenne rám szorulva :( És talán azért is vagyok vele agresszív, mert az ő hibájából történt mindez :( De ha ezt mondom neki, sírva fakad, hogy őt mindenki csak bántja :(
2013. júl. 19. 12:44
 14/18 anonim ***** válasza:

Szerintem azért vagy ilyen mert tehetetlennek érzed magad, hogy olyan ember rontja el a szabadságodat, aki azt sem érdemelné meg hogy egyáltalán felhívd telefonon. Csak mert az anyád, egyébként meg le se tojt téged mikor olyanja volt.... Értem én, hogy ez rohadtul idegesítő.

Ha csak simán elköltöznétek máshová, más városba, netán más országba, nem lenne jobb? most komolyan. Mert az ember szívesen hoz áldozatot a szüleiért, ha megérdemlik, ha ott voltak melletted, addig támogattak stb. és persze akkor is érzi az ember hogy nehéz, meg teher, de legalább szívesen és szívből adja amit ad. De amit elmeséltél, én sem tudnám szívből csinálni.

Szerintem ezt vezeted le a férjeden. A vele való kapcsolatod meg még jó. Lehet hogy ő kicsit mazochista típus :) lehet hogy az tetszik neki benned, hogy így viselkedsz vele :) nem tudom. Lehet hogy egy szerető nővel nem is tudna mit kezdeni, unalmas lenne neki. Sose lehet tudni. De hogy ezt kitaláld, őszintén kérdezd meg tőle, hogy bírja-e még, és hogy nagyon magára veszi-e mikor veszekszel vele :)

2013. júl. 19. 12:58
 15/18 anonim ***** válasza:
Én is sokáig okoltam a szüleimet hogy az lettem aki vagyok, de 35 körül rájöttem, hogy már rég rajtam múlik sok minden. Én sok pszichológusnál jártam, érdemes elmenni, de legfőképpen az önismeretedet kell fejlesztened. Én most találtam egy nagyon ütős könyvet, és felismertem az olvasása közben, hogy miért is kell hogy mindig nekem legyen igazam. És a felismerés megszabadít, mert lefüleled a megszületés pillanatában a rossz dolgot. Egyébként meg nagyon jó úton haladsz, hogy látod mi a probléma veled, de úgy látom jelenleg több rosszat találsz magadban mint jót. Ez nem jó, mert azért is hibáztatod magad, amiért nem kellene. Persze az önsajnálat símogatja picit a lelket, de ez csak elkerülő technika, kibúvó, hogy ne tégy semmit a rossz dolgok ellen. Olvass ilyen témájú könyveket, legfőképpen A most hatalma címűt ajánlom, nekem totál betalált az életem közepébe, sőt nem csak nekem hanem az egyik kedves barátomnak is megvilágította az agyát. A lényeg hogy ne süppedj önsajnálatba, hanem határozd el, hogy kilépsz önmagad árnyékából, már csak a drága férjed kedvéért is érdemes megpróbálni. Sok sikert! 39/nő
2013. júl. 19. 13:12
 16/18 anonim ***** válasza:

Magamra ismertem a sztoridban, én is agresszív vagyok, szegény telefonomat, táblagépet szétvertem...az én anyám is tönkretett, mentálisan durván sérültem...szerencsére nem vagyok vele napi kontaktban. Férjemmel jó a kapcsolatunk, ellene sosem "lázadok", persze volt hogy nem értettünk egyet, de meg tudtuk beszélni. Ő tudja milyen vagyok, elmeséltem neki mindent, megmutattam, ki vagyok. Eddig jól bírja, de a sors iróniája hogy hasonló ő is mint én, együtt járunk pszichológushoz:)

Tudod mit? Mutasd meg a férjednek ezt a topicot, olyan részletesen és jól körül írod a gondod hogy biztosan megértené! Fontos, hogy megoszd vele a problémáid!

Az orvos sokat segít!!. A dühkezeléssel nekem is vannak gondjaim, nekem nem megy...sok dühöt folytok el magamban, ha az kirobban, akkor vége, filmszakadás:(

2013. júl. 19. 13:23
 17/18 anonim ***** válasza:

Vagyunk még így páran, tényleg ne aggódj, persze ettől még nem jobb a helyzeted. Én a legelső barátommal 7 évig jártam, szinte a létező összes játszmát eljátszottam vele, amit anyáméktól eltanultam. Én igazából szégyelltem magam ilyen balhék után és mindig beláttam, hogy milyen undorítóan viselkedtem, ráadásul semmi értelme nem volt. Nagyon hisztis voltam, ha pedig hazamentem anyámékhoz, akkor utána megint felvettem akaratlanul is a stílusát. Anyámmal nem tudom tartani a kapcsolatot, a saját érdekemben tartom magam távol tőle. Milliószor próbáltam vele beszélni, kértem szépen, hogy változtasson, a mai napig úgy viselkedik, mint előtte, semmit sem hajlandó változtatni. Tíz éve elváltak apámmal, ha apám szólt volna hozzá anyám befogta a fülét és "úgyse hallak, úgyse hallak" felkiáltásokkal kirohant a szobából. Majd csodálkozott, hogy egy év után apám megunta és beadta a válópert. A mai napig a válást dolgozza fel, valahol van, lakott nálam is, mikor nem volt munkája és pénze, de 1 évig alig bírtam ki.

Szerintem ha gondolkodsz egyébként is azon, hogy segítséget kérsz valakitől, akkor ezt tedd meg, pszichológus vagy kineziológus sokat tudna segíteni rajtad. Az jó, hogy szeretnél változtatni, mert felismerted a hibáid és hogy követed a rossz mintát, de sokat gyorsítana a dolgon, ha szakember segítségét is kérnéd.

2013. júl. 19. 13:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Mi lett azóta veletek ?
2015. jún. 16. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!