Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Milyen egy igazán szerető,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen egy igazán szerető, már gyerekes férj és feleség kapcsolata?

Figyelt kérdés
Tudom, kicsit hülye kérdés, de tényleg kíváncsi vagyok rá, hogy viselkedik egymással két ember, akik tényleg szeretik egymást, de már házasok, gyerekeik vannak, mert legfeljebb a filmekben láttam ilyet. Pl. nagyszüleim is házasok, vannak gyerekeik, de ők más generáció, ezenkívül kb. nem szólnak egymáshoz mert úgyis vitatkoznának. De én most inkább a 30-40 éves korosztályra lennék kíváncsi. Kisebb koromban mindig azt hittem olyan a jó házasság, mint a szüleimé, akik most épp válnak... Ők sohasem vitatkoztak, igazából azért, mert nem érdekelte egyikőjüket sem a másik, nem volt min vitázni. Különben egész jól megvoltak, de most kezdem látni, hogy kicsit se szerették egymást, csak miattam meg a tesóim miatt voltak együtt, hogy mindkét szülőnk velünk legyen amíg felnövünk. Mostmár nagyobbak vagyunk, és "végre meg tudnak szabadulni egymástól". Mostanában gondolkozom ilyeneken, hogy pl. ők tényleg nem voltak valami szerelmesek, életemben egy csókot sem láttam köztük. Együtt aludtak, de mást az ágyban sosem csináltak együtt. Mondhatjátok, hogy csak biztos nem láttam, de én tudom, hogy azért nem láttam, mert nem volt mit látni. Nem mintha most ez lenne a lényeg, ami legjobban érdekel, csak ők tényleg semmi olyat nem csináltak soha, amit 2 szerelmes ember szokott. A szűk családon kívül másokat így nem nagyon láttam. De olyan kíváncsi vagyok, hogy tényleg olyan-e az igazi szerelem, mint a filmekben. Hogy viselkednek egymással azok, akik tényleg nagyon szeretik egymást. Vitatkoznak-e, milyenek mások előtt és kettesben. Pl. az én szüleim ha kettesben voltak, még beszélgetni is alig tudtak egymással. Tényleg érdekelne, valaki nem szeretne erről mesélni nekem? Légyszíves. Van egy férfi, akit ismerek és jóban vagyunk meg sokat beszélgetünk, 37 éves, igazából a tanárom volt, de nagyon jófej és sokat segít nekem is meg sok más gyereknek is. Már tudom a fél életét, bár ő is az enyém. Van egy felesége meg 2 gyereke, akik 5 és 8 évesek. Nagyon sokat beszél róluk is, de még sokkal többet a feleségéről, látszik, hogy mennyire szereti. És olyanok, mint a filmekben. Csomószor piszkálódnak, de csak így viccelődve, mint a kisgyerekek olyanok néha, és ahogy beszél róla, meg amiket mesél, a közös történeteiket, látszik, hogy mennyire odavannak egymásért még mindig. Már több mint 10 éve házasok, de még mindig olyanok mint egy friss kapcsolatban lévő huszonéves. Én szeretem hallgatni az ő sztorijaikat, aranyosak. Kíváncsi vagyok, hogy mások ogy vannak ezzel. Csak az én családom ilyen elcseszett, ha lehet ilyet rá mondani?! Komolyan nekem nincs normális kapcsolatban lévő rokonom. A keresztszüleim is ölik egymást, meg az unokatesóim és a házastársaik is az egyik elvált a másik meg elmebeteg módon viselkedik a feleségével. Egy jó kapcsolatban sosem alszik ki az a tűz, ami az elején még ottvan?
2013. júl. 18. 12:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igen, a 8-sal egyetértek abban, hogy igazán a nehézségek közepette a legnehezebb megőrizni a boldog és harmonikus kapcsolatot, mert könnyen bántja az ember azt, akit a legjobban szeret, amikor összecsapnak a feje felett a hullámok.

Én egy egyéves gyerekkel vagyok itthon, a férjem reggel héttől este 11-ig dolgozik, szabadnapjain pedig a házunkat újítja fel (betonozástól, fűtésen át a burkolásig mindent ő csinál), emellett pedig jelenleg tanfolyamra jár, hogy ne kelljen örökké 7-23-ig dolgoznia. Nem sokat tud segíteni a gyerek körül, ami eléggé frusztrál, de ha van egymásra egy kis időnk, beszélgetünk, összebújunk, sajnos a szexre nincs mindig elég energiánk, de mikor hozzájutunk, a mai napig mindketten élvezzük (több mint 10 év után is). Ha megyünk valahova, megfogja a kezemet, társaságban is szívesen megölel, magához húz, úgyhogy szerintem még megvan köztünk az a bensőséges viszony, intimitás, ami az elején is volt. A 10 év alatt voltak hullámvölgyek bőven (20 éves egyetemista voltam, mikor összejöttünk), de túljutottunk rajta, pedig eleinte nem is terveztünk hosszútávra, de aztán olyan természetesen jöttek a dolgok - diploma után összeköltözés, aztán házvásárlás, aztán gyerek. Nagyon jól kiegészítjük egymást, mert bár teljesen különböző habitusúak vagyunk, mégis megoldjuk valahogy a gondjainkat. Sokan mondják, hogy szerencsém van a férjemmel, mert nem sokan viselnék el a nehéz természetemet, de én is igyekszem alkalmazkodni és társa lenni, jó szerető, jó feleség és jó anyja a gyerekének. Igaz az is, hogy rengeteget kell tenni azért, hogy egy kapcsolat működjön, azért meg még többet, hogy jól működjön. Nagyon fontos az őszinteség, de ez nem azt jelenti, hogy mindig mindent tudnunk kell a másikról, és nagyon fontosak a közös célok. És még valami: nagyon fontos a humor.

Mindenesetre én vele szeretnék megöregedni :)

2013. júl. 18. 23:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy félreérhető voltam.

Én nem azt gondolom, hogy törvényszerű a családi kapcsolatok minőségének örökítése. DE!

Ha nem vesz körbe egy párt legalább az egyik részről (nyilván az az ideális, ha mindkettőről) normális, harmonikus család, akik a bajban segítenek, lehet rájuk mind anyagilag, mind mentálisan támaszkodni, akkor nagyon nehéz a gondokkal megküzdeni. A gyereknevelés is inkább teherré válik, ha nincs egy nagymama, aki időnként vigyáz a gyerekre, hogy a szülők a házasságukkal IS foglalkozzanak, ha csöpögős akarok lenni, táplálják a tüzet...

A másik dolog az anyagiak. Ha anyagi gondok vannak, akkor bizony nagy küzdelemmel lehet csak úgy élni, hogy ezek a problémák ne nyomják rá a bélyegét a kapcsolatra.

Na most, ha egy családban "természetes" a rossz házasság, ott nyilván a rokonok közötti kapcsolat sem túl jó, így a pár nem tud rájuk támaszkodni.... szóval ördögi kör.

Akinek ilyen a családja, annak egy olyan társ kell, ahol minden rendben...

2013. júl. 19. 09:02
 13/13 anonim ***** válasza:
ja, 8-as voltam...
2013. júl. 19. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!