Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ilyen esetben megbocsájtható...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen esetben megbocsájtható a hazugság?

Figyelt kérdés

A férjen rettentő hirtelen haragú, ezért ha valami rossz fát teszek a tűzre, már előre félek a reakciótól. Általában úgy zajlik hogy elmondom mit csináltam rosszul, ő kidühöngi magát, elvonul, aztán jön bocsánatot kérni. A mai eset: nem állunk valami fényesen anyagilag, és megbüntettek a villamoson. Helyszínen kifizettem a bírságot. Tudom hogy idióta voltam amiért nem volt nálam jegy, pedig mindig van a tárcában, így nem gyanakodtam hogy ez lesz. Ott esett le, hogy már felhasználtam. Elmondtam a férjemnek, természetesen kiakadt, mondta hogy végülis ku**va sok pénzünk van, hogy így elszórjuk. Hiába kértem bocsánatot. Végül káromkodott egy sort és rám csapta a telefont. Ennek kapcsán jutott eszembe hogy inkább azt kellett volna mondanom hogy oda adtam a nagymamámnam. Szoktuk őt anyagilag támogatni mert kevéske a nyugdíja. Erre egy vállrándítást kaptam volna hogy oké. Legtöbbször ő mondja hogy menjek, és adjak neki pénzt.

Szerintetek ez megbocsájtható hazugság lenne? Vahy jobb így?

2013. júl. 9. 16:57
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
39%

Elsőnek adok igazat.

Miért volt jobb bevallani az igazat? A férj mérges volt. Ha azt mondja, hogy a mamának adta, akkor mindenki boldog. Akkor mi értelme felvállalni? Nem egy eget rengető dolog.

2013. júl. 9. 17:33
 12/30 anonim ***** válasza:
82%

Te félsz a férjedtől?

Olyan mintha egy apa-lánya viszonyról olvasnék.

Kislány és apuka inkább.

2013. júl. 9. 17:36
 13/30 anonim ***** válasza:
76%
Férjed egy idegbeteg! Nehogy már az legyen a jó kapcsolat titka, hogy ha valaki valamit elbasz akkor lapít és hazudik, mert akkor dá-dá lesz a másiktól!
2013. júl. 9. 17:37
 14/30 A kérdező kommentje:

Azért ne essünk túlzásokba. Nem kezd el féktelen brutalitásba kezdeni, nem üvöltözik, nem ver meg meg ilyesmi. Nem valami vadállat akinek kezeltetnie kéne magát... Nem élek félelemben, hogy ha hazajön akkor rám ver kettőt... csak nem szeretem ha káromkodik és tud olyankor olyan cifra dolgokat mondani hogy csak na.

Van gyerekünk egyébként. Jobb apát el sem tudnék képzelni. Előtte egy csúnya szó sem hagyja el a száját.

A kérdésedre válaszolva 3as: Szerinted van tökéletes ember? Azért mert van egy kis hibája az emberemnek hagyjam el? Nem kell elhamarkodott következtetéseket levonni, amíg nem ismered...

15/30 anonim ***** válasza:
77%

Ez a hirtelen haragusag csak 1 (rossz) tulajdonsaga a ferjenek. Emellett biztos hogy vannak jo tulajdonsagai is, valamiert hozzament a kerdezo!

Az a baj veletek hogy a tokeletes ferfit keresitek es varjatok a herceget feher lovon. Elobb magatokba kene nezni hogy ti mennyire vagytok tokeletesek, aztan lehet feljebb tenni a mercet!

16/30 anonim ***** válasza:
76%

17:15

Én bizony össze se kötöttem volna az életem egy ilyennel, de nem is ezen a lényeg, hanem azon, hogy hazudni kell, hogy ne legyen dili. Én ezt igenis súlyos oknak tartom, nem apróságnak. A férj a dühét rajta vezeti le, és ez nem a problémamegoldásuk eszköze, hanem csak levezetés - ez sem apróság! Nincs annyi esze, hogy ordítás helyett elvonuljon, és megbeszéljék akkor, ha lenyugodott - ez sem apróság.

De ha te szívesen hallgatnád, jogod van hozzá. Szerencsére nem vagyunk egyformák, én elvárom, hogy normálisan beszéljenek velem, ha egyszer én is ezt teszem.

2013. júl. 9. 17:51
 17/30 MRC31 ***** válasza:

A mai esetet tekintve a hazugság a felelősség hárítása lenne, fogadd el, hibáztál, vállald. Kellemetlen tudom, de magadnak és a kapcsolatnak is jobb. Illetve nem muszáj hallgatnod a véleményünkre, csak tekints mélyen magadba, hogyan élnéd át ha inkább hazudtál volna? Így jobb vagy úgy? Mi rosszabb, egy 5-10 percig dühöngő férj vagy egy hazugság amit végigviszel az életeden?

A többi esetbe viszont nincs belelátásunk.

Párod ilyen formán vezeti le a feszültséget, gyorsan és látványosan, mert nem akar a problémán lovagolni, ne félj tőle, van aki meg hosszan agonizál napokig, hetekig mire kiereszti a gőzt. Vajon melyik a jobb?

2013. júl. 9. 17:52
 18/30 anonim ***** válasza:

"A kérdésedre válaszolva 3as: Szerinted van tökéletes ember? Azért mert van egy kis hibája az emberemnek hagyjam el? Nem kell elhamarkodott következtetéseket levonni, amíg nem ismered..."

Kérdező, akkor olvasd vissza, mit írtál, és képzeld el, egy idegennek ez milyennek tűnik. Túlzásba te estél, nem én, én a leírt szövegedet értelmeztem, és nem ismerem a férjed, hogy legyen enyhítő körülmény.

Ilyeneket írtál: már előre félek a reakciótól, kidühöngi magát, káromkodott egy sort és rám csapta a telefont, ez mégis hogy a pitsába hangzik neked?

2013. júl. 9. 17:54
 19/30 A kérdező kommentje:

Igen, lehet hogy kicsit túlzóan írtam le a dolgokat. Te viszont nem tudsz szöveget értelmezni. Ezt írtad:

"Nincs annyi esze, hogy ordítás helyett elvonuljon, és megbeszéljék akkor, ha lenyugodott.."

Én pedig ezt:

"Ő kidühöngi magát, elvonul, aztán jön bocsánatot kérni."

Ebböl te hogy a pitsába (csak hogy a szavaiddal éljek) vontad le azt a következtetést amit írtál is?

Szerintem itt zárjuk le ezt, jó?

2013. júl. 9. 18:06
 20/30 anonim ***** válasza:
És ha a nagymamád egy szép napon odatelefonál, vagy odamegy, hogy szüksége lenne egy kis pénzre, a párod megemlíti, hogy de hát te épp a múlt héten/tegnapelőtt adtál neki, mire nagyika csodálkozva, hogy neki ugyan nem... akkor mi a pét fogsz mondani? Akkor lesz csak igazán dühös a férjed.
2013. júl. 9. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!