Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok, amikor a feleség otthon van gyed-en/gyes-en, akkor van joga magára költeni a férje engedélye nélkül?
Természetesen normál kereteken belül, nem veszélyeztetve a családi költségvetést.
Olyanra gondolok, hogy vesz magának egy ruhát vagy egy pár cipőt, elmegy kozmetikushoz. Nem hetente vagy naponta persze.
En Gyed-en vagyok, a ferjem egyetemen dolgozik. A bevetelunk kozos, mint ahogy a bankszamlaink is. Amire az o fizetese jon, abbol vonjak a lakashitelt,ami 38ezer forint.
Altalaban az en m.helyem utal elsonek. Leszamitva ugye a csp-t, de abbola keteves lanyomnak vasarolok be: pelenka, tejital, jatek vagy konyv.
Amikor megjon a "fizum" (gyed), akkor kb. 30 perc - 1 orat toltok a netbankom elott. Az asztalon az addig beerkezett szamlak, kinyomtatva a tavszamlak, stb.
Elkezdek utalni, majd egy ido utan a szamlak 90%-a kivan fizetve a 90ezres gyedembol. Egy "szamla" marad: kozos ktg - 36.585 Forint
Ez a ferjem fizetesebol van kiegyenlitve a hitellel egyutt.
Szoval a gyed-embol marad kb. 30-35 ezer forint.
Megveszem a berletem (ferjemet az egyetem veszi), majd osszeirom, hogy mi kell a honapban es elmegyek a lanyommal bevasarolni.
Jelenleg kismama vagyok, igy a harom terhesnadragomon es 10 terhesfelsomon kivul nincs szuksem uj ruhara, mert honapok mulva mar nem fog kelleni. Regebben havonta vettem egy farmert, de en turiba is szivesen jarok. Bar ott inkabb felsoket veszek, amik makulatlan allapotban vannak. A ferjem ruhazatat 50%-ban fizetik, de az evek soran annyi oltonye es alkalmi ruhaja van, hogy Dunat lehetne rekeszteni veluk.
A laza ruhakat a m.helyen nem hordja, igy abbol felevente kell uj.
A maradek osszeget jelenleg a kicsi erkezesere koltjuk es persze a megtakaritasainkra.
Informatikus.
Azért van így, mert macerás lenne átpakolni egy másik számlára a csoportos beszedéseket.
Akinél külön kassza van, kérlek áruljátok el hogy fizeti a feleségetek a rezsi felét meg a szórakozását a 26ezres gyesből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!