Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerzödés aláírnád vagy nem?
Párom vett egy családi házat én meg3 éve lakok itt vele együtt. összejöttünk ö és a saját családja teljesen felújította a házat én meg segítettem mindenbe amibe tudtam. Házassági élettársi szerződést akkor nem irtunk alá. teljesen kész a ház 2 gyerekünk született. és most akarja aláíratni a papirt hogy se a házhoz se a benne lévö ingásságokra nincs semmi közöm.
csak amit én hoztam el házúról az az enyém. most akar elmenni az ügyvédhez és azt hiszi én aláírom.
te aláirnád?
illetve ha én aláírnám akkor esetleg egy kitételt hozzá irathatnék én is? pl ha elválunk ennyi és ennyi gyerektartásra kötelezem vagy arra hogy válls esetén a két gyerekre (saját gyereke rá kell hogy írassa a házát?
Teljesen lényegtelen, hogy aláírod vagy sem. A lakás a férfi különvagyona. Max a lakásra költött pénz fele járna.
"ha elválunk ennyi és ennyi gyerektartásra kötelezem vagy arra hogy válls esetén a két gyerekre (saját gyereke rá kell hogy írassa a házát"
Ilyent meg egyáltalán nem lehet meg hülye is lenne.
Na, mivel itt sok a nő, én megkérdeztem a férjem, hogy mi a véleménye. Nálunk az a helyzet, hogy nekem semmim nincs, nem is volt. A férjem és szülei pénzén építtetett, berendezett és én beköltöztem az első házasságomból született gyermekemmel és most várandós vagyok a közössel. Házasok vagyunk ( 4 éve), szerződés nincs. Szóval a férjem véleménye:
Nem érti, hogy miért MOST kell szerződést írni? Nem lehetett volna ezt a vásárláskor? Felújításkor...hogy el tudd dönteni, akarod e ezt az egészet?! Persze érthető, hogyha ezt akkor megteszi a család...de most 2 gyerek és 3 év bizalom után???????????? a férjem szerint ez mocsokság. Szerinte beszélj vele, hogy miért most. Válni akar?
Aláírhatod, de,(ha van neked is egy házad) akkor írassátok bele, hogy ahhoz a férjednek semmi köze. Dolgozol? A házasságban szerzett vagyontárgyak közösek, arra külön gáz lenne kötni szerződést...csak vettettek valamit 2 év házasság alatt. Én személy szerint nem irigyellek :( szerintem nem szerződés kellene, hanem a szülei írjanak ajándékozási szerződést a fiuknak...az finomabb verzió.......nem értem én sem 3 év után, hol a bizalom? Történt valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!