Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek normális?
Úgy tűnik változtatni sem akar a helyzeten, így én ott hagynám. Egyre jobban lezüllik majd, nem tűrheted!
Ilyen apa mellett nőttem fel, borzasztó.
Ha félsz tőle nem éri meg vele maradnod!
Könyörgöm csajszi, kapd már össze magad.
Mi az hogy "pedig sokszor felidegesíted"? Az lenne a normális, hogy nem ver meg és nem is fenyegetőzik vele.
Nézd a ti házasságotokban elindult az a folyamat, amit kívülről senki sem ért. Miért nem hagyja ott a nő a fenyegetőző, esetleg tettekig is menő alkoholista férfit? Én nem tudom a választ, de te nézz utána, ismerj magadra és húzz nyúlcipőt. Te most jelenleg ezt csinálod:
"A környezet is részese a súlyos állapot tagadásának, ún. koodependens. "Ugyan miért nem ihatná meg azt az egy pohár sört? Amúgy, ha nem iszik, egy áldott jó ember" - mondják a hozzátartozók, akik a következményeket minden erejükkel próbálják elfedni: védik a munkaviszonyát, kifizetik a kölcsöneit, titkolják a barátok, gyerekek előtt."
Na én most még 5 perc gugli után már azt is tudom, hogy az alkoholisták 10-20%-a képest tartósan tényleg leszokni, a többi visszaesik. Meg próbálhatod orvoshoz vinni, megpróbálhatod segíteni a leszokásban, de ez az ő beismerése és együttműködése nélkül lehetetlen.
Nagyon sajnálom, ami veletek történt, de hallgass a válaszadókra. Sok ide írogató nőt, vagy ismerősét érte már családon belüli erőszak, hiszen ez a nők kb 20%-át érinti. Ők pontosan tudják, hogy milyen nehéz kitörni, hiszen egyre jobban fogsz félni a férjedtől. Tudom, hogy fáj, nekem is volt már alkoholproblémákkal tarkított kapcsolatom, de idáig nem fajult. Ha ivott úgy beszélt velem, mint egy kutyával, vagy elfutott, vagy szakított, ahogy épp jött. Józanon persze 1000 bocsi. Én is mindig adtam az esélyeket, de nincs értelme. Te annyival tartozol neki, hogy kevesen, szeretettel megpróbálod megbeszélni ezt vele, amikor józan. Készülj fel a témából, hogy mikortól alkoholista valaki, mikor hogy, merre, meddig és mondd meg neki, hogy te ezt nem tűröd tovább. Ha nem látsz akarást a változásra, akkor pedig dobbants, és vissza se nézz. A jóban rosszban szerintem nem vonatkozik az önsorsrontásra. Senkit sem tudsz megmenteni, aki magának okozza a bajt, ezek az emberek csak saját magukat tudják megmenteni, amihez természetesen érdemelnek támogatást, de nem a végtelenségig. Ne hagyd, hogy téged is tönkretegyen.
Buta nők legfőbb jellemzője, hogy ilyen esetben azt mondják...de szeretem, félek ha nem segítek neki, alkoholista lesz, tönkremegy, stb....
Nem rajta kell segíteni, hanem magadon segíts, hagyd ott, mielőtt még tényleg megver. Vagy tényleg ki akarod várni, hogy képes-e rá vagy nem? Én nem várnám meg, nekem bőven elég lenne ha fenyeget. Ilyen embert nem tudnék szeretni!
1. épeszű nő nem tűr el ilyen viselkedést.
2. igen, ha hülye, akkor alkoholista lesz, de ez az ő felelőssége, nem a te dolgod, h "megmentsd". szélmalomharc az egész.
3. ugye nem akarsz egy ilyen részegesnek gyereket szülni? ugye nem akarsz arra kényszeríteni egy ártatlan kis életet, h így nőjön fel?
ébresztő!
Valamelyik nap volt egy ugyanilyen kérdés. Mindenki egyöntetűen azt javasolta, hogy hagyja ott, de a kérdező csak azt szajkózta, hogy mennyire szereti, és hogy a férje megbánja amiket mond, és amúgy milyen aranyos, csak éppen alkoholista, úgyhogy minden nap ez van.
Gratulálok! Remélem jó sokáig együtt lesztek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!