Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nem kapok fizetést a munkahely...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem kapok fizetést a munkahelyemen, és ettől egyre rosszabb a házasságom. Voltatok már így? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
41 éves férfi vagyok.Idén még csak kb. másfél havi fizetésem kaptam meg. Maszeknál dolgozom, rég váltanom kellett volna tudom, de szerettem a munkám. Mostanában már képzem magam, és gőzerővel kerek másik állást. Mégis, mióta nem viszek haza pénzt, mintha "kevesebb lenne a becsületem". A szex. életünk sem a régi, sok a vita, veszekedés, stb. Tudom, fontos dolog a pénz, főleg, hogy egy férfi hozza is haza, de rendes ember vagyok: nem iszom, kártyázom, csajozom. Segítek mindenben. Pár hónap pénztelenség ennyit ront egy házasságon? Feleségem dolgozik, meg tudunk élni, ha szűkösen is az ő fizetéséből. Persze, nagyon nincs ez így jól! Hasonló tapasztalatok?

2013. jún. 7. 12:07
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Kedves Frank N.Stein:

Ezek szerint jártál is ilyen cipőben, meg mégsem. Töketlenkedésed idején valószínű nem érezted magad leértékeltnek a kapcsolatodban, különben értenéd, min megy keresztül a kérdező.

A kérdés az volt hogy vészeltél át hasonló helyzetet.

Ha ebben tanácsot tudnál adni, nagyon örülnénk mindannyian.

Mindazonáltal a Te értéked sem kisebb csak azért, mert nem voltál lelkikeg ilyen szituban, úgyhogy nem is én voltam aki lepontozott.

2013. jún. 9. 15:32
 22/26 A kérdező kommentje:
Sajnos, a helyzet egyre rosszabb. Ígérte ugyan a főnönk, hogy kifizet (nagyon rosszul megy a cégnek, nincs bevétel, stb.), de mire megjön a pénz talán már...nem is folytatom. Tegnap a feleségem kifejtette, hogy amíg nem lesz másik állásom, és rendes fizetésem (nem nettó 110e Ft.), addig nem tud felnézni rám, bármit csinálok is (más téren amúgy semmi problémája velem, rendes férjnek tart), ezért nem is tud kívánni. Bármit teszek is: kevés, folyton érezteti, lustának tart, az ő agilis cégvezető, képviselő családtagjaihoz képest. Nem tudom, hogyan mérgesedhetett el így a helyzet. Sosem csináltam titkot belőle, hogy ilyen a munkám. Csúszásokkal oké, de mindig megkaptam a pénzem, és letettem az uccsó fillérig. Nem vagyok tökéletes, sok hibám van, de NAGYON IGYEKSZEM! Na, jó, nem folytatom. Ez már panaszkodás, igaza van az egyik válaszolónak. Most tűzszünet van, én gőzerővel folytatom a keresést...
2013. jún. 10. 08:46
 23/26 A kérdező kommentje:

Kedves, Válaszolók!

Úgy látom már nem érkezik több válasz, úgyhogy bezárom ezt a topikot! KÖSZÖNÖM a hozzászólásokat, történeteket, kritikákat, tanácsokat! Megyek, és keresem tovább a munkát (már van is ötletem, merre induljak el), és nem adom fel a házasságomat. FÉL ÉV MÚLVA ÚJRA JELENTKEZEM, és akkor kiderül, mire jutottam. További szép napokat mindenkinek, szakmában magánéletben egyaránt!

2013. jún. 12. 08:37
 24/26 anonim válasza:
Hát, figyelj, nem egyszerű a helyzeted/helyzetetek, de a feleséged biztos megérti. Egy ideig!! Te vagy a családfenntartó, tőled várja a biztonságot, fel is néz rád, ha ezt meg tudod neki adni. Ha elveszíti benned a hitét, és rájön arra, hogy melletted létbizonytalanságban él, akkor az igen, valahol ronthat a megítéléseden. Lehetséges, hogy ő arra vár, hogy válts munkát és ne hagyd elfajulni a dolgokat.
2013. jún. 14. 07:06
 25/26 anonim ***** válasza:

A férjemnek ez a második házassága. Amikor jártunk, mesélt az előzőről. Nekem baromi szimpatikus volt, hogy ha egyiküknek nem volt munkája, akkor szerepcsere, a munkanélki otthon volt a gyerekkel, háztartást vezetett, aztán amikor lett, vseréltek.

Ez a rugalmasság nagyon tetszett benne.

Nálunk is volt olyan, hogy nem kapott egy ideig munkát. Amúgy jól fizető, de lélekölő munkahelyről kilépett, a speciális szakmája miatt nehéz volt elhelyezkednie.

De amíg itthon volt, baromi sokat tanult (nyelveket, főiskolára is beiratkozott, mert nem volt diplomája), ellátta a háztartást, főzött, stb. Büszke voltam rá, no meg láttam, hogy felépíti a munkakeresést, erősíti az ilyen jellegű hiányosságait, hogy piacképes legyen.

Egyáltalán nem zavart. Szerencsére jól keresek, tartalékunk is volt, nem volt olyan nagy gond, hogy kiesik az ő jövedelme.

Sőt, én erőltettem, hogy 1 hónapig ne csináljon semmit (kivéve házimunka, mert nekem este nyolckor már nem sok kedvem volt hozzá). Pihenjen, kicsit lazítsa le magát.

Ennek ellenére inkább átfestette a lakást, mert nem bírt megülni a fenekén.

Egyáltalán nem vagyok a klasszikus családmodell híve, inkább a közös munkamegosztásban hiszek. Nekem plusz volt, hogy kipihent, nyugodtabb, jobb is volt a hangulat itthon, mint amikor szénné idegelték a munkahelyén is itthon is azon puffogott.

Ha még többet keresnék, nekem simán beleférne, hogy teljesen eltartom, ő meg a hobbijával foglalkozik.

Ha rosszul keresnék, némi feszültséget okozna a fillérezgetés, de nem áll fenn szerencsére ilyen helyzet. Ha mától mindketten munkanélküliek lennénk, egy évig a tartalékokból ugyanolyan színvonalon tudnánk élni, mint most.

Őt az zavarta nagyon, hogy kevesebbet tudunk félretenni, mert az én fizetésemet feléltük, az övét (kb az enyém duplája volt) eltettük megtakarításnak.

A lényeg: engem mindenért kárpótolt az, hogy pihent, nyugodt ember várt este.

Egyedül gyerekvállalásnál igényelném, hogy ő legyen a pénzkereső - vagy a fél év lejárta után cseréljünk és maradjon itthon ő. Ebben is partner lenne, már átbeszéltük.

2013. jún. 18. 20:58
 26/26 anonim ***** válasza:
Amit az utolsó kommentedben írtál, abból látszik az igazi gond: nem vagy elég jó a feleségednek, és kész. Lehet, hogy valamikor beérte veled, de ha a családjában más nívójú férfiakkal van körülvéve, te meg még magadat sem tudod eltartani egy fizető munkát se tudsz szerezni, ráadásul még alacsonyabb végzettségű is vagy, és emiatt egyébként is ő keres többet, gyerekben sem gondolkodhat, mert te még magadat se tudnád eltartani (azt írtad, hogy mindig ilyen jellegű munkáid voltak, tehát sokkal jobb nem lesz a helyzeted...)...hát...Normál esetben az kellene, hogy legyen, amit a többi válaszoló is írt, hogy kölcsönös támogatás stb., de ez nyilván csak ott lehetséges, ahol a felek kölcsönösen tisztelik és elfogadják egymást. Téged a feleséged nem fogad el, sajnálom, én ezt látom abból a pár sorból, amit megosztottál velünk. Lehet, hogy most esik le neki, hogy a családjában a sikeres férfiakhoz, és az ő diplomás énjéhez nem illik a koszos munkás, akit még el is kell tartani (ezer bocs a minősítésért), ő is olyan férfit szeretne (mindegy, milyen munkával), aki biztosítja a család jólétét, és nem rajta van minden súly. Előbb -utóbb biztos elhagy, főleg, ha képbe kerül egy jobb parti.
2014. márc. 20. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!