Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Az asszonyképző -né nektek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az asszonyképző -né nektek nem olyan, mint egy birtokos jelző?

Figyelt kérdés
Pl: Szabóné, majdnem olyan, mintha a Szabóé.
2013. jún. 6. 19:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
50%

Ja, ez Csernustól jön, majd máskor írd alá by Csernus...

Egyébként semmilyen birtokosjelzős dolgot nem szeretek, a páromat sem, férjemet sem..drágámat sem. Ezek a szubjektív érzéseim.

2013. jún. 6. 19:39
 12/25 anonim ***** válasza:
69%
Nekem sem tünik birtokolásnak, én sem vettem fel, a férjem vezetékneve és az én keresztnevem lett az asszonynevem.
2013. jún. 6. 19:39
 13/25 A kérdező kommentje:
Nekem pont a nők alárendeltsége jutott róla eszembe, mikor a nőket még emberszámba sem vették, (valahol még most sem), és tulajdonnak tekintették, és a huszadrangú Katalint a Józsi nejeként ismerték. Ezért gondoltam, hogy ez lehet az eredete.
2013. jún. 6. 19:43
 14/25 A kérdező kommentje:
Amúgy nem tudtam Csernusról!
2013. jún. 6. 19:44
 15/25 anonim ***** válasza:
73%

3-as vagyok, nekem nem jut eszembe erről semmiféle alárendeltség, én is -né vagyok és teljesen egyenrangúak vagyunk a férjemmel, minden döntésünk közös, a házasságunk egy pillanata alatt sem éreztem, hogy bármiben is hátrányban szenvednék, vagy háttérbe lennék szorítva. A kötőjeles változat is tetszik amúgy, csak az nekem valahogy olyan idegenül hangzott, ezért nem azt választottam.

No, pontozzál le megint! :P

2013. jún. 6. 20:01
 16/25 anonim ***** válasza:
60%

Csernus írt erről a könyvében, ez a nézet akkor terjedt el. Én felvettem a "nét". Nekem fontos volt. Egyfajta elköteleződés, tisztelet. De kinek mi.

Azt gondolom mindenki úgy használja a nevét ahogy akarja. Mindenkinek meglesznek erre a pro és kontra érvei.

2013. jún. 6. 20:07
 17/25 anonim ***** válasza:
44%
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Én sem gondolkodtam a férjes nevemen, egyértelmű volt, hogy "yné x z" leszek. Nekünk fontos volt, hogy ezzel is kifejezzük az összetartozásunk. (Én a tömeg után sem szeretek menni, a kötőjeles verziót biztos nem választanám.)
2013. jún. 6. 20:31
 18/25 anonim ***** válasza:
33%

Nekem nem, de pl. anyámnak igen. Nem így hívják, de a példa kedvéért azt írom, amit te írtál: Szabó Sándoré - nak írja magát, észre sem véve, hogy ő valójában Szabó SándorNÉ. Nem Szabó Sándor tulajdona, hanem csak a neje.

Nyílván ez onnan adódik, hogy nem is olyan régen a nő tényleg a férfi tulajdona volt, olyan szinten függött tőle (előtte pedig az apjától).

2013. jún. 6. 20:56
 19/25 anonim ***** válasza:
48%
Nem, hülye vagy
2013. jún. 6. 21:14
 20/25 anonim ***** válasza:
62%
Ha valaki a SAJÁT véleményét leírja, azt miért pontozzák le ezen az oldalon? Még sértő sem volt...
2013. jún. 6. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!