Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek korán van 18-20 éves korban házasodni?
Szerintem már az sem normális, hogy egy felnőtt gyerekkel kezd, és még a szüleid hagyják is.
Attól mert idősebb barátod van még nem vagy érettebb a korodnál.
úgy látom a környezetemben, hogy érdemes azért várni a házassággal. senki nem attól fog komolyan venni ha férjhez mentél, nem leszel tőle sokkal boldogabb se, az anyagi problémák nem oldódnak meg egy csapásra.
semmi baj nincs azzal, ha előtte együtt éltek pár évet, jobban megismeritek egymást, gyűjtötök egy kis pénzt a közös életre, babára.
nem is értem miért kell ezt annyira siettetni. ugyanúgy együtt lehettek, utazhattok, tanulhattok ha nincs papírotok a kapcsolatról.
mi 25 évesek vagyunk, már minden meglenne a házassághoz, mégsem kapkodjuk el.
Igen. Korai.
Minek ennyire rohanni, sietni?
Nálunk 19\27 a felállás.
Én személy szerint,bár oda vagyok a páromért,még 19 évesen is nagyon korainak tartom a házasságot.
Volt olyan lány a környezetemben,akit 18 éves korában eljegyzett a barátja a születésnapján,rá pár hónapra összeköltöztek. Hiba volt. Ott rontották el,hogy először volt az eljegyzés. Szerintem ameddig nem derül ki,hogy tartósan együtt tudsz élni a pároddal,addig nem érdemes eljegyezni egymást. Ha ez oké,utána jöhet az eljegyzés. És ha ez is megvan,akkor jön a dolgok anyagi része. 19 évesen én bőven kevésnek érzem magam ehhez. Korai.
16 évesen én is azt hittem hogy érett vagyok (nekem is mondták,hogy sokkal érettebb vagyok a korombelieknél),aztán 3 év alatt rengeteget változott a gondolkodásmódom. MOSTMÁR érett vagyok. 16 évesen még bőven gyerek voltam.
Szóval ne siesd el,bőven van időd :)
Igen, nagyon korán. A lélektan úgy is hívja ezeket a gyerekeket, akik egy az egyben lemásolják, válogatás, kritika és változtatás nélkül a szüleik mintáját, hogy ún. "korai zárás-osak.
Valóban felelőtlenség, bármennyire is vágsz saját, szerető, normális családra (amid nem volt nyílván), mert ahhoz neked kell felnőttnek lenned. Előbb keresd meg önmagad, a céljaid; előbb tanulj, bulizz, éld ki a fiatalság minden örömét és bánatát, aztán ráérsz házasodni, érettebb fejjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!