Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Megváltozhat az a férj, aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megváltozhat az a férj, aki lelkileg terrorizáló?

Figyelt kérdés
2013. máj. 29. 09:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Te magad reális szemmel látsz rá esélyt?
2013. máj. 29. 09:52
 2/12 anonim ***** válasza:

Elvileg képes lenne rá, eltökéltséggel, munkával. De sajnos nem igen szokott sikerülni. Nekem ilyen tapasztalataim vannak. Először is segítségre lenne szüksége neki magának, mert aki ilyen, az valamilyen lelki sérülés miatt ilyen. Csak ezt nem szokták elismerni, főleg, ha a szülői minta is ilyen, akkor meg ez a természetes neki, nem is fog akarni változtatni.

Sokszor elég egy tragédia, mondjuk az asszony elhagyja, és akkor változás áll be. De az sem biztos, hogy pozitív irányba, mert ha nem ismeri be, hogy ő hibázott, akkor a csalódás miatt még rosszabb lehet.

Amit tudok tanácsolni, az az, hogy az asszony ne menjen be le ebbe a játszmába. Ha a játszma egyik szereplője megszűnik, a játszma is megszűnik, tehát ne hagyja magát terrorizálni, ne vegyen róla tudomást, az javíthat a dolgon.

2013. máj. 29. 09:54
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mert nem beszél érzelmi dolgokról.

Talán egy terápia vagy ilyesmi használna-e...erre gondoltam. Bár, nem hajlandó, ezért még csak elmélet.

2013. máj. 29. 09:55
 4/12 A kérdező kommentje:
Hogyan lehet róla nem tudomást venni a gyakorlatban?
2013. máj. 29. 09:59
 5/12 anonim ***** válasza:

NEM... NEM... NEM...

És apának sem szerencsés. Tapasztalatból mondom.

25/L

2013. máj. 29. 09:59
 6/12 anonim ***** válasza:

Egyébként amit kérdeztél sajnos társadalmi probléma, összefoglaló nevén disneyfication-nak vagy disneyfikáció-nak nevezik.

Az ideillő része röviden: A Disney mesék veszélyesek, mert tudat alatt hamis üzeneteket sugallnak már a gyerekek agyába is. Ami a Szépség és a Szörny c. mesében történt, hogy Belle megváltoztatta a Szörny komor, dühöngő jellemét az nem más, mint eltorzított valóság. Mivel a szörny jelleme erősebb, agresszívabb, ha léteztek volna és együtt marad ez a két jellem, arra ráment volna a házasság, esetleg még a lány élete is.

2013. máj. 29. 10:05
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha nem hajlandó tenni érte, akkor te sem tudsz mit tenni! Ne akard megmenteni, mert áldozattá válsz!

Nem venni róla tudomást úgy lehet, hogy nem hagyod, hogy hasson az érzelmeidre, nem hagyod magad zsarolni, megfélemlíteni. Nagyon nehéz. Pl, azt mondja, ha ezt a felsőt veszed fel, nem megy veled el a moziba. Erre te azt mondod, nagyon sajnálod, de te szereted ezt a felsőt és ebben szeretnél menni. Szeretnéd, ha veled menne, de ha nem megy, te akkor is mész. Most elindulsz, de nagyon örülnél, ha meggondolná magát és utánad menne, mert szereted és fontos neked. Aztán tényleg mész.

2013. máj. 29. 10:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Nm, soha nem fog megváltozni. Lehet ideig-óráig, de véglegesen nem fog tudni kibújni a bőréből.
2013. máj. 29. 10:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Úgy lehet róla nem tudomást venni, hogy egyszerűen nem érdekel. Nálunk volt egy olyan hogy bizonyos dologba (mindennapi tevékenységem) folyamatosan belekötött, hiába próbálkoztam egyszerüen lehetetlen volt ugy megcsinálnom, hogy neki megfeleljen pedig tényleg megpróbáltam. Egyik pillanatról a másikra azt mondtam, hogy ennek vége nem érdekel a véleménye és tényleg nem érdekelt. csak és kizárólag úgy csináltam meg ahogy én magam jónak láttam, pár hétig nem történt semmi és azután elkezdett megdicsérni..... :o hogy milyen jól sikerült x dolog... el voltam ájulva. a lényege h próbáld másképp lereagálni mint eddig vagy pedig sehogyan sem reagálni... persze nem tudjuk h mennyire durva a dolog és te hogy viseled ezt. ezért csak annyit mondok hogy jól gondold át hogy érdemese igy élned az életed... szaladgál még ezer meg ezer jó pasi az utcán
2013. máj. 29. 10:07
 10/12 anonim ***** válasza:
Szereted-e annyira, hogy az életedben egy jelentős mennyiségű energiát -hiábavalóan - arra pazarolj, hogy megpróbáld megváltoztatni. Mert , feltételezem, neked így nem jó,hiszen kiírtad a kérdést. Egymásnak lehet feszíteni az akaratotokat, de ha nem vagy egy magalkuvó jellem, akkor hosszú távon számodra ő ez egy energiavámpír.
2013. máj. 29. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!