Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A mai világban van olyan,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai világban van olyan, hogy családfő? Mi az a családfő?

Figyelt kérdés
A párom úgy gondolja, hogy ő a családfő, mert farka van és ezért az van, amit ő mond és kész, mert ő a családfő. Mi a az a családfő? Az anyának ilyenkor kuss van és balgán bambán kell követnie a férje utasításait ha tetszik neki ha nem?
2013. máj. 27. 09:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%
Egy klasszikus (ami manapság ritkaság) családban a férfi a családfő. A nő tiszteli a férjét, biztosítja az otthon melegét, a tisztaságot, az ételt, neveli a gyerekeket. A nő "cserébe" erkölcsi, érzelmi, anyagi biztonságot kap. Ez magában foglalja azt, hogy a nőt nem házvezetőnek tekinti, nem csalja agyba-főbe, és megkeresi a betevőt a családnak (ez különösen akkor fontos, ha a nő a gyerekekkel otthon van). Ez tényleg ritka a mai világban, abban a világban ahol a házasságnak szinte már nincs is létjogosultsága, a párok minden szére-szóra szétmennek.
2013. máj. 27. 10:11
 12/15 anonim ***** válasza:
64%
tudom maradi vagyok, de én úgy tekintek a férjemre, hogy igen, ő a családfő. természetesen mindent megbeszélünk egymással, de sose érezném magam "elnyomva" ha övé az utolsó szó, mert (és itt a lényeg) lehet úgy döntést hozni, hogy a saját érdekeit nézi az illető, meg úgy is, hogy a család érdekeit. utóbbi a családfő. előbbi csak egy hatalommániás farok.
2013. máj. 27. 12:44
 13/15 anonim ***** válasza:
Ma már nincs családfő, csak néhány nehéz év a gyes alatt, amikor a nő keresete kiesik. Ilyenkor a nő sajnos kiszolgáltatott helyzetbe kerül, mert anyagilag nem önálló. De szerintem elég gusztustalan dolog ezzel így visszaélni, hogy korlátoz a férjed...dobd ki, találsz jobbat.
2013. máj. 27. 16:24
 14/15 anonim ***** válasza:
75%

Az én férjem is családfőként tekint magára, de a döntéseket közösen hozzuk. Szerintem ezzel a szóval csak a saját önbizalmát növeli, és büszke magára, hogy van családja.

Végülis ez egy érzés Neki, hogy mi az övéi vagyunk és szerethet minket. Ezért nem zavar, ha bejelenti, hogy ő a családfő, úgyhogy jár neki egy puszi :)))

Egyébként a családjogi törvény kimondja hogy a házastársaknak mihez van joga, és a te férjed nem adja meg neked a jogokat, ha így bánik veled. Én a helyedben elhagynám, ez nagyon úgy hangzik, hogy nem szeret téged.

2013. máj. 27. 18:18
 15/15 anonim ***** válasza:

A mai világban -amikor normális esetben mindkét fél tud dolgozni hasonló bérért - nincs családfő - szerintem.

Egy ismerős család: a nő a családfenntartó, vezető beosztásba került, havi nettó fél milliót keres, egész napja be van osztva, hozzá igazodnak a családtagok. A férjét berakta a 100m-re lévő iskolába portásnak. Mire anyuci hazaér be van fűtve, van kaja stb... Akkor mennek vhova ha anya ráér - ingyen autó az adófizetők pénzéből. Egyértelműen családfő szerintem, mivel tőle függ az egész család élete, és mindenki támogatja, segíti h a vezetői munkáját el tudja látni, amiért cserébe ugye nekik is k...a jó életük van. Viszont a férfinek nem tudom milyen érzés lehet ez.

2013. máj. 28. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!