Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hosszú kapcsolatban élők! Mennyire jellemző, hogy néha vannak válságos hullámvölgyek?
Azért ide írtam, mert vagy a "szerelem szex: párkapcsolatok" van, vagy ez. Mondjuk én nem csak a lepapírozott házzaságban élőkre gondolok, hanem a 10+ éven át együtt lévő élettársakra is.
Mennyire jellemző, hogy egy hosszú kapcsolatban átmenetileg némi kihűlés vagy eltávolodás legyen, ami aztuán visszaáll? Vagy ezek már véglegesek, ha egyszer elindul a lejtőn, akkor már drámai módon nincs visszaút?
Érdekelne pszichológusok, a témán jártasak válasza éppúgy, mint tapasztalatokkal rendelkező érintetteké.
(Kérném, hogy az oltogató, beszólogatók ne, inkább a korrekt választ írni tudók írjanak. Köszönöm.)
Szerintem az együttélés inkább borul ilyenkor. Valahogy azt tapasztaltam, hogy az együttélők olyan nagyon "hepik" az elején, aki meg házasodott az hamarabb "megkomolyodik" és jobban felvállalja a gondokat: gyerekek, kapcsolat a saját rokonságukkal stb. Az együttélés sokszor elodázza a problémákkal való foglalkozást: elegánsan átlépnek rajta, és tizen évesen borulnak a kapcsolatok. A házasságnak meg az eleje nehezebb, de valahogy az együtt megoldott dolgok erőt adnak és nő az összetartás.
A tág családomban, baráti körünkben többnyire így volt.
En 16 eve ismerem a felesegemet es 12 eve vagyunk hazasok. Az eddigi problemaink mindig "ellenunk" iranyult es kozosen oldottuk meg. Fel eve viszont a parom levelezett egy Pasival, ami kiderult. Tehat beekelodott kozenk.
Allitom eddigi eletem legnagyobb krizise volt. Nem is biztos, hogy tul vagyok rajta. Mi egyutt maradtunk. En ugy gondolom, hogy ezek ontorvenyu folyamatok, hogy a kapcsolat a megélt fajdalmon keresztul valtozni tudjon.
A 2 szemelyiseg valtozik, es a kapcsolatnak utana kell mennie. Egy foldrengeshez hasonlitanam. A feszultseg no. Borulnak az asztalok, a tanyerok, es felszinre jon a magma, ami a talajt ujra egyenesse varazsolja. Arra meg lehet ujra epitkezni...
Na jo szentimentalis lett!!!!!!!!!!!!!!! :D
Nem baj az 7-es, hogy szentimentális lett. Én is férfi vagyok és én is szoktam az lenni. Nekem ez sokkal hitelesebb, mint valami flegma macsó attitűd a felszínen :))))
Nekünk az van, hogy 15 éve vagyunk együtt, két éve volt egy völgy, aztán most megint rezeg a léc.
Mindig mindent meg kell oldani! Nekem az a véleményem, hogy nem szabad kiugrálni a kapcsolatokból, EGYÜTT meg kell oldani mindent! Ezt ígértük meg egymásnak!
Hullámvölgyek mindig vannak, lesznek, de azzal nem szabad foglalkozni csak a boldog szép napokkal! Lehet hogy a szerelem is alább hagy, nem lesz annyira izgalmas mint az első pár évben, de nem az a legfontosabb, hanem az hogy van egy TÁRSAD! nem vagy egyedül, segít ha baj van, és te is viszont segítesz neki! Ennél nincs fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!