Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok otthon vannak férfi-női feladatok? Ha igen, mik azok? Mit gondoltok azokról, ahol vannak?
"Nem nagyon írtatok maz autó mosásról, azzal mi a helyzet? Nálunk mindenki a saját autóját porszívózza, mossa például. "
Na, mi meg elvisszük az autómosóba :D Belülről meg közösen szoktuk mindkettőnkét. Persze ha nincs kedve jönni a másiknak, akkor mindenki megcsinálja egyedül a sajátját. De sokszor inkább együtt :)
kertes házban élünk, abszolút van+ férjem nem is igazán élvezné/lenne hajlandó megtenni a női dolgokat
férfi: befűtés, fa pakolás, favágás, fűnyírás, rotálás, kisház építés, stb, stb
női: főzés, mosás, teregetés, mosogatás, takarítás
amire olykor megkérhető a férjem: asztal leszedés, terítés, ünnepekkor segíteni a nagytakarításban, rendrakás, ha jönnek a vendégek, nagy ritkán tergetés, baba visszaltatás, kint bográcsozásnál ő főz, és mikor terhes voltam+ friss babás, akkor segített a háztartásban pár hétig.
Panelban élünk, itt alig van házimunka. Ami van, azt általában közösen végezzük. Főzésnél például attól függ, mit csinálunk, amit ő tud jobban, azt ő csinálja, amit én, azt én. Ágyazni ő szokott, takarítani én. A kocsit is. Nekem ugyanis alacsonyabb az ingerküszöböm. A fúrás-faragást általában ő csinálja, de már én is tanulom.
Egyedül a pókok kilakoltatása és a vécé az, ami tisztán az én feladatom. Ő ezekre nem hajlandó. Viszont cserébe minden autós mutatvány az ő feladata, akkor is, ha pl. engem kell hurcibálni, mert nekem nem lehet jogsim.
Nincsenek. Alapvetően elmondható, hogy szorgalmasabb a Vőlegényem, több mindent megcsinál itthon, mint én. Előbb meglátja, ha valamit cselekedni kell, így Ő szokta nekem "beosztani" a feladatokat. Pl.Ő mosott, akkor megkér, hogy teregessek. A takarítást heti váltásban csináljuk és a főzést is felváltva.
Ami még fix nálunk, hogy a saját holminkat mi intézzük a másikét pedig csak alkalmanként, szívességből. Ilyen pl.: kézzel mosás, vasalás, szendvics csinálás, ha kell.
A pénzt a Párom ossza be, tárolja, mert neki jóval fejlettebb a logisztikai érzéke. Ha kell valamit fogalmazni, vagy lelki életben megoldani azaz én dolgom. Így a gyereknevelésből is én fogom erőteljesebben kivenni a részem, mert amúgy is kisgyermekekkel foglalkozom, fejlettebb az EQ-m.
Ő az ész, én a szív. :)
24N
Nálunk nincs felosztás, amit fizikai erő híján nem tudnék megcsinálni, azt ő automatikusan vállalja. Jellemzően ő mos, mert többet van otthon, nekem sajnos keményebb a munkabeosztásom.
Főzni mindig együtt szoktunk, takarítani, rendet rakni is. Bevásárlás változó, de ha együtt megyünk, a nehezét mindig átveszi.
A pókok és rovarok kitessékelése is az ő dolga (nem ölünk meg semmi ilyesmit, csak a szúnyogot), mert én félek tőlük. :) Mosogatást mindketten utáljuk, úgyhogy felváltva szoktunk, de néha nekem kedvem támad, és megcsinálom.
kertes házban élünk. a férjem 12 órát dolgozik naponta 5x egy héten, eléggé megterhelő
én minimálisan megterhelő munkát végzek (könyvek pakolása) plusz egyéb nem megterhelő munka heti 4x 8 óra.
tehát nyilvánvalóan én végzem az otthoni munka nagyobb részét.
női munka: takarítás,rendrakás, mosás, mosogatás, teregetés, főzés (ezt az egyet szeretem), kutya etetése
férfi munka: favágás, villanykörte kicserélése, begyújtás.
közös minden esetben a bevásárlás
felváltva: a szemét kidobása
a pénzt én kezelem, mert megkért rá: ő csak elköltené hülyeségekre (ezt ő mondta)
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!