Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nálatok otthon vannak férfi-nő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nálatok otthon vannak férfi-női feladatok? Ha igen, mik azok? Mit gondoltok azokról, ahol vannak?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, hogy női feladat pl a vasalás, férfi feladat a favágás.
2013. máj. 16. 11:58
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
55%

"Nem nagyon írtatok maz autó mosásról, azzal mi a helyzet? Nálunk mindenki a saját autóját porszívózza, mossa például. "

Na, mi meg elvisszük az autómosóba :D Belülről meg közösen szoktuk mindkettőnkét. Persze ha nincs kedve jönni a másiknak, akkor mindenki megcsinálja egyedül a sajátját. De sokszor inkább együtt :)

2013. máj. 16. 14:07
 22/31 anonim ***** válasza:
29%

kertes házban élünk, abszolút van+ férjem nem is igazán élvezné/lenne hajlandó megtenni a női dolgokat

férfi: befűtés, fa pakolás, favágás, fűnyírás, rotálás, kisház építés, stb, stb

női: főzés, mosás, teregetés, mosogatás, takarítás

amire olykor megkérhető a férjem: asztal leszedés, terítés, ünnepekkor segíteni a nagytakarításban, rendrakás, ha jönnek a vendégek, nagy ritkán tergetés, baba visszaltatás, kint bográcsozásnál ő főz, és mikor terhes voltam+ friss babás, akkor segített a háztartásban pár hétig.

2013. máj. 16. 14:18
 23/31 anonim ***** válasza:
55%
Én írtam a kinti munkát, és azt is, hogy ettől függetlenül besegít bent is, de alapból én csinálom. Szerintem egyformán van elosztva, sőt ő többet dolgozik. Munkahelye miatt hol úton van, ha itthon akkor sem áll meg, mert vagy itthon csinál valamit vagy a szüleinél (gazdálkodás). Én hazajövök fél 5kor, vagy főzök vagy nem, takarítást megcsinálom fél óra alatt, beosztva napokra, vagy ha felgyűlik valami akkor hétvégén max 2 óra. Én ennél többet nem várok tőle. Az én életem sem a takarításról szól, az övé sem csak a házimunkáról. Annyira túl van ragozva ez az egész.
2013. máj. 16. 14:21
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Panelban élünk, itt alig van házimunka. Ami van, azt általában közösen végezzük. Főzésnél például attól függ, mit csinálunk, amit ő tud jobban, azt ő csinálja, amit én, azt én. Ágyazni ő szokott, takarítani én. A kocsit is. Nekem ugyanis alacsonyabb az ingerküszöböm. A fúrás-faragást általában ő csinálja, de már én is tanulom.

Egyedül a pókok kilakoltatása és a vécé az, ami tisztán az én feladatom. Ő ezekre nem hajlandó. Viszont cserébe minden autós mutatvány az ő feladata, akkor is, ha pl. engem kell hurcibálni, mert nekem nem lehet jogsim.

2013. máj. 16. 14:25
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Ami nálunk tutkó, hogy női munka, az a főzés, a férjem ezt nem tud, de alapvetően más házimunkát szokott csinálni, besegít, ha nekem más van. Pl. takarítani szokott, mosogatni ritkábban. Ami kifejezettem férfimunka, a lakásban fúrás-faragás, izzó kicserélés.
2013. máj. 16. 14:36
 26/31 anonim ***** válasza:
0%
Vannak férfi és női feladatok egyaránt, mert van kert is, az már más kérdés, hogy apám mit csinál meg és mit hagy évekig porosodni.
2013. máj. 16. 15:03
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek. Alapvetően elmondható, hogy szorgalmasabb a Vőlegényem, több mindent megcsinál itthon, mint én. Előbb meglátja, ha valamit cselekedni kell, így Ő szokta nekem "beosztani" a feladatokat. Pl.Ő mosott, akkor megkér, hogy teregessek. A takarítást heti váltásban csináljuk és a főzést is felváltva.

Ami még fix nálunk, hogy a saját holminkat mi intézzük a másikét pedig csak alkalmanként, szívességből. Ilyen pl.: kézzel mosás, vasalás, szendvics csinálás, ha kell.

A pénzt a Párom ossza be, tárolja, mert neki jóval fejlettebb a logisztikai érzéke. Ha kell valamit fogalmazni, vagy lelki életben megoldani azaz én dolgom. Így a gyereknevelésből is én fogom erőteljesebben kivenni a részem, mert amúgy is kisgyermekekkel foglalkozom, fejlettebb az EQ-m.

Ő az ész, én a szív. :)

24N

2013. máj. 16. 16:16
 28/31 anonim ***** válasza:

Nálunk nincs felosztás, amit fizikai erő híján nem tudnék megcsinálni, azt ő automatikusan vállalja. Jellemzően ő mos, mert többet van otthon, nekem sajnos keményebb a munkabeosztásom.

Főzni mindig együtt szoktunk, takarítani, rendet rakni is. Bevásárlás változó, de ha együtt megyünk, a nehezét mindig átveszi.

A pókok és rovarok kitessékelése is az ő dolga (nem ölünk meg semmi ilyesmit, csak a szúnyogot), mert én félek tőlük. :) Mosogatást mindketten utáljuk, úgyhogy felváltva szoktunk, de néha nekem kedvem támad, és megcsinálom.

2013. máj. 16. 16:31
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Engem anyám özvegyen nevelt fel. Ergo mindent mi ketten csináltunk. Kertes házunk van kazánnal fűtünk (gáz + fa)így télire mindig vettünk fát is, azt is mi ketten hordtuk le a pincébe. Anyám kétbalkezes és fél is a szerelési munkáktól, ergo azt én elég korán elkezdtem csinálni. ma már simán beépítek egy konyhaszekrényt. Most, hogy férjnél vagyok az eredendően "férfi" munkákat én csinálom itthon. Tehát mindent ami szerelés. Tulajdonképpen nem tudok olyan munkát amit én mint nő ne tudnék megcsinálni, ez alól kivétel a 100 kilós kétajtós szekrény felcipelése a harmadikra egyedül, de szerintem azt a férfiak sem egyedül viszik fel. Megtanultam azt, hogy egyedül kell megoldanom mindent, és egyedül is kellett csinálnom mindent egész életemben, én nem látom azt, hol vannak ezek a szerepek. Most a férjemmel elosztjuk a házimunkát amit munka után kell megcsinálnunk. Úgy osztjuk el, hogy mindenki azt csinálja amihez ért. Pl. én összerakom a mosást elindítom a gépet, közben elkezdek főzni ő közben pesztrálja a gyereket és terítenek, majd eszünk, aztán én mosogatok ők meg elpakolnak agyerekkel meg kiteregetnek. Ő mossa a kádat hetente, viszi le a szemetet minden nap, bevásárol, elmegy a piacra, elviszi agyereket az iskolába, elmegy érte, amikor nappalos (váltott 12 órás műszakban dolgozik) akkor meg én hozom, viszem.
2013. máj. 17. 05:32
 30/31 anonim ***** válasza:

kertes házban élünk. a férjem 12 órát dolgozik naponta 5x egy héten, eléggé megterhelő

én minimálisan megterhelő munkát végzek (könyvek pakolása) plusz egyéb nem megterhelő munka heti 4x 8 óra.

tehát nyilvánvalóan én végzem az otthoni munka nagyobb részét.

női munka: takarítás,rendrakás, mosás, mosogatás, teregetés, főzés (ezt az egyet szeretem), kutya etetése

férfi munka: favágás, villanykörte kicserélése, begyújtás.

közös minden esetben a bevásárlás

felváltva: a szemét kidobása

a pénzt én kezelem, mert megkért rá: ő csak elköltené hülyeségekre (ezt ő mondta)

27/N

2013. máj. 20. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!