Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha Xyzné lesz valaki, nem zavaró, hogy utána az ő neve szinte el is tűnik, csak az asszonynév marad?
A Kovács Józsefnékből abszolút semmit nem lehet megtudni, Kovácsnénak, Kovács néninek, magunk közt esetleg Józsi néninek lehet nevezni.
A fiatalabb Kovácsné Kis Katiknál is sokszor már nem a Kati hanem a Kovácsné marad, ő maga is úgy mutatkozik be, úgy ír alá. Pár nem közvetlen kollégám nevét sem tudom, csak a férjéét.
Én Kovács Józsefné semmiképp nem lennék, a Kovácsnén gondolkozom, csak hiába marad meg a nevem mögötte, a tapasztalatok szerint "csak" Kovácsné leszek a jövőben.
Ráadásul a páromnak elég csúnya neve van, bár ha a Bugyinék elszánták magukat a névfelvételre...
engem is zavar, h nem lehet megtudni a keresztnevét, és olyan kínos, ha bemutatkozás után nem közli, h hogyan szólítsam.
soha nem venném fel más nevét semmilyen formában. van sajátom, úgy születtem, az lesz a fejfámon is.
persze szép gesztus, de nekem nem ez az összetartozás csimborasszója.
állítólag komolyabban veszik azt a nőt, aki Kovács Istvánnéként mutatkozik be, akár 20 éves, akár 50. bár azt vettem észre, h mostanában elég sokan megbánták, h -né verzióban vették fel a férjük nevét, és férj vezetékneve+saját keresztnév verzióban mutatkoznak be.
Nem zavaró. Nyilván, ha zavaró lenne nem így venném/vennék fel. :)
Számomra elcsépelt és unalmas a kötőjeles verzió, az pedig, ha felvenném a jövendőbelim vezetéknevét olyan, mintha lecserélném a születési nevemet. Ha már változtatok, akkor leszek Kovács Jánosné. Ma már nagyon kevesen veszik így fel, ezért is tetszik nekem, mert egyedi. :)
Értelmes nő pedig be tud mutatkozni így is: Kovács Jánosné Lujza vagyok, Kovácsné Lujza, Kovács Jánosné, de szólítsatok Lujzának.
Úgyhogy ez sem probléma. Az meg, hogy a munkahelyen összeolvassák nem nagy dolog. Akinek kell úgyis tudja a nevem, és a férjem vezetékneve amúgy sem szégyen szerintem...
Mindenki úgy tegyen, ahogy neki jól esik!
24N
bár én még csak 17 vagyok, már most úgy gondolom hogy megtartom a nevem, és nem változtatok rajta.
sok lehetőség van, biztos találsz megfelelőt. semmi sem muszáj. ebben te döntessz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!