Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sajnos sok az olyan lány, aki csak gyereket szeretne, a férfit meg csak donornak és szponzornak. Hogyan lehet időben kiszűrni az ilyeneket?
Úgy vettem észre a környezetemben, hogy sok fiúra lecsapott egy leányzó a 30-as évei elején, ripsz-ropsz eljegyzés, esküvő, dínomdánom, aztán jött is a gyerek, most pedig már nem hajlandóak semmilyen társas életre a párjukkal. Még csak beszélgetni sem akarnak a férjükkel, csak a gyerek, meg a gyerek, miatta stresszelik magukat éjjel-nappal, a férjüket meg korholják, ha az nem görcsöl ész nélkül, hanem értelmesen, és szeretettel, de a kellő könnyedséggel áll hozzá a gyerekneveléshez.
Én is szeretnék megnősülni, és szeretnék gyereket, de el nem tudnám képzelni, hogy csupán egy apa legyek, akinek a feleségével egy romantikus estére sem futja a héten. Hogyan tudom idejében kideríteni, hogy egy lány csak azért akar, hogy gyereke legyen tőlem, és utána finanszírozzam őket?
kezdjük ott, h tudni kell jól választani. ehhez némi ön-és emberismeret szükségeltetik. nem kell hozzá nagyon okosnak sem lenni, csupán nyitott szemmel járni a világban, figyelni az embereket, az összefüggéseket.
ha találsz egy olyan lányt, akivel egymásba szerettek, akkor 1 éven belül hasznos összeköltözni, h kiderüljön, minden élethelyzetben műxik a kapcsolat.
ha nem, akkor tovább kell állni. ez nem azt jelenti, h bármelyikőtök rossz ember lenne, csupán nem illetek össze.
nos, ha jól megy az együttélés, a lényeges, sarkalatos kérdésekben egyetértés van, akkor 2 év után már érdemes megreszkírozni a lagzit, de nem ez a leglényegesebb momentum, vannak, akiknek nem a papír számít. inkább egy ilyen nő, mint egy esküvőmániás :)
utána, amikor késznek érzitek magatokat rá, akkor elindulhat a bébikészítés élvezetes szakasza :) megszületik, az asszony nyűgös, fáradt. légy vele megértő, és segíts neki, ahol tudsz, hálás lesz :)
innentől pedig ízlés kérdése a gyereknevelés. bár ott sem árt konszenzusra jutni a fontos dolgokat illetően.
ami miatt sztem sok a válás az az, h rengetegen átsiklanak igenis lényeges, zavaró dolgokon, mondván, h majd úgyis megváltozik a kedves párom. nem, nem fog megváltozni, sőt, csak felnagyítódnak a bosszantó szokásai, megnyilvánulásai az évek alatt. a kapcsolat kezdeti fázisában kell eldönteni, h ezt vállalom-e, engem mennyire zavar, képes vagyok-e így együtt élni vele egy kellemes 50 évet. vagy akár többet.
hiba nélküli ember nincs. van akit zavar, h hol van megnyomva a fogkrémes tubus, van aki lexarja. van akit nem zavar, ha a párja munkamániás, mások meg folyton nyivákolnak, h nem tölt elég időt otthon a kedves házastárs.
nekem a párom a (majdnem)tökéletes férfi, a barátnőm meg idegbajt kapna tőle 2 nap után, ha történetesen ők lennének egy pár.
ja, és az azonos pénzügyi kultúra is sokat nyom a latban. szóval ha spórolós vagy, akkor ne kezdj egy shoppingmániás lánykával, aki a nem létező pénzét is elkölti. ha viszont költekezős vagy, szereted élvezni az életet, akkor nem leszel boldog egy fillérszexualizáló hölggyel, hiszen ő komoly pánikba esne a pénzszórásod láttán :)
sok dologban kell passzolni, ha boldog szeretnél lenni, de ha igazán fontos, akkor addig mész, még rá nem találsz egy olyan lányra, akivel összeilletek. sok boldog párt látok a környezetemben, tehát nem lehetetlen, csupán kitartónak kell lenni :)
ui: remélem használható valamire az írásom, bár ezt nem szentírásként mondom, csak leírtam a receptemet.
ja, és hogy hiteles legyek: 5 éve vagyunk együtt a párommal, 4 éve együtt élünk, és eddig mindent meg tudtunk beszélni, soha nem gyomorgörcsölök a jövőnk miatt.
jut eszembe még: nem szabad a naivitás álomfelhőin lábat lóbálva bízni vakon, még akkor sem ha tökéletesnek tűnik minden.
nagyapám megmondta: minél magasabban vagy, annál nagyobbat lehet esni.
bízz a párodban, de legyen egérutad is vész esetére. ne alapozd az életedet egyetlen emberre. legyen saját egzisztenciád, megtakarításod, valami, amit fel tudsz mutatni. sokan itt tolják el a dolgot, h erre nem gondolnak.
Nálunk is gyorsan történt minden, de nem hanyagolom el a férjem!
Ugyanolyan fontos a férjem, mint a kislànyunk, ők a csalàdom!:)
Hadd keljek a nők védelmére. Az alapeset tehát a következő: "esküvő, dínomdánom, aztán jött is a gyerek".
Igen ám, de apuci manapság nemigen tud annyit keresni, amivel egyedül eltarthatná a családot. Ergo, a nőnek is be kell állni a csatasorba. Neki ráadásul ott van még a gyerek, a háztartás. Csoda, ha nem jut ideje/energiája
a férje problémáira?
A nők legnagyobb része csak a gyerekre hajt végső soron és a biztonságra.
Nem fogsz olyat találni, amelyik nem. De azt mondod te is akarsz.
Meg kell találni a megfelelő nőt, nem pedig csak úgy hirtelen 2 hónap után elvenni, mert már jön a gyerek.
Az meg teljesen érthető, hogy egy kisgyerekes anyukának a gyereke az első és igen görcsöl, mert mondjuk ez az első gyereke és tapasztalatlan. Szerintem a férfinek ilyenkor igenis tűrnie kell a megpróbáltatásokat, mint ahogy a nő is tűri.
A gyerektől nem lesz soha egy kapcsolat boldogabb, ezt meg kell érteni. Akinek gyereke van, onnantól kezdve a gyerek az első és az utolsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!