Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, hogy mi járna ilyenkor? Egyáltalán járna nekem valami, vagy írnátok házassági szerződést?
A házasságkötés előtt szerzett vagyon külön vagyon, tehát válás esetén nem tarthatsz rá igényt. DE: (csak példaként említem) A lányom tavaly elvált. Az ingatlan, amiben a családjával lakott, a mi nevünkön van. Az ügyvéd (aki akkor még nem tudta, hogy a közösen használt lakás nem a lányunk tulajdona) azt a tájékoztatást adta neki, hogy az odáig rendben van, hogy a férj a válás után tulajdonjogra nem tarthat igényt, de a feleség, aki a közösen használt lakásban marad, köteles lakhatási lehetőségről gondoskodni az elköltöző férj számára. A beköltözéskor a lányunkkal lakáshasználati szerződést kötöttünk és abban szerepelt, hogy csak a vele közös háztartásban élők lakhatnak ott, amit az akkor még vejünkkel is aláírattunk. Így sikerült megúszni, hogy a lányunknak kelljen neki lakhatásról gondoskodni.
Ezt csak azért írtam le, hogy lásd, a jog mennyire sokféle lehetőség felé tartalmaz kiskapukat.
A házasság alatt a lakásra költött pénz fele járna neked. Például ha egy ablakcserét csináltatnátok 300 ezerért akkor követelhetnél 150. ezret mert az a közös vagyonból van.
De a lakásból semmi más nem jár mivel már házasság előtt is megvolt ezért az az ő különvagyona.
"Valahol megértem, hisz addig én is dolgozok, fizetek a rezsibe"
Az albérlet sem lesz soha a tulajdonod attól, hogy fizeted a rezsit.
A felújítások fele téged illetne, akkor is, ha ezt nem rögzítenétek szerződésben. Csak a számlákat kellene megőrizned.
Ha övé a ház, és váltok, akkor NEM köteles neked lakást biztosítani. Akkor sem, ha van gyerek.
Egy ismerős család nem régen vált el. A ház a férjjé, a gyereket az asszonynak ítélték.
El kellett volna hagynia a házat gyerekestől. De megegyeztek a férjjel, hogy ott maradhat, amíg nem létesít valamelyikük új kapcsolatot. Addig a feleség fizeti a rezsi felét, és havonta lakbért.
Ezt a Bíróság is jóváhagyta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!