Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek változhat-e a párom hozzáállása ha a házasságig eljutunk?
Nem az a típusú lány vagyok, aki esküvőről álmodozik, amíg 100% nem vagyok benne biztos, hogy le tudnám élni az egész életem a párommal. A mostani párommal 3 éve és pár hónapja vagyunk együtt, a múlt keserű tapasztalatai miatt nagyon nehezen alakult ki a bizalom bennem, de nagyon jól alakult a kapcsolatunk, nagyon megszerettük egymást. A jövőről nem szoktunk beszélni, nem szoktunk tervezgetni hogy hosszú távon hogy lesz mint lesz. Ha igen, akkor is én puhatolózok, hogy egyes dolgokhoz milyen a hozzállása. Nagyszerű ember, mégis van egy dolog, ami lesokkolt. Tudni kell róla, hogy utálja a homokosokat. Megkérdeztem tőle, hogy ha netalán a saját gyermeke az lenne, mit tenne, elfogadná-e? Azt válaszolta, hogy "kiverném belőle." Hiába magyaráztam, hogy az nem egy olyan dolog, amit így el lehet intézni. Megkérdeztem, hogy ha a lánya leszbikus lenne, mit tenne? Erre is ugyanaz volt a válasza, hogy ilyen nem történhet meg az ő családjában, megtagadná stb. Szerintem ha nagyon hosszú távra tervezünk, akkor ilyen eshetőségekre is fel kell készülnünk, szerintetek nem? De hogy emiatt megvonná a szeretet a gyerektől, enyhén szólva felhúzott nagyon. Persze én is remélem, hogy majd ha lesz gyerekem normális párkapcsolata lesz majd.
22L
Talán az én készülékemben van a hiba, de nem sok értelmét látom az ilyen 'ki tudja, hogy aktuális lesz-e valaha' kérdéseknek, miközben a jövőről abszolút nem esik szó.
Talán a hozzáállása nem is változik a házasság után, csupán a feleségeként döbbensz rá olyan dolgokra, amiket talán nem ártott volna tudnod az esküvő előtt is. Nem feltétlenül az ilyen "fantáziálgatásokkal" van a baj, hisz a jó kapcsolat ott kezdődik, hogy érdeklődünk a másik iránt, és bármiről tudunk beszélgetni. A probléma szerintem itt gyökeredzik: "A jövőről nem szoktunk beszélni, nem szoktunk tervezgetni hogy hosszú távon hogy lesz mint lesz".
Ha valaki házasságot akar, akkor ne csak a házasság tényéről, hanem annak milyenségéről is beszélgessen a párjával. Mert így bizony érhetik az embert meglepetések, sokkal banálisabb kérdésekben is. Nem kell ahhoz levágni a fél melled, hogy kiderüljön: nem is tudtok együtt élni hosszútávon.
U.i.: Bocsesz, ha valamit félreértettem, de az idézett mondatod elég aggasztónak tűnt, ha már a házasságot is szóbahoztad.
Én szerintem nem tudnék együtt lenni egy ilyen nyíltan homofób emberrel, mert én meg liberális vagyok, és semmi bajom a melegekkel, a saját gyerekemet is támogatnám maximálisan ha az lenne, mert tudom milyen elítélő tud lenni a külvilág. Engem nagyon zavar amikor b.ziznak meg pl zsidóznak, négereznek emberek (negatív értelemben véve), és nem tudnék ugyanúgy nézni a páromra, ha ő ilyeneket csinálna.
Bár együtt meg sokszor szidjuk a románokat, úgyhogy talán mi se vagyunk különben :P
érdekes, régen én is utáltam a búzákat vagy legalábbis a hangos többségüket, akiket a média mutogat, a felvonulást, a búzabárokat, stb.
aztán úgy hozta az élet, hogy az egyik legjobb barátom egy langyi srác lett. kevés nála jobb szívű, értelmes 18 évest ismerek.
na, de nem is ez a téma. hogy ON is legyek:
egy kapcsolat alappillére nem ez kell, hogy legyen. nálunk pl még szóba sem került ilyesmi, pedig már régóta beszélgetünk gyerekvállalásról. inkább az a fontos, hogy hogyan neveljük, milyen értékrendet adunk át neki. ha alapvetően tisztességes, becsületes, szorgalmas, intelligens csemeténk lesz, akkor az már csak 1 részletkérdés, hogy búza-e vagy sem. meg fogja állni a helyét a világban. teszem hozzá, nem repesnék az örömtől, ha az lenne, de mivel ez kódolva van a génekben, így nem tudnám belőle kinevelni.
ne ez tántorítson el attól, h hozzákösd az életed a párodéhoz. legalábbis ne ez legyen a szakítóok.
engem pl sokkal jobban zavarna, ha a párom nem ugyanazt a világnézetet, erkölcsi értékrendet képviselné amit én.
Ez csak tőletek függ hogy milyen lesz a gyerek mert melegség a dekadens életfelfogásból jön tehát ha szeretettel árasztjátok el akkor nem lesz az.
Egyébként az mindenki saját maga dönti el hogy meleg lesz vagy sem mert már többször láttam már melegeket akik heterokká váltak saját akaratukból mert elegük volt abból az életből. Tehát a válás nem jó ötlet. Sok sikert az élethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!