Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők nem veszik komolyan a házasságot?

Eleve nem minden nő erőlteti.
Másrészt egy normális férfival jó kapcsolatban/házasságban lenni. Sajnos van, aki a kapcsolat/házasság létrejötte után tunyul el.
Igen, az biztos, hogy nem egyformák.
Amúgy szerintem az erőlteti a házasságot, aki gyereket akar, mert egy bizonyos kor felett az a sürgősebb és házasság nélkül nem akar szülni. Ezt megértem, ha nő lennék és nem akarnék gyereket, én sem akarnék házasodni.

14 vagyok. A kérdésre válaszolva, nem zavart volna, hogy kevesebbet keres ha normálisan állt volna hozzám.
Az zavart, hogy elnézte, hogy 18 órákat talpon vagyok. Fáradtan, betegen mindenhogy intézek mindent egyedül, főzök, takarítok, tanulok a gyerekkel, hozom-viszem. Ő meg 8-kor már ágyból nézte a TV. Végén már minden nagyobb kiadás is az én számlámról ment. Totál kiábrándultam. Rájöttem, hogy egyszerűbb, könnyebb lenne az életem nélküle és így is lett.

De komolyan veszik. Viszont nem kötelesek a házasságban maradni, ha a pasi megalázóan/igénytelenül viselkedik, félrekefél, q**vázik, bántalmazza, elissza az agyát, szerencsejátékozik stb stb.
És azért nők kezdeményezik többször, mert többségében a pasik azok akik házasságtörést követnek el, viszont félredugásaik közepedte elvannak kènyelmesen így is. Otthon feleség, a sarkon szerető. Nekik így is jó.
Nem nekik megalázó ez a helyzet, hanem a feleségnek. Ezért ha jobb életet akar a nő, kénytelen ő lépni.
Ez megint általánosítás ...

#27 De ha egyszer adatok vannak róla akkor miért nem lehet kimondani?
Csak azért mert nem minden férfi csalja meg a feleségét, vagy nem minden férfi lusta otthon, attól még igenis általános, hogy a válással végződő házasságokban nagyrészt _jellemzőek_ ezek a dolgok. Vagy ez, vagy az, vagy mindkettő.
A "ne általánosíts" mantra nem ér semmit szerintem. Én sem írtam hogy neked, hogy ne általánosíts a #6os válaszomban, mert tényleg egy tény, hogy nagyrészt a nők azok akik válni akarnak. Ha ezzel bajunk van, akkor nem tagadni kell a jelenséget, hanem elgondolkozni, hogy mi lehet az oka, és az ok alapján mi lehet rá a megoldás.
Szóval válnak a nők. Oké, miért?
- Általában megcsalas, vagy elhidegülés (pl nem megfelelő munkamegosztás) miatt, extrémebb esetekben bántalmazás miatt.
És akkor megint meg kell kérdezni, hogy miért történnek ezek a dolgok.
- megcsalás: miért csalják meg a férfiak a parjukat? Vagy azért mert nem bírják ki változatosság nélkül (miért? Mit lehet tenni ellene?) vagy mert nem szexel annyit a társuk velük mint amennyire igényük lenne (mi lehet ennek az oka?)
- átlagban több munka hárul a nőkre otthon: miért? akarnak tenni ellene a férfiak? ha nem, miért? ha igen, akkor miért nem tesznek?
Az ég világon soha semmilyen problémán nem tudnánk érdemben elgondolkozni, ha nem általánosítanánk, mert igenis vannak olyan dolgok, amik általánosak.
Az én nagy kérdésem viszont az, hogy kit érdekel ha válnak a nők? A válás nem az ördögtől való, jobb otthagyni azt akit már nem szeretsz, mint leélni együtt egy boldogtalan, idegeskedéssel teli életet, amibe max az unokáid látnak majd szépséget, mert ugye gyerekként mindent automatikusan jónak látsz, ami körülötted van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!