Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi tennél, ha minden kétséget kizáróan meg tudnád, hogy a házastársad kizárólag csak a hitel/gyerekek/anyagiak/vállalkozás miatt van veled és nem azért mert őszintén szeret téged?
Nem tervez válni, nincs is 3. a képben, és egyébként te sem érzékelsz problémát a kapcsolatban, de tudomásodra jutna ez az infó pl a legjobb barátjának írt üzenetből, vagy épp a GYIK-on maradt véletlenül bejelentkezve és egyértelműen kiderülne a válaszaiból, üzeneteiből, hogy ez az igazság.
Teljesen teoretikus a kérdés, csak érdekelnek a reakciók.
Egy hosszú házasságban nem marad meg a lángoló szerelem. Szeretet lesz, barátság, tisztelet, szövetség, hűség. Ha ezek megvannak és a szex is működik, akkor nem érezném azt, hogy leszakadt az ég.
Ahol nincs már jelen a fent felsoroltak egyike sem, ott meg én is érezném, hogy igazából egy régóta xar házasságban vagyunk, kényszerből.
Az, hogy ma már szerelemből házasodunk, még mindig nem azt jelenti, hogy kizárólag a szexről meg a szerelemről szól. Egy család vagyunk. Nem az épp aktuális pasim/csajom, akit kidobok, ha elmúlt a kezdeti rózsaszín köd, aztán jöhet a következő. Aki erre vágyik, az egyébként ne is házasodjon, mert nagyon nem neki való. A házastársad a legközelebbi családtagod. Mint az anyád, a gyereked. De vele nem a vérség köt össze és nem random kapod, amit ad a sors, hanem te választottad. De ettől még nem dobáljuk el a családtagokat, csak mert nem remeg a lábad, mikor ránézel. Legalábbis normális, felnőtt ember nem viselkedik így. Ahogy az anyád se tagadod meg kamasz korban, mikor eltávolodtok, és a gyereked sem dobod ki, mikor épp a szörnyecske korszakát éli, és nagyon nehéz szeretni.
Akik úgy érzik, hogy a házasságot egyedül a szerelem tartja össze, azok lécci ne házasodjanak, meg ne vállaljanak gyereket se. Nyugodtan menjenek kapcsolatból kapcsolatba, nyugodtan szakítsanak, ha felszállt a rózsaszín köd, vagy ha másra is úgy néznek, hogy mi lenne ha... Vannak ilyenek, ezzel sincs semmi baj, nekik ezek a heves érzelmek kellenek, ezek nélkül nem tudnak elképzelni egy kapcsolatot. Csak ez itt nem egy film vagy egy mese, ahol a hősök nyugdíjas korukban is ugyanazt érzik, mint az első hónapokban.
Szánnám hogy olyan családja van akiket nem szeret.
Ez egy f.s élet csóri szánalomnak.
Más meg ellenben imádja a saját párját gyerekeit es az az élete.
Aki meg vergődik az magának köszönheti. Es a családja is miatta szív.
Elcseszte emberek életét csak mert egy depis f.s.
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Akkor én is elmondanám a véleményem.
Én is befejezném a kapcsolatot, még akkor is, ha szerelmes vagyok a másikba. Bevallom, nagyon sokat örlődnék rajta, nem tudnám könnyen elengedni, nem is azonnal válnék el, de lelkileg ez engem teljesen felemésztene.
Egyébként a kérdés azért született meg, mert nagyrészt ugyanazon az állásponton vagyok mint a 12-es. Annyiban azért eltér a véleményem, hogy az elején valószínűleg még lehettek erős érzelmek sokaknál, minél fiatalabbak, annál inkább, de később, ahogy telik az idő a házasságban, inkább jellemző, hogy az érdek dominál.
Én sem tudom elképzelni, hogy lehet ebben élni. Lehet hogy nem tudják, hogy ez a szituáció a másik fél részéről? Dehát ezt lehet érezni szerintem, hogy igazán szeret-e a másik... Ezért is gondolkodtam el, hogy én hogyan cselekednék, ha ilyen helyzetben lennék, és kezdtem azt hinni, hogy én vagyok rosszul bekötve. Még a legeslegkiszolgáltatottabb helyzetben is azon munkálkodnék minden nap, hogy előbb utóbb el tudjak válni.
13, nem értek egyet, és ez a történet nem a lángoló szerelem elmúlásáról szól, hanem arról, hogyha nem állna fenn egyik tényező sem a felsoroltak közül, a másik már nem lenne kapcsolatban. A legerősebb indoka, hogy a másik mellett él, ezek közük valamelyik ok, ami ha kikerülne a képből, úgy érezné, hogy már konkrétan semmi nem köti a másikhoz. "Szeretet lesz, barátság, tisztelet, szövetség, hűség" -szerintem ezért nem kell házasságban lenni valakivel, akkor is azt gondolom, hogy ennél is többet kaphat az illető, és csak a lehetőséget vesszük el a másiktól, hogy beteljesült szerelmet találjon (elköteleződés, intimitás, szenvedély) ami az idővel ugyan csillapodhat, ez természetes. De akkor is több annál, mint hogy valamilyen okra hivatkozva éljek csak a másikkal együtt. Jó esetben azért tesszük ezt, mert nem akar az ember másként élni, akkor sem ha lenne rá lehetősége. Amiről én beszélek az az, hogy akkor is a másikkal szeretne lenni, ha nem kötné ezek közül semmilyen indok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!