Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi tennél, ha minden kétséget...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi tennél, ha minden kétséget kizáróan meg tudnád, hogy a házastársad kizárólag csak a hitel/gyerekek/anyagiak/vállalkozás miatt van veled és nem azért mert őszintén szeret téged?

Figyelt kérdés

Nem tervez válni, nincs is 3. a képben, és egyébként te sem érzékelsz problémát a kapcsolatban, de tudomásodra jutna ez az infó pl a legjobb barátjának írt üzenetből, vagy épp a GYIK-on maradt véletlenül bejelentkezve és egyértelműen kiderülne a válaszaiból, üzeneteiből, hogy ez az igazság.

Teljesen teoretikus a kérdés, csak érdekelnek a reakciók.

dec. 23. 22:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nagyon rosszul érintene az ilyesmi, elgondolkodnék a váláson.
dec. 24. 07:02
 12/16 anonim ***** válasza:
41%
:) Ez a naivság olyan édes.. A házasságok 90 százaléka erről szól. Minden túlzás nélkül, de lehet van az 98 százalék is. Érdekekről szól minden. Arról, hogy az emberek gyereket akarnak vagy saját lakást, házat, csokot, közösen felvett hitelt vagy nem akarják tovább egyedül fizetni az albérletet. Sorolhatnám. És keresnek ehhez egy partnert. Valódi szerelmi házasság olyan ritka, mint a fehér holló. Ahol nem a fent felsorolt okokból kötik össze az életüket, hanem azért, mert tényleg egymásra találtak, szerelmesek és egymásért vannak együtt.
dec. 24. 07:16
 13/16 anonim ***** válasza:
73%

Egy hosszú házasságban nem marad meg a lángoló szerelem. Szeretet lesz, barátság, tisztelet, szövetség, hűség. Ha ezek megvannak és a szex is működik, akkor nem érezném azt, hogy leszakadt az ég.

Ahol nincs már jelen a fent felsoroltak egyike sem, ott meg én is érezném, hogy igazából egy régóta xar házasságban vagyunk, kényszerből.

Az, hogy ma már szerelemből házasodunk, még mindig nem azt jelenti, hogy kizárólag a szexről meg a szerelemről szól. Egy család vagyunk. Nem az épp aktuális pasim/csajom, akit kidobok, ha elmúlt a kezdeti rózsaszín köd, aztán jöhet a következő. Aki erre vágyik, az egyébként ne is házasodjon, mert nagyon nem neki való. A házastársad a legközelebbi családtagod. Mint az anyád, a gyereked. De vele nem a vérség köt össze és nem random kapod, amit ad a sors, hanem te választottad. De ettől még nem dobáljuk el a családtagokat, csak mert nem remeg a lábad, mikor ránézel. Legalábbis normális, felnőtt ember nem viselkedik így. Ahogy az anyád se tagadod meg kamasz korban, mikor eltávolodtok, és a gyereked sem dobod ki, mikor épp a szörnyecske korszakát éli, és nagyon nehéz szeretni.

Akik úgy érzik, hogy a házasságot egyedül a szerelem tartja össze, azok lécci ne házasodjanak, meg ne vállaljanak gyereket se. Nyugodtan menjenek kapcsolatból kapcsolatba, nyugodtan szakítsanak, ha felszállt a rózsaszín köd, vagy ha másra is úgy néznek, hogy mi lenne ha... Vannak ilyenek, ezzel sincs semmi baj, nekik ezek a heves érzelmek kellenek, ezek nélkül nem tudnak elképzelni egy kapcsolatot. Csak ez itt nem egy film vagy egy mese, ahol a hősök nyugdíjas korukban is ugyanazt érzik, mint az első hónapokban.

dec. 24. 07:17
 14/16 anonim ***** válasza:
33%

Szánnám hogy olyan családja van akiket nem szeret.

Ez egy f.s élet csóri szánalomnak.

dec. 24. 10:06
 15/16 anonim ***** válasza:

Más meg ellenben imádja a saját párját gyerekeit es az az élete.

Aki meg vergődik az magának köszönheti. Es a családja is miatta szív.

Elcseszte emberek életét csak mert egy depis f.s.

dec. 24. 10:07
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát. Akkor én is elmondanám a véleményem.

Én is befejezném a kapcsolatot, még akkor is, ha szerelmes vagyok a másikba. Bevallom, nagyon sokat örlődnék rajta, nem tudnám könnyen elengedni, nem is azonnal válnék el, de lelkileg ez engem teljesen felemésztene.

Egyébként a kérdés azért született meg, mert nagyrészt ugyanazon az állásponton vagyok mint a 12-es. Annyiban azért eltér a véleményem, hogy az elején valószínűleg még lehettek erős érzelmek sokaknál, minél fiatalabbak, annál inkább, de később, ahogy telik az idő a házasságban, inkább jellemző, hogy az érdek dominál.

Én sem tudom elképzelni, hogy lehet ebben élni. Lehet hogy nem tudják, hogy ez a szituáció a másik fél részéről? Dehát ezt lehet érezni szerintem, hogy igazán szeret-e a másik... Ezért is gondolkodtam el, hogy én hogyan cselekednék, ha ilyen helyzetben lennék, és kezdtem azt hinni, hogy én vagyok rosszul bekötve. Még a legeslegkiszolgáltatottabb helyzetben is azon munkálkodnék minden nap, hogy előbb utóbb el tudjak válni.

13, nem értek egyet, és ez a történet nem a lángoló szerelem elmúlásáról szól, hanem arról, hogyha nem állna fenn egyik tényező sem a felsoroltak közül, a másik már nem lenne kapcsolatban. A legerősebb indoka, hogy a másik mellett él, ezek közük valamelyik ok, ami ha kikerülne a képből, úgy érezné, hogy már konkrétan semmi nem köti a másikhoz. "Szeretet lesz, barátság, tisztelet, szövetség, hűség" -szerintem ezért nem kell házasságban lenni valakivel, akkor is azt gondolom, hogy ennél is többet kaphat az illető, és csak a lehetőséget vesszük el a másiktól, hogy beteljesült szerelmet találjon (elköteleződés, intimitás, szenvedély) ami az idővel ugyan csillapodhat, ez természetes. De akkor is több annál, mint hogy valamilyen okra hivatkozva éljek csak a másikkal együtt. Jó esetben azért tesszük ezt, mert nem akar az ember másként élni, akkor sem ha lenne rá lehetősége. Amiről én beszélek az az, hogy akkor is a másikkal szeretne lenni, ha nem kötné ezek közül semmilyen indok.

tegnapelőtt 17:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!