Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tényleg én dramatizálom túl?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg én dramatizálom túl?

Figyelt kérdés

Férjemmel 8.5éve vagyunk egy pár. Van egy 5 és egy 3 éves gyerekeink.

Még gyerekek elött kb minden hétvégén mentünk valamelyik ismerőshöz, vagy valamelyik ismerős jött hozzánk, iszogattunk, beszélgettünk.

Hétközben senki nem ivott.

Gyerekek meglettek, ezek is megritkultak egyre jobban.

Fél éve lett itt a településünkön egy új barátja férjemnek.

Neki van egy 11éves fia, párja.

Igazából elvagyok én is velük. A gyerekeink imádják őket.

Ezzel nem is lenne bajom egész addig, míg nem folyna náluk a csapból is alkohol.

Eleinte csak hétvégén mentünk hozzájuk/jöttek át és sörözgettek a férjemmel.

Aztán egyre gyakoribb lett. Már hétköznap is ittak.

Volt nyár végén már olyan hét, hogy 7-ből 7napot fenn voltunk náluk (ikyenkor az egész család ment, mert a gyerekek is mennének, de csak velem. Így lényegében nem volt választásom).

Ott besokalltam. Elmondtam a férjemnek, ha ez így megy tovább, elegem lesz, elválok.

Utána hetekig nyugi volt, nem járt fel sűrűn.

Viszont amióta bejött a hideg, újrakezdődött. Most nem sörözni, hanem forraltborozni jár fel hozzájuk vagy jönnek ők. Bár ez egyre ritkább. Mi megyünk.

Ha én nem megyek, férjem akkor is megy, de a gyerekeket nem viszi. A gyerekek nekem sírnak itthon, hogy ők is menni akartak.

Tegnap tellt be a pohár. 5órakor felmentünk, hogy max 1 óra és jövünk haza. Ebből az lett, hogy már nem a srácékhoz mentünk hanem 2 utcávsl srrébb egy másik családhoz, akiket látásból ismerünk.

Ott álltunk kinn a hidegbe a 2 gyerekkel, mert férjem elbeszélgetett, eliszogatott. a nagyobbik gyerek elvolt, mert volt ott másik 2 nagxobb fiú is. De a kicsi csak rajtam lógott. Kb este 9ig elvoltunk,én is úgy ahogy elbeszélgettem. Viszont 9re mind a 2 gyerek álmos lett. Fáztunk. Mondtam, mi elmegyünk haza.

Erre férjem kiakadt, mert én sehol nem bírom jól érezni magam, nekem mindig mindenen hisztiznem kell. Nemhogy innék én is valamit és feloldódnék.

Fogtam a 2 gyereket és hazajöttünk.

Ő 11re ért haza. Fél óra zörgés után elfeküdt.

Fél12kor felpattant, felkeltve mind a 2 gyereket és 1 órán keresztül hallgattuk, hogy hány, takarít, hány, takarít...

Soha nem láttam ilyen részegnek.

A fejemhez vágta, hogy miattam ivott, mert rugalmatlan vagyok. Hogy besavanyodtam.

Aztán elfeküdt horkolva aludni.

Ma felkelt, még ő játszotta a sértődöttet. Én a fejéhez vágtam, hogy elegem van, egy alkoholista lett. Hogy ezt a példát mutatjs s gyerekeknek?

Még en voltam a hibás, mert fiatalok vagyunk (ő 34 én 32) nem itthon kellene tölteni a hétvégéket hanem kikapcsolódni, szórakozni. hogy mindenki tegnap rajtam rőhögött, hogy nem ittam és hogy 9kor haza is mentem....

Nagyon elgondolkodtam, hogy kell ez nekem?!

dec. 1. 08:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
46%

Sok múlik azon hogy vannak e kérdezőnek olyan rokonai, például szülei, testvére, nagyszülők vagy barátai akik tudnának neki segíteni ha esetleg a válás mellett dönt. Ha van segítség akkor sokkal könnyebb átlendülni a válás okozta nehézségeken.

De az biztos hogy az alkoholizmus egy függőség amit gyógyítani kell. Már ha hajlandó valaki kezeltetni magát.

Én úgy látom hogy a férjed megunta a családosdit, új impulzusokra vágyik. Neki már te és a gyerekek unalmasak vagytok, mindig más emberek társaságát keresi, kell az újdonság. Ez nem egyenlő azzal ha valakinek házas emberként évek óta vannak fix barátai, akikkel egyszer kétszer közös programokat szervez.

Nálatok ez a "mindig menni kell valakihez" már átment a férjed részéről egy pótcselekvésbe. Mintha valami hiányozna neki a házasságotokból amit kényszeresen más emberek társaságával akar pótolni. Azt hogy mi hiányzik neki azt neked kellene tudni. Lehet ez a minőségi kommunikáció hiánya, szexhiány, az egymásra fordított idő hiánya, már "csak" apaként funkcionál de férfiként társként nem stb, stb, sokféle dolog okozhatja ezt a viselkedést.

Le kell ülni és őszintén megbeszélni hogy miért "menekül" el otthonról, milyen hiányt akar az alkohollal és más emberek társaságával pótolni.

Pszichológus vagy párterapeuta tudna ebben segíteni.

dec. 1. 10:29
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy nőttem fel, hogy az apám minden nap részeg és a kocsmát járta. Később ezt már nyugtatóval is keverte, attól még érdekesebb állapotba került.

Most felnőttként azt mondom, bárcsak anyám nevelt volna minket egyedül rosszabb anyagi körülmények között is mintsem így egy "családként".

A gyerekeidnek soha nem lesz így egy normális apa mintaképük.

Beszélj a férjeddel, hogy hagyja ezt abba, ha meg csak a kifogások jönnek, hogy most miért iszik éppen akkor hagyd el.

Az, ha valaki iszik az nem valaminek az oka hanem egy döntés.

Véleményem szerint családdal, gyerekekkel a háta mögött nem hozhat ilyen döntést, hogy ő atomrészegre issza magát minden nap.

dec. 1. 10:34
 13/27 anonim ***** válasza:
93%
Én nem beszélgetnek vele, felnőtt ember. Ha valami gondja van nyissa ki a száját és egyébként ha ő beleunt a családi életbe azon nem fog segíteni pszichológus sem. Maximum nem fog inni ha rehabre megy, de akkor majd más cselekvésekbe fog menekülni, mint pl. a hűtlenség, vagy box azt ott lesz a kérdező mint most.
dec. 1. 10:35
 14/27 anonim ***** válasza:
81%

#13as vagyok

Elfelejtettem hozzátenni hogy az is opció, hogy a férj egyáltalán nem akart családot csak ráerőltette magára, vagy rájött, hogy nem neki való mert ő élni akar, szórakozni. De, hogy ő neki a pia jelenti nagyon tré. Ott vannak a gyerekei és nem velük játszik, nem négyesben érzik jól magukat, illetve kettesben a kérdezővel hanem mindig kell külső társaság aki feldobja a kedvét. A bánat maradna vele, azon lennék hogy megtudjak tőle szabadulni és ha alkeszkoskodna tovább esküszöm, hogy a gyerekeket nem látná. Érdekes módon senki nem említette meg hogyan beszél vele, hogyan gúnyolja és bármikor összeverheti a gyerekekkel együtt. Minél előbb menekülni kell tőle!!!

dec. 1. 10:44
 15/27 A kérdező kommentje:

Én egy alkoholista nevelőapa mellett nőttem fel. Ez közel nem az a helyzet.

Én nem kiáltanám ki alkoholistának. Nekem ez nem az a kategória. tegnap volt az első eset, hogy ilyen állapotban láttam. Egyébként 1 max 2 sört ha megiszik. Nem lerészegedik.

Csak igen, elég gyakran.

Simán megvan nélküle is, nem függő. Csak jó buli. Vagy nem is tudom hogy fogalmazzak.

Nem 1x van olyan is, hogy átmegy, de nem isznak.

Nekem abból van elegem, hogy ennyit kell a haverékkal lenni. Hogy a családi programok háttérbe szorulnak.

És s tegnapi nap. Hogy tegnap viszont valóban elszaladt vele a ló, hogy le se szarta a 2 gyereket mert ő ivott.

Elválni egyenlőre ennyi miatt nem fogok.

Egyébként nincs segítségünk, kb senki, de ha elhatáfozásra jutnék, nem ez állítana meg.

dec. 1. 12:07
 16/27 anonim ***** válasza:
56%
Akkor maradj csak és szűlj neki még párat aztán koppanni fogsz hogy nem akar veletek lenni mert megunt titeket és élni akar még. Bár tuti egyértelmű hogy nem csak haverok vannak ott a képben azért is szarik rátok. Kimarad elmászkál egyértelműen nőhöz, csak a haverok buli a kifogás
dec. 1. 12:15
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi is 2 gyerekes szülők vagyunk, pár évvel idősebbek nálatok. Mi is szoktunk inni, barátok is jönnek át, DE

1: ilyen kicsi gyerekeknek este 9kor már ágyban a helyük

2: ha nálunk van a “buli”, akkor sincs 9 után már dáridó. A vendégeink tudják, hogy kisgyerekes családnál vannak, és amikor a gyerekek aludni mennek, akkorra mindenki szépen elcsendesedik és indul haza.

3: szülőként hányásig inni brutál gáz, a rendszeresség pedig aggasztó.

Adj neki ultimátumot: Vagy felnő a feladathoz vagy elvált emberként csapathatja minden nap, de ezt nem vagy köteles elviselni!

dec. 1. 12:29
 18/27 anonim ***** válasza:
58%

"Én a fejéhez vágtam, hogy elegem van, egy alkoholista lett." ≠ "Én nem kiáltanám ki alkoholistának."

Mit hazudsz? Már megtetted és tudod mit? Nem vagy tőle különb. Más anya egyáltalán nem venne abban részt, hogy nyáron-télen a gyerekei alkohol mellett legyenek, vagy, hogy szagolják a piát a pityókás/részeg egyedek mellett. Te meg a hidegben vártál kinn velük, hagytad, hogy előttük piáljanak, hallgattad a dőzsölést. Maradj vele, igyál te is ha fontosabb a férjed mint a gyerekeid. Majd elveszik lehetőleg a gyerekeket tőletek, ti meg igyátok el a májatokat.

dec. 1. 13:36
 19/27 anonim ***** válasza:
64%

Egyáltalán nem dramatizálod túl.

" nekem mindig mindenen hisztiznem kell"

Bírom, amikor a pasik az elfogadhatatlan viselkedésük felhozatalát hisztinek nevezik. Nem az. Ha meg akarod menteni a házasságot, akkor lépned kell. Elvonó, párterápia. A szórakozás, kikapcsolódás pedig nem piálást jelent, max. proliknak és alkeszeknek.

dec. 1. 13:42
 20/27 anonim ***** válasza:
84%
Szinte gondoltam, hogy az lesz a következő kommented, hogy elkezded mentegetni. Akkor most mindig iszik, vagy sokszor nem, csak megy? Akkor most alkoholista lett, de mégsem? Te sem vagy ám semmi.
dec. 1. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!