Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg én dramatizálom túl?
Férjemmel 8.5éve vagyunk egy pár. Van egy 5 és egy 3 éves gyerekeink.
Még gyerekek elött kb minden hétvégén mentünk valamelyik ismerőshöz, vagy valamelyik ismerős jött hozzánk, iszogattunk, beszélgettünk.
Hétközben senki nem ivott.
Gyerekek meglettek, ezek is megritkultak egyre jobban.
Fél éve lett itt a településünkön egy új barátja férjemnek.
Neki van egy 11éves fia, párja.
Igazából elvagyok én is velük. A gyerekeink imádják őket.
Ezzel nem is lenne bajom egész addig, míg nem folyna náluk a csapból is alkohol.
Eleinte csak hétvégén mentünk hozzájuk/jöttek át és sörözgettek a férjemmel.
Aztán egyre gyakoribb lett. Már hétköznap is ittak.
Volt nyár végén már olyan hét, hogy 7-ből 7napot fenn voltunk náluk (ikyenkor az egész család ment, mert a gyerekek is mennének, de csak velem. Így lényegében nem volt választásom).
Ott besokalltam. Elmondtam a férjemnek, ha ez így megy tovább, elegem lesz, elválok.
Utána hetekig nyugi volt, nem járt fel sűrűn.
Viszont amióta bejött a hideg, újrakezdődött. Most nem sörözni, hanem forraltborozni jár fel hozzájuk vagy jönnek ők. Bár ez egyre ritkább. Mi megyünk.
Ha én nem megyek, férjem akkor is megy, de a gyerekeket nem viszi. A gyerekek nekem sírnak itthon, hogy ők is menni akartak.
Tegnap tellt be a pohár. 5órakor felmentünk, hogy max 1 óra és jövünk haza. Ebből az lett, hogy már nem a srácékhoz mentünk hanem 2 utcávsl srrébb egy másik családhoz, akiket látásból ismerünk.
Ott álltunk kinn a hidegbe a 2 gyerekkel, mert férjem elbeszélgetett, eliszogatott. a nagyobbik gyerek elvolt, mert volt ott másik 2 nagxobb fiú is. De a kicsi csak rajtam lógott. Kb este 9ig elvoltunk,én is úgy ahogy elbeszélgettem. Viszont 9re mind a 2 gyerek álmos lett. Fáztunk. Mondtam, mi elmegyünk haza.
Erre férjem kiakadt, mert én sehol nem bírom jól érezni magam, nekem mindig mindenen hisztiznem kell. Nemhogy innék én is valamit és feloldódnék.
Fogtam a 2 gyereket és hazajöttünk.
Ő 11re ért haza. Fél óra zörgés után elfeküdt.
Fél12kor felpattant, felkeltve mind a 2 gyereket és 1 órán keresztül hallgattuk, hogy hány, takarít, hány, takarít...
Soha nem láttam ilyen részegnek.
A fejemhez vágta, hogy miattam ivott, mert rugalmatlan vagyok. Hogy besavanyodtam.
Aztán elfeküdt horkolva aludni.
Ma felkelt, még ő játszotta a sértődöttet. Én a fejéhez vágtam, hogy elegem van, egy alkoholista lett. Hogy ezt a példát mutatjs s gyerekeknek?
Még en voltam a hibás, mert fiatalok vagyunk (ő 34 én 32) nem itthon kellene tölteni a hétvégéket hanem kikapcsolódni, szórakozni. hogy mindenki tegnap rajtam rőhögött, hogy nem ittam és hogy 9kor haza is mentem....
Nagyon elgondolkodtam, hogy kell ez nekem?!
Sajnállak. :-(
En 30 éves nő vagyok , egyedülálló egy 5 éves kisfiúval.
Ha azt az utat valasztod hogy egyedülálló leszel ,tudnod kell ,nagyon nehéz.
Lehet lepontpzni,és persze most mindenki sugárban orditja hogy vallj el , de én a helyedben inkább próbálnám megoldani a helyzetet.
Nem egyszerű 2 kisgyerekkel egyedül. Nekem semmi segítségem nincs ,az életem maga a pokol.
Visszatérve a témához: lehet hogy nem életetek eleget fiatalabb korotokban, a párod nem bulizta ki magát huszonevesen.
Nekem abszolút nem hiányzik a buli ,alkohol ,eleget jarkaltam anno.
Azzal sincs baj, ha hétvégén néha valamit megiszik de ne az legyen a családi hétvégi program hogy leissza magát a szomszéddal.
Abba is gondolj bele hogy lehet q másik anyukának is kellemetlen ha minden hétvégén órákon át ott vagytok náluk. Legalábbis nekem ez sok lenne.
En úgy gondolom hogy nem vagyok besavanyodva, havi 1-2 alkalommal atjonnek q szomszédok, 2 -3 ember , és olyankor este ,amikor a gyerek alszik megiszunk pár italt ,beszélgetünk, zenét hallgatunk
Ezzel nincs is gond .
De azért a gyerek ne azt lássa hogy a szülei isznak !!!!
Az meg hogy a gyerekek szeretnek atjarni a szomszédba, az egy dolog.
Nekem is hasonló most a helyzet.
A szomszédból 3 kisgyerek folyamatosan át akar jönni hozzánk játszani.
Olyankor itt a lakásban futnak, játszanak. Nyilván az én kisfiam is szereti ezt,mert nincs egyedül, nem unatkozik.
De mindennek megvan q határa.
Sokszor pihenni szeretnek de nem tudok tőlük vagy utánuk kell takarítani. Szerintem az az anyuka ahova atjartok, o is hasonlóan van ezzel.
Nem lehet máshol zavarkodni heti több alkalommal ,a gyerekek akármennyire is szeretnenek együtt játszani.
Mindenkinek megvan a saját élete, Mindenkinek kell nyugalom.
Az megint más, hogy ha csak a férfiak isznak együtt, gyerekek nélkül
Az valószínűleg nem annyira zavaró mintha 6 gyerek egyszerre ott hangoskodna.
Viszont ez az ivászat a hazassagotok gyilkosa lesz.
Ha a férjed teljesen kijozanodik,próbálj vele beszélni hogy ezt az egészet csökkentse le max havi 2 alkalomra.
Inkább hetvegenkent a szűk család csináljon valamit együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!