Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Kinél hogy van ez az együttélé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinél hogy van ez az együttélés során?

Figyelt kérdés

Szóval pl. valami nem tetszik nekem amit a másik csinál, vagy otthagy valamit, akkor szólok érte? Vagy szó nélkül elpakolom.

Mert pl nálunk az van, hogy engem nem zavarnak dolgok (néha otthagyja a tányérját evés után, nem teszi a cipőjét a cipőtartóra, melléteszi). Esetleg nekem ezek nem tetszenek, de nem bosszantom magam miatta, hanem fogom azt arrébb teszem.

Férjem viszont az ellenkezője. Mindent megjegyez. (Pl kiszórtam a kávét, a táskámat az étkezőszékre szoktam tenni, szerinte nem ott a helye, tegyem el onnan, nem lehet elférni, zavarja, pizsamámat néha a fürdőben hagyom....stb, stb.) Vagy nem törlöm le a pultot, akármi. Én nem vagyok egy patika tisztaságmániás, de rendben van a házunk, hetente kitakarítok, mindent kimosok, próbálok rendet tartani, két kis gyerekünk mellett.

Tegnap is hazaértem előbb, kitakarítottam, felmostam, rendet raktam.

Az étkezőszéken volt a táskám. Senki más nem akart leülni enni, 4 szabad szék volt. Férjem megjegyezte, hogy nem lehetne-e máshova tenni a táskám? mert nem lehet itt elférni. Erre én felcsattantam, hogy hagyjon már ezzel békén, hogy én oda szeretem tenni, bőven 4en is le tudunk ülni, nekem az a praktikus, mert ha megyek valahova, kényelmesen be tudok pakolni. Persze ha útban van, elrakom onnan.

De számtalan ilyen dolog van. Mindenre megjegyzést tesz. Rosszul esik hogy nekem eszembe nem jut ez, mert nekem TERMÉSZETES hogy együtt élünk és ha otthagyott valamit, elpakolom, kész. Vagy ha zavar, elteszem.

Tegnap is még én éreztem magam rosszul, hogy ideges lettem egy mondatától, pedig nem bunkón vagy idegesen mondta. De már tele a hócipőm a megjegyzésekkel, és nem értem.

nov. 14. 11:36
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Igen amúgy pont erre gondoltam hogy elkezdem azt csinálni amit ő. Kíváncsi vagyok mit szól.
nov. 14. 13:03
 12/21 anonim ***** válasza:
41%
Ráadásul szerintem sokkal rosszabb, hogy ő a koszos tányért ott hagyja az asztalon. Átjárja majd a kaja szag a lakást, meg úgy sokkal rosszabb hazajönni. Taska ehhez képest semmi
nov. 14. 13:07
 13/21 anonim ***** válasza:
76%
Nem támogatom, hogy te is elkezd cseszegetni. ez semmi jóra nem fog vezetni, csak a végére megutáljátok egymást. Inkább üljetek le megbeszélni normálisan.
nov. 14. 13:08
 14/21 anonim ***** válasza:
82%
Alapjáraton én se de már próbált vele beszélni és nem járt sikerrel. Ezért 1-2 napig, hogy kicsit vegye észre magát, hisz ha valamit elvárunk a másiktól akkor azt magunktól is várjuk el
nov. 14. 13:10
 15/21 anonim ***** válasza:
Te is kezdj hisztizni, amikkr valamit nem ott találsz, ahol a helye van.
nov. 14. 15:10
 16/21 anonim ***** válasza:
47%
Két gyereket csináltattàl vele és most jut eszedbe ilyeneken gondolkodni?
nov. 14. 16:29
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Van, amiért szólok, pl a cipőjét ne az előszoba közepén rúgja már le :D, mert pfára esünk benne, de olyanokért már nem, hogy "miért odateszi a táskát", ahová. Ha zavar elrakom.

A férjed meg olyan, mint az anyám, neki semmi nem jó, és mindig talál valamit, amivel hangot is adhat neki.

Mivel így nőttem fel, hogy mindenért cs.szegettek nekem nagyon nagy redflag egy ilyen ember.

A vőlegényemnek szokása néha megjegyezni ezt-azt, visszakézből közlöm vele, hogy ennyi idő alatt, míg utánam jön és elmondja már rég megcsinálhatta volna. :D

Egy idő után vette a lapot.

Ti viszont nem vagytok egymáshoz illők a férjeddel :(

nov. 14. 16:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjemnek van egy elég idegesítő tulajdonsága: neki mindig csak az van útban, amit NEM Ő rakott oda. Pl. az étkezőszékes példánál maradva, ha én teszem le oda a táskámat, akkor az baj, mert "nem lehet odaférni az asztalhoz" (dacára annak, hogy 5 másik szék van, ami üres). De ő ugyanúgy ledobja a székre a táskát, mikor hazajön melóból, az nem baj, akkor ül a másikra. Ha én megjegyzem, hogy na, most kinek a táskája van a széken, akkor megmagyarázza, hogy de ő ma megy vissza éjszakára dolgozni, és minek rakná el fél napra.

Ha a konyhapult kupis, mert épp sűrű napom volt és épp még nem volt időm rendberakni a konyhát, ő meg kaját csinálna magának, hőbörög, hogy nem lehet odaférni, majd pattogva elkezdi rendbetenni. De ha ő hagyta úgy, akkor először szó nélkül elrámol, és úgy áll neki kaját csinálni. Ha én csinálnék kaját, és ugyanúgy megjegyzem, hogy hogy néz ki a pult, szintén megmagyarázza, hogy mert ő még nem ért oda elpakolni maga után, hát mit nem értek ezen.

Lehetne millió példát hozni, de a lényeg, hogy őt csak az zavarja, ami nem az ő sara :D Ezen úgy évente 2x összevitatkozunk, amikor épp szar passzban vagyok és elkezd valami ottfelejtett dolog miatt cseszegetni, én meg visszavágok, hogy ő ugyanezt csinálja amúgy, csak engem szeret basztatni. Az év többi napján meg szemforgatva elpakolunk a másik után, vagy szemforgatva tudomásul vesszük a megjegyzést és ennyi :D

Én nem hiszem, hogy ezek akkora horderejű dolgok lennének, hogy ezen múlna, hogy összeilletek-e, vagy hogy tudtok-e együtt élni. Mi 15 éve vagyunk együtt, mindennek ellenére tök jól megvagyunk, ahogy írtam, kb évente 2x van ebből egy 2 perces vita. Egy kis elfogadás kell, meg annak belátása, hogy én sem vagyok tökéletes (mindkettőtök részéről), úgyhogy talán a másiknak is el lehet nézni egy apró idegesítő hüyeséget.

nov. 15. 09:27
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

18-as de, igen, rhadtul ezen is múlik, hogy tud-e két ember együtt élni.

Vagy téged nem zavar, hogy a férjed egy idióta, aki az élő fába is beleköt, és minden szarért cs.szeget? Ja, hogyha neked ez belefér, akkor oké, de minden, egészséges önbecsüléssel rendelkező ember úgy bszná ki az olyan bunkót, mint a férjed, mint a huzat.

nov. 16. 21:41
 20/21 anonim ***** válasza:

19: hol írtam azt, hogy "az élő fába is beleköt és minden szarért cseszeget"? Azt írtam, hogy van egy ilyen szokása, tehát ezt visszatérően csinálja, de nem napi szinten. Nyilván azt én se viselném el ha a nap minden percében basztatna valami ilyesmiért, de azt, hogy hetente egyszer van egy ilyen szarabb pillanata, igen, tudom tolerálni. Nyilván nekem is vannak olyan dolgaim, ami neki idegesítő. Pl. kicsit valóban kupis vagyok én is. Ezzel az erővel ő is kibaszhatna engem, ugye.

De gondolom te tökéletes vagy, úgyhogy te semmi hibát nem vagy hajlandó tolerálni a másik részéről, hiszen neked nincsenek hibáid, úgyhogy miért is kellene.

nov. 17. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!