Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan kell egy férfira...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kell egy férfira támaszkodni? Kinél mit jelent?

Figyelt kérdés

10+ éve együtt vagyunk. Volt egy kis eltávolodásunk, párterápiára mentünk pár alkalmat. Útravalóként kaptam azt, hogy nyugodtan támaszkodjak a férjemre.

De hogy kell? A gyermekkoromat anyukám full bizonytalanságában éltem le, kutatott apu után, vádaskodott hogy biztos megcsalja stb...

Lett egy biztos párkapcsolatom, ahol tudtam bízni. Aztán megcsalt. De túllendültünk rajta, büszke voltam magamra, hogy megcsalás után is van élet, működik a párkapcsolat, fel lehet dolgozni, túl lehet rajta lépni, és minőségi kapcsolatot, életet élni. Lehet szintet lépni és nem kell belesavanyodni.

És tényleg jól mentek a dolgok köztünk, egyszerűen természetes az számomra, hogy önálló nő vagyok aki nem függ a férjétől. Ha holnap gáz lenne köztünk, -oké pakolok viszem a 3 gyereket és éljük tovább az életünket. Nyilván jól keresek, ezért anyagi függésem nincs, nem esek kétségbe ha egyedül kell eltartanom őket. Teherbírásom hatalmas, egyértelmű hogy megbirkózok a háromgyerekes egyedülálló anya szereppel. (Szinte most is én viszem 99,99%ban a gyerekeket, háztartást stb)

Hogyan miben engedjem el magam? Hogyan miben támaszkodjak rá? Mi az amitől egy férfi érzi hogy ő a család tartóoszlopa?

nov. 12. 11:40
 1/10 anonim ***** válasza:
42%

Hehe.

Kovetem!

Megjegyzés: NEM a ferfi a család tartó oszlopa! Soha! A nő!!!! Mindig a nő

nov. 12. 11:42
 2/10 anonim ***** válasza:

El kell fogadni amit a pasi nyujt.

Ha nem nyujt semmit akkor nyilvan tamaszkodni se lehet rá. Nem neked kéne ezen törni az agyad.

En is nagyon önállo vagyok exem tanitott meg olyanokra is pl hogy magától az ő ötletéből!, elvisz meloba meg értem jön, ha nincs is mit ennem hoz kaját is, megvesz nekem olyanokat amiket en soha nem mernék magamnak mert bűntudatom lenne hogy ilyenekre költök, ha baleset ért kiakadt hogy a gyk-ra írtam ki és nem neki szóltam ő meg nem tud semmit, erre is tanitott bármi van ŐT hívjam!, ha sirtam hogy soha az életbe nem lesz jó a lakásban ez az, mert a 6.szerelő is sz.rul csinálta meg, és megszoktam már hogy minden sötét minden csap csöpög és mondtam lehetetlen összetákolni egy lakást, akkor bíztatott hogy nincs lehetetlen, Mindent Meglehet csinálni!higyjem már el! Nincs olyan hogy lehetetlen mert beton, lehetetlen mert régi a falban a vezeték, lehetetlen mert ennyi a max kapacitása, NINCS lehetetlen!

Meg stb.

Bármit amiben segitseg támasz volt nekem azok soha eszembe se jutottak. Soha semmit nem kértem tole mindent magamtol önerőből oldottam meg, korházban is képes vagyok ugy egyedul lenni hogy a kutya se tudná hogy halálomon vagyok.

nov. 12. 11:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert annak ellenére hogy mindent meg tudsz csinálni egyedül, nem kell, sőt, nem szabad! Közösek a terhek és a felelősség, igen is hagyd meg neki azt a szerepet, hogy ne érezze magát hót feleslegesnek. Megbántott, ezért nem tudsz benne maradéktalanul bízni, és a biztonsági hálód az, hogy neked nincs rá szükséged ahhoz, hogy boldoguljatok az életben a gyerekekkel. Szerintem ezzel a hozzáállással nem lesz tartós a házasságotok. Ha a férjed haszontalannak és pótolhatónak érzi magát, előbb-utóbb megint félre fog menni és keres egy olyan nőt, aki majd kapaszkodik bele és végre hasznosnak érzi majd magát. Férfinak, erősnek. Ne irányíts mindent, ne szervezz meg mindent. Hiába gondolod vagy tudod azt hogy te jobban csinálod, hagyd rá. Jó lesz úgy, ahogy ő csinálja és kész. Fogd fel úgy, hogy annál több időd jut magadra, amiből gondolom nem sok van a 3 gyerek mellett.

Van egy viccesnek szánt rövid videó, amin a csaj kinyitja a befőttes üveget, aztán kapcsol és visszazárja, és odaadja a pasijának, hogy segítsen. Csak egy apróság, de mégis mekkora jelentősége van. Én szurkolok nektek, szerintem próbáld megfogadni a terápián kapott tanácsot és vedd lazábban, és próbálj jobban bízni a férjed képességeiben.

nov. 12. 11:53
 4/10 anonim ***** válasza:

Na es szoval maga a Férfi az aki nyújt és támasz, es az a támasz hogy a nő kèr a pasi meg akkor segít és támasz. Mert akkor a nő maga önmagának a segitsége támasza es ehhez a ffit használja eszközként azzal hogy kér.

A valodi segitség támasz meg amblokk maga a férfi sajat donteseivel cselekedeteivel válik azzá vagy pont nem ha sz.rik vele mindenbe nem látja a nehézségeket es vak arra hogy neki mikor kéne helytállnia felállnia és betonbiztosan ott lenni veled/veletek, melletted.

Ez ha egy pasinak alapbol magábol nem jön, az nem tamasz nem segitseg az lehet energiavámpir csak, nem is férfi.

nov. 12. 11:53
 5/10 anonim ***** válasza:
*jav az NEM támasz ha a nő kèri!
nov. 12. 11:54
 6/10 A kérdező kommentje:

Pont erre a gondolatmenetre jutottam ezért íródott ki a kérdés is:

" Ha a férjed haszontalannak és pótolhatónak érzi magát, előbb-utóbb megint félre fog menni és keres egy olyan nőt, aki majd kapaszkodik bele és végre hasznosnak érzi majd magát. Férfinak, erősnek. "

Idegenként megfogalmaztad az egészet...

"Megbántott, ezért nem tudsz benne maradéktalanul bízni, és a biztonsági hálód az, hogy neked nincs rá szükséged ahhoz, hogy boldoguljatok az életben a gyerekekkel."

Hogyan tűnjön el az a pici bizonytalanság? Hogyan bízzak benne újra 100%ban? Hogyan engedjem bele magam egészen?

nov. 12. 12:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Az egy tök jó dolog, hogy ennyire önálló és talpraesett vagy, illetve hogy biztos anyagi háttered van. De, én azt vallom egy kapcsolatban, kölcsönösen kéne egymás támaszai lenni. Mind érzelmileg, anyagilag. Rossz időszakban támogatni a másikat. Meg amit a harmadik hozzászóló is ír, rendben hogy és mégegyszer kiemelem tök jó, hogy gyereknevelést is megtudod egyedül oldani így három gyerek mellett és strapabíró vagy, de nem könnyebb ha van egy társad, aki veled együttműködik. Magadra is több idő marad, másban is kitudsz teljesedni. Engem nagyon zavarna, ha valaki úgy hogy családunk lenne szemrebbenés nélkül nyilatkozna úgy, ha elhagy másnap hát elhagy, megoldom. Nekem hiányzik itt a ragaszkodás. És ezzel nem azt mondom az lenne a jó ha magadba fordulnál. Különben a férjem hozzád hasonlóan gondolkozik és sokszor zavar, hogy annyira jól elvan magának, nem akar beavatni sokszor a problémáiba, gondjaiba, gondolataiba. Néha megkérdezem, nem lenne jobb neki egyedül ha így is annyira jól elvan?
nov. 12. 12:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Minek kéne olyanban megbízni aki képes cserbenhagyni?

Szerintem inkább ez az első kérdés. Es csak utána kéne beszélni a többirol.

nov. 12. 12:27
 9/10 anonim ***** válasza:
80%

Munka mellett te csinálod a teljes háztartást és foglalkozol mind a 3 gyerekkel, miközben van egy hűtlen, hímr.banc férjed, akiben annyi férfiasság nincs, hogy kivegye a részét a napi teendőkből, meg foglalkozzon a saját gyerekeivel.

Csodás egy élet.

nov. 12. 13:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Hááát, ez messze nem egy jó kapcsolat, ne haragudj. Ahogy előttem is írták, te valójában nem léptél tovább, nem bízol benne, és azzal nyugtatod meg magad, hogy sebaj, ha megint pofára ejt, gond nélkül le tudsz lépni. Nem is csodálom amúgy, én se bíznél soha többé.

Viszont abban hasonlítunk, hogy én is elég önálló típus vagyok, jól keresek, mindent meg tudok oldani egyedül is és tudom, hogy ha neadjisten elválnánk, nem lennék nehéz helyzetben. De! Az én férjem nem játszotta el a bizalmamat, úgyhogy én igenis támaszkodom rá a mindennapokban. A gyerekek az övéi is, igenis legyen az apjuk, ő is foglalkozzon velük, rendezze őket, hozza-vigye őket. Nekem is jár kikapcs a barátnőmmel, amikor ő van a gyerekekkel. A háztartásban két felnőtt van, úgyhogy nem egyedül viszem az otthoni dolgokat, hanem ő is kiveszi a részét. Nem azért, mert nem bírom egyedül, hanem mert NEM KELL bírnom egyedül. Szóval igen, támaszkodom rá, mert megtehetem és mert merek. Te nem mersz. Csak azt hiszed, hogy túl vagy a megcsaláson, de nem vagy. Én nem is tudom, túl lehet-e lenni rajta valaha, exem csalt meg, gyerek hálisten nem volt, de hiába próbáltam évekig, sosem tudtam bízni benne utána.

nov. 12. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!