Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házas emberek. Tudnátok nekem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házas emberek. Tudnátok nekem érveket és ellenérveket mondani a házasodás mellett/ellen?

Figyelt kérdés

Tinédzserkoromban és a 20-as éveim elején egy végtelenül romantikus, mesék és romantikus filmek által agymosott srác voltam. Fiatalon akartam házasodni, családot alapítani stb., de ebből a szempontból 180 fokos fordulatot vettek az elképzeléseim. Annyi megcsalást, rossz házasságot és veszekedést látok az ismerőseim és a rokonaim között, hogy teljesen elment a kedvem, nem csupán a házasságtól, de attól is, hogy hosszabb távon együtt éljek valakivel. De úgy érzem, hogy lehet túlzásba esek ezekkel a gondolatokkal. Mit tanácsoltok nekem?

28/f

nov. 8. 09:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyanígy voltam addig, míg meg nem ismertem a páromat 9 évvel ezelőtt. Előtte megcsaltak, kihasználtak, vertek ... stb. Teljesen elment a kedvem az egésztől és azt mondtam, hogy akkor inkább maradok egyedül. Mikor ezt elhatároztam, akkor jött a párom. Én hiszek abban, hogy ha letesszük a görcsös akarást, akkor jönni fog, meg is tapasztaltam a saját bőrömön.

Egyébként szerintem azért van annyi rossz házasság, mert az emberek sokszor úgy vágnak bele az összeköltözésbe, házasságba, gyerekvállalásba, hogy szinte nem is ismerik egymást. Kapkodnak, bizonyítani akarnak, hogy "én is megcsináltam, nézzétek meg, hozom a normát". Aztán ott vannak egy-két gyerekkel és rájönnek, hogy teljesen boldogtalanok, már semmi közös gondolatuk nincsen, csak egyik nap követi a másikat és élnek egymás mellett, mint a szobatársak.

nov. 8. 09:45
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 Igen, először irigykedtem az ismerősömékre, hogy megházasodtak, gyereket vállaltak, összeköltöztek. Eleinte biztos boldogok is voltak, de 1 év után olyan durván elszaródott a házasságuk, hogy akkor már tudtam: nem ér annyit az a pár hónap vagy 1-2 év boldogság, hogy utána évtizedekig szenvedjünk miatta. Egyik rokonomat pedig a felesége hagyta ott 12 év házasság után. Egyik napról a másikra, csak annyit mondott: "Találtam valaki mást, el akarok válni.". Na mondom, menjetek a @*%#!
nov. 8. 10:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs általános pro vagy kontra érv, max. annyi, hogy a mai világban a házasság egy jó ideig biztosítja azt kb. minden jelenlegi modernebb társadalom jogrendszerében, hogy családként és hozzátartozóként kezeljenek téged a pároddal meg a gyerekeiddel, és tudod őket kórházban látogatni stb. Ezt jelenleg, ha jól tudom, élettársi kapcsolatban is lehet, de ki tudja, meddig, ugye, mikor jön egy újabb törvény. Ill. azoknak, akiknek erre szüksége van, mindenféle kedvezményes kölcsönök meg egyéb kedvezmények.

Én inkább azt mondanám, hogy csak akkor házasodj, ha jól kiismerted a másikat és még ha ez nem is "romantikus" meg "fincsi" dolog, de a vízválasztó dolgokat le kell ülni pontosan megbeszélni. Legyen-e gyerek, hol éljetek, milyen legyen a munkafelosztás, milyen gyakran látogatjátok a szülőket és mennyi beleszólásuk lehet az életetekbe, vallásosan nevelitek-e a gyereket, mi számít megcsalásnak nálatok, szexuális téren passzoltok-e stb.

nov. 8. 10:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Kb úgy gondolom, mint a 3-as, a házasság igazából csak egy keret, a tartalmát a benne élők adják. Alapvetően egy gazdasági intézmény volt, nem szerelmi, ezt nem szabad elfelejteni. Saját megfigyelésem alapján azoknak jobb a házasság, akik szabálykövetőbbek.
nov. 8. 15:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Onmagaban a hazassag nem teszi sem jobba, sem rosszabba a kapcsolatot. Nem a papirok alairasa utan javul meg vagy romlik meg a kapcsolat. Aki nagyon le akar lepni, azt nem fogja visszatartani a hazassag.

Ahol van gyerek, az mas kerdes, de gyereket vallalni hazassag nelkul is lehet.

nov. 8. 18:16
 6/6 A kérdező kommentje:
#5 Az se más kérdés, sok embernél még a gyerek se jelent akadályt abban, hogy elhagyják a családot.
nov. 8. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!