Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságban anyagiak kinél hogyan?
Időről időre veszekszik velem a férjem a pénz miatt. Havi keresetem 330 ezer netto, évi 2x jutalom 200-350 nettó között, decemberben 100 ezer netto pulykapénz, tavasszal a családi adókedvezmény egyszerre. 11 éve folyamatos munkaviszonyom van, 3 munkahelyet jártam meg, egy napot sem töltöttem munkanélkül, mert egyik helyen leszámoltam pénteken, hétfőn másik helyen kezdtem. Napra pontosan 2 évet voltam cseden/gyeden. A szülésig végig dolgoztam. Mikor ki voltam írva, előtte 3 nap szabdságot vettem ki. 2 évet betöltötte a lányom, a következő hétfőn kezdtem újra a munkán. A munkáltatónak hála nekünk home office van, csak pár nap ügyelet kell irodában vállalnunk.
A férjem az utolsó 7 évben sodródik, besokal, felmond úgy hogy nincs új állása, majd rossz esetben 1 évig semmi bevétele nincs, jobb esetben csak fél évig. 250 ezret minimum a közösbe teszek, ami marad a gyermekünknek ruhát, cipőt, könyvet veszek, vagy szülinapjára a tortát intézem a gyermekünknek, vagy 3 havonta a hajamat befestetem, illetve 1 1 fagyit megeszünk a gyermekkel az oviból hazajövet Nincs saját autóm, nem is vezetek, nem cigiztem soha. Ruhákat évente 3x veszek, lábbelit évi 2-t, táskát évi 1-et. Ritkán megyek az irodába, nem kell kiöltöznöm sem. A férjemnek időről időre a számítógépét tuningolja, programokat vesz, hardverekwt vesz, nagyon sok pénzt költ rá, plusz sokat bojlis horgászatra. Tavasztól őszig sokat kirándulunk, 1x nyaralunk belföldön. Nagyon fogy a pénzünk, rámkiabálja, hogy neki több a fizetése. Nem nézi semmibe, hogy 8 órát dolgozom, mellére gyereket nevelnek, háztartást ellátom. Úgy tekinti a homeofficet mintha munkanélküli lennék. Hazajövünk 16.30 körül az oviból, utána még 18 óráig a gépem előtt dolgozom tovább, hogy ellegyen a munkám végezve a gyermekem oviba vitele mellett. Mondtam neki, hogy más anyák gyesen vannak, vagy nagypocakkal mennek a nagy gyerekért az oviba, szépen felöltözve, hajuk, körmük rendbe, őket valóban eltartják otthon, de velük biztos nem kiabál a férjük a gyerek előtt a pénz miatt. Engem meg az enyém nem néz semmibe, mert fele annyit keresek. Mondja, hogy menjek este takarítni, vagy árut tölteni. Ő meg hazajön a munkából a számítógép előtt ül. Amikor besokal, nincs munkája hónapokig, nem vágom a fejéhez.
Bevezetnem a kulon kasszat
Vagyis fizeti a rezsi kaja gyerek kiadasok felet. Akkor is ha felevig nincs munkaja...
Neked tobb fog maradni a zsebedben az tuti.
Mi közös kasszán vagyunk, nem felezgetünk meg nem számolgatunk. Mármint külön számláink vannak, de nem nézzük, hogy mikor ki fizet. Nagyjából úgy van felosztva, hogy a rezsit a férjem, a gyerekek dolgait én, a bevásárlást meg mikor-ki fizeti, és plusz ugye ezen felül mindenki a sajátjait, de nem kőbe vésett szabály. Közös bevétel, közös kiadások, közös tervek, közös terhek.
Ha így viselkedne velem, meg küldene másodállásba meg ilyen bunkó lenne, akkor biztos is, hogy előbb a külön kasszát beszélném meg vele, rendesen letisztázva, hogy kinek mik a felelősségei, forintra leszámolva a költéseket és megmaradó összegeket, aztán meg el is válnék, ha ez neki nem tetszik.
Külön kassza. Adja oda a rezsi, kaja, gyerek költségeinek felét. Ne a te fizud menjen rám kompletten. Azokat a hónapokat érdekes nem számolja, amikor otthon héderelt.
Dolgozol, gyereket hozod-viszed, neveled, háztartást vezetsz de este menj el takarítani. A jó édes anyja, az.
Én együttérzek, mert nálunk is vannak hasonló gondok, csak kicsit másképp.
Én teljes HO-ban vagyok, többet keresek kb 2k-val mint a férjem, a kiadások nagy részét én állom. A férjem fizuja kb a zsebpénze, soha semmibe nem kérek pénzt.
Viszont sokat dolgozom, egyedül hozom-viszem a gyerekeket és nem érti meg, hogy a home office nem arra van, hogy ragyogóra takarítsam közben a házat meg csodavacsorát főzzek mire megjön. Mindig megkapom, hogy egész nap itthon vagyok és ez meg az nincs megcsinálva, pedig látja, hogy sokszor este 8-kor még gépnél ülök, de szerinte az nem munka.
(Én mérnök, ő hegesztő). Kitartás és állj ki magadért.
Én komolyan nem értem, hogy értelmes nők, akiknek jó állásuk van és normálisan keresnek miért csinálnak magukból hülyét???
Dolgozol, gyereket nevelsz és vezeted a háztartást kb egyedül. Fizetsz mindent is... Ennyire nem lehet jó az a f@sz.
Azért családfő a férfi, hogy el tudja a családot tartani. Ha neki az egész fizuja megy játékra, piára és alig vesz valamit haza vagy épp a felét fizeti a dolgoknak az nem egy családfő! Az egy nagy gyerek!
Egyébként amúgy is szingli anya vagy csak kb 1 gyerek és 1 felnőtt férfi anyaként funkcionálsz.
Mindent tudsz fizetni. Ha elválsz kevesebbet kell főzni, takarítani, mosni, mosogatni, karjára költeni. Cserébe a gyerek kiadásait fizeti a férj. Szerintem ezzel járnál a legjobban.
Ne pazarold el az életed erre a szerencsétlenre. A gyereked azt fogja hinni ez a normális. Ha fiú akkor egy cseledet keres majd maga mellé, ha lány akkor ő lesz a cseléd, akit ki fog használni egy ugyanilyen bunkó f@sz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!