Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságban anyagiak kinél hogyan?
Időről időre veszekszik velem a férjem a pénz miatt. Havi keresetem 330 ezer netto, évi 2x jutalom 200-350 nettó között, decemberben 100 ezer netto pulykapénz, tavasszal a családi adókedvezmény egyszerre. 11 éve folyamatos munkaviszonyom van, 3 munkahelyet jártam meg, egy napot sem töltöttem munkanélkül, mert egyik helyen leszámoltam pénteken, hétfőn másik helyen kezdtem. Napra pontosan 2 évet voltam cseden/gyeden. A szülésig végig dolgoztam. Mikor ki voltam írva, előtte 3 nap szabdságot vettem ki. 2 évet betöltötte a lányom, a következő hétfőn kezdtem újra a munkán. A munkáltatónak hála nekünk home office van, csak pár nap ügyelet kell irodában vállalnunk.
A férjem az utolsó 7 évben sodródik, besokal, felmond úgy hogy nincs új állása, majd rossz esetben 1 évig semmi bevétele nincs, jobb esetben csak fél évig. 250 ezret minimum a közösbe teszek, ami marad a gyermekünknek ruhát, cipőt, könyvet veszek, vagy szülinapjára a tortát intézem a gyermekünknek, vagy 3 havonta a hajamat befestetem, illetve 1 1 fagyit megeszünk a gyermekkel az oviból hazajövet Nincs saját autóm, nem is vezetek, nem cigiztem soha. Ruhákat évente 3x veszek, lábbelit évi 2-t, táskát évi 1-et. Ritkán megyek az irodába, nem kell kiöltöznöm sem. A férjemnek időről időre a számítógépét tuningolja, programokat vesz, hardverekwt vesz, nagyon sok pénzt költ rá, plusz sokat bojlis horgászatra. Tavasztól őszig sokat kirándulunk, 1x nyaralunk belföldön. Nagyon fogy a pénzünk, rámkiabálja, hogy neki több a fizetése. Nem nézi semmibe, hogy 8 órát dolgozom, mellére gyereket nevelnek, háztartást ellátom. Úgy tekinti a homeofficet mintha munkanélküli lennék. Hazajövünk 16.30 körül az oviból, utána még 18 óráig a gépem előtt dolgozom tovább, hogy ellegyen a munkám végezve a gyermekem oviba vitele mellett. Mondtam neki, hogy más anyák gyesen vannak, vagy nagypocakkal mennek a nagy gyerekért az oviba, szépen felöltözve, hajuk, körmük rendbe, őket valóban eltartják otthon, de velük biztos nem kiabál a férjük a gyerek előtt a pénz miatt. Engem meg az enyém nem néz semmibe, mert fele annyit keresek. Mondja, hogy menjek este takarítni, vagy árut tölteni. Ő meg hazajön a munkából a számítógép előtt ül. Amikor besokal, nincs munkája hónapokig, nem vágom a fejéhez.
Kit mit tép azt szagol, ugyebár...
Hol tálaljátok ezeket a gyönyörű hímpéldányokat? De komolyan! Egytől egyig az ilyen gyökereknek feleségük, gyerekük van. Miért?? De tudom, tudom. Minden az esküvő meg a gyerek megszületése után xaródott el. Ismerjük a sztorit. Amúgy meg aki esetleg gyesen van, tpn a terhessége miatt és igényesen néznek ki (aka szép köröm + szép haj) akkor az már automatikusan eltartott? Ez is eléggé irigykedő, epés megjegyzés. Inkább csak azok a nők igényesek, adnak magukra. Ne haragudj, nekem most töltötte a gyerek a 2. életévét, egyelőre nem tudok munkába állni az egészségügyi állapotom miatt (fellángoló Crohn betegség), de 4 hetente elmegyek pinu gyantára és körmöshöz, sőt 3 havonta fodrászhoz is. Ez nem eltartottság, hanem igényesség. Te is nyugodtan odacsaphatsz az asztalra és elmondhatom az aranyfacú uracskádnak, hogy mostantól fogsz magadra is költeni. Àllj már kicsit a sarkadra, légyszíves! Tény, az én férjem nem üvölt velem, nem is hányja fel, hogy már elmúlt a gyerek 2 éves 2 hónapja és még mindig nem takarodtam el dolgozni. Szívesen ad pénzt körmösre, gyantára és fodrászra is, mert tudja, hogy nekem kell ez a feltöltődés ilyen formában. De velem nem is viselkedne így, ahogyan veled a férjed, mert baxnám kifelé, mint a huzat. Valahol te baxtad el, hogy egy ilyen emberrel egyáltalán megállapodtál. Nem is értem. Nyaralni meg nem feltétlenül kell. Az eü állapotom miatt nekünk az összes megtakarításunk vizsgálatokra ment el. Április óta nagyjából egy millió forint ment el és még nincsen vége. A maradék pénzt nem fogjuk elnyaralgatni, mert akkor tényleg semmink sem marad. Szóval, ha ennyire napról napra éltek, akkor a fizetős kirándulásokat és a belföldi nyaralást (ami elég drága már) skippeljétek és kezdjetek el spórolni!
A gyerek közös, így a költségei is közösek, nem a saját fizetésemből vásárolok neki külön, hanem a közösből. De teljesen lényegtelen, mert én pl. nem lennék együtt egy agresszív, rosszindulató lúzerrel, aki még el is számoltat, meg másodállásba küldene, míg ő otthon vakarja a tökét.
Ha nem válsz el, akkor ez így is fog maradni, ha meg elválsz, akkor nem kell elviselned többé ezt a megaláztatást. Rajtad múlik.
Nem tudom mennyi lehet az a családi adókedvezmény, de gondolom havi
átlagban neked megvan a 360 000. Ö keres kb. 750-et, de a sok munkanélküliség miatt ez olyan, mintha 500/hó lenne az elmúlt 7 évben, hiszen azért kapott munka nélküli segélyt is bizonyára. Tehát ö másfélszer annyit keres, mint te.
Fizessétek ki a számlákat, ha van hitel, akkor azt, a gyerek dolgait, kajáját, tegyetek félre jövöbeni kiadásokra, ha kell új mosógép, matrac, ilyesmi, nyaralásra, ha ez kell nektek, mert lehet, hogy ti meg így tudtok feltöltödni. A többit osszátok el, ö másfélszer annyit keres, a megmaradt pénz 60%-a az övé, 40 a tiéd, ez így arányos.
Abból mindenki olyan kaját vesz magábak, amit akar, olyan ruhát, számítógépes cuccot vesz, olyan körmöt csináltat, amilyet akar.
Én így intézném.
Mi "ahogy esik úgy puffanik közös kasszán vagyunk". Nem nézegetjük annyira ki mikor mennyit fizet, csak mindent kifizetünk végül. Így pont nem akartam, de most épp ez van.
Az eredeti elgondolásom a "kommunista közöskassza" volt. 1db közös számla amire jön mindkettőnk pénze és rendezünk minden közös dolgot. Rezsi, bevásárlás, gyerek, kocsi stb. A maradékot osztjuk kettővel és megy ki mindenkinek az egyéni számlájára. Így mindenkinek van pénze amikor az egyik éppen kiesik munkából illetve a kevesebbet kereső emelve van amikor kevesebbet keres, amit meg hosszú távon kompenzál mikor a másik keres kevesebbet, álláskereső vagy éppen beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!