Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Van olyan itt, aki esküvő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan itt, aki esküvő után jött rá, hogy a párjával nem egyezik a véleményük, céljaik?

Figyelt kérdés
Évek óta együtt éltünk, automatikus volt, hogy összeházasodunk, de valahogy úgy érzem, elmúlt a varázs, mert semmiben nem értünk egyet, ami fontos lenne. Ő panelban akar élni, nagyvárosban, én vidéken agglomerációban, kertes házban. Ő jövőre akar gyereket, én még nem érzem annyira. 30-casok vagyunk mind a ketten. Szeretem, mint embert, és sok mindent megéltünk együtt, de félek, hogy mégsem leszünk így boldogok... Hozzámentem, mert szeretem, de azt érzem az esküvő óta, hogy el akarja nyomni az én véleményem, mintha a tulajdona lennék. Elhidegültem tőle, és félek megbeszélni, de folytogató ez az érzés... Mit lehet ilyenkor tenni? Tudom, lehet, hogy hü.eséget csináltam, vagy csak megijedtem, nem tudom. Nem akarom tönkretenni az életünket, de azt sem akarom, hogy gyerekünk lesz, és utána már még nehezebb lenne változtatni... :( Nagyon el vagyok keseredve
aug. 30. 09:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de még a házasság előtt. Ezeket a kérdéseket érdemes az elején tisztázni, vagy még kapcsolat közben. Ha kiderül, hogy nem egyeznek a célok, idejében lehessen lépni. Ha nincs gyerek, akkor még nem késő, szerintem. Emberek vagyunk, tévedhetünk. Sajnálom egyébként...
aug. 30. 09:20
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is később jöttem rá, hogy nem illünk össze. Sokat kellett volna az elején tudatosan beszélgetni a fontos kérdésekről.

A baj az, hogy amikor már érzelmileg függtök egymástól, akkor jönnek elő ezek. A másik ilyen, amikor a gyerekkérdés miatt van a szakítás. Ez is lényeges kérdés, mert lehet hogy te inkább társat szeretnél, és egy bensőséges kapcsolatot, mint gyereket. Én is így voltam vele, de mivel ő tök mást akart sok mindenben, ezért a kapcsolat sem volt igazán jó, mert idegenné tettek minket az ellentétek.

Az érzések az más, szerethetsz valakit úgy, hogy nagyon különböztök. Ezért becsapós.

aug. 30. 09:24
 3/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mit lehetne tenni... A baj, hogy már tényleg több éve együtt vagyunk, ezt az egészet nem lehet csak úgy kidobni az ablakon. Nagyon sokat segítettünk egymásnak, sokat fejlődtünk, nehéz időszakokat megéltünk együtt. Együtt szerettünk volna házasságot, gyereket... De amióta összeházasodtunk, az anyja is meg ő is rágja a fülem a gyerek téma miatt, hogy minél előbb... De közben ott van bennem az, hogy én nem akarok egyáltalán panelban élni. Elegem van az anyjából is. Nyugdíjas, unatkozik, és folyton a nyakunkon lóg, nincs egy nyugodt hétvége sem. Az én családom több száz km-re lakik, de vidékre sem szeret jönni velem, merthogy ott nincs mit csinálni, nincs élet, meg stb, miközben itthon ő is ugyanazt csinálja, mint a vidékiek, csak ezt nem veszi észre. Ugyanabban a pár km-ben mozog, meg állandóan a gépnél ül. Úgy érzem félig, hogy ez nem az, amire nekem szükségem van... De közben minden mást megtesz értem, érzem, hogy szeret, és nem akarna elveszíteni, nem akarna mással új életet kezdeni... Nem tudom... De én meg azt nem akarom, hogy gyerekünk lesz, és egyrészt "rám marad", az anyja örökké rajtunk lóg onnantól, és egy r.hadt panelban fogok nyomorogni életem végéig...
aug. 30. 09:32
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Abból nem lehet kiindulni, hogy te most éveket dobsz ki az ablakon. Ez nem valamiféle befektetés, hogy na most már szeretnéd a kamatát kivenni.

Ezért inkább szülsz neki egy gyereket és beköltöztök az általa áhított panelba? Ugye hogy nem?

Nincsenek kidobott évek.

Másfelé mentek, mások a célok, vágyak. Nem gondolnám, hogy van értelme ezt erőltetni.

aug. 30. 10:06
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább azt nem értem, hogy miért pazaroltál el éveket a férjedre. Már rég szakítani kellett volna és nem feleségül menni hozzá. Az anyja mindig pattogni fog, avatkozni. Ne hagyd magad rábeszélni kisbabára, a te tested és te lennél vele éjjel nappal. Az anyós meg okoskodna. Idegesítene még jobban mint most. Inkább menekülj. Válás után ami jár neked a tiéd.
aug. 30. 10:23
 6/17 anonim ***** válasza:
94%
Ha bevállalod a gyereket akkor ott vágtad el a nyakad. Te csak kanca vagy nekik és a gyerek csak dísztermék lenne amivel büszkélkednének, de rajta ugyanúgy uralkodnának mint rajtad. Felnőtt férfi a férjed és az anyja dirigál, az anyja szava szent, neked nincs tekintélyed és nem is lesz soha. Nem szeret téged csak mivel attól tart, hogy más nő nem lenne veled és nem tudná befolyásolni inkább veled marad. Inkább a gép előtt ül. Az ilyen nem segítene a baba körül, inkább rá nyomná az anyjára aki kretént nevelt a fiából. Ha rám hallgatsz elválsz mert sosem lesz szavad, mindig csak a második leszel az anyja után. Vagy maradj, de gyereket ne csináltass vele mert nemcsak te, de ő is szenvedne a két bolond miatt. Ezt tök komolyan írtam, nem túlzok. Egy csomó nő kiszolgáltatott helyzetbe kerül házasság után mint te, de főleg gyermekvállalás után. Virít nagy betűkkel, hogy hagyd el. Ne az éveket nézd amelyek amúgy sem voltak a legjobbak hiszen az anyja tartotta a gyertyát jóformán hanem azt nézd, hogy még mennyit akarsz elfuserálni rájuk szenvedéssel tele. Már kezdi, hogy elnyom téged a férjed pedig még baba sincs. Baba után véged lenne a csöppséggel. Szedd a sátorfád inkább össze és add be a papírokat válásra. A két bolond meg boldogítsa egymást.
aug. 30. 10:41
 7/17 anonim ***** válasza:
40%
Mi általában hasonlóan gondolkodunk,(anno gyerek témában és az élethez való hozzáállásunkban egyezünk)de mivel emberek vagyunk nálunk is vannak nézeteltérések.Igyekszünk kompromisszumot kötni és megbeszélni.Gondolom a férjed panelban nőtt fel... Ebben a témában ha megtehetitek ,vegyetek sorházat, a város külső részében- és akkor a városban vagytok van egy kicsi kert neked-vagy egy olyan lakást ahol nagy a terasz min.15-20 nm, így te is ki tusz ülni, lehet növényed is .A gyerek témát meg kell beszélni, hogy te még nem gondolod úgy, de szertenél 1-et, csak várjon kicsit még, Ígéred, hogy szólsz. Anyossal meg ha a férjed is partner ebben, le kell fektetni a szabályokat és azt, hogy nincs semmi gond az anyjával, de ti egy család vagytok, többet szeretnél vele lenni kettesben és elmenni ide-oda, mint hogy egész hétvégén nálatok van,de ő mehet nyugodtan, nincs ebből probléma....Szerintem a nagy baj nálatok, hogy nem kommunikáltok ill. lehet, te szeretnél, ő meg nem hallgat meg.....kérdezd meg, hogy érdekli -e a véleményed, vagy csak fújja a magáét.....A válasz alapján tudni fogod, hogy dönts./lassan 20 éve vagyunk együtt :-) /
aug. 30. 10:46
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

A #7-el nem értek egyet. Nem lehet változtatni a helyzeten mert a férj egyáltalán nem hallgat meg téged, nem veszi figyelembe amit te szeretnél. Még arra se képes, hogy a te szüleiddel találkozzon mert annyira nem bírja a vidéki életet. De az nem zavarja, hogy neked hetente az anyját el kell viselni aki belekavar amibe nem kéne. Semmi köze a ti házassági életetekhez, gyerekvállaláshoz meg aztán végképp! Mivel nem bólogatsz mint a kismacska így már feszültség forr köztetek és a férjed hajthatatlan, az anyjára hallgat. Amit ő mond az fontos, ellened hangolja és ő szívesen részt vesz benne.

Ilyen férfinak szülni, sőt vele maradni öngyilkosság. El kell hagyni minél előbb.

aug. 30. 10:52
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"Hozzámentem, mert szeretem, de azt érzem az esküvő óta, hogy el akarja nyomni az én véleményem, mintha a tulajdona lennék. Elhidegültem tőle, és félek megbeszélni, de folytogató ez az érzés... Mit lehet ilyenkor tenni?"

Válás a megoldás mint mondta a többi. Amikor az ember úgy érzi, hogy tárgyként kezelik, fuldokol az komoly. Önmagát senki nem tudja becsapni. A tudatalattid, vagy az "élet ösztönöd", nevezzük bárminek jelez neked, hogy szabadulj meg tőle. Még ha nem is kezelne téged az anyukájával eszközként akkor is eltérnek a céljaitok, körbe-körbe fújja a magáét, nem hajlandó kompromisszumot kötni.

Szerintem akkor neked se kéne ő miatta több áldozatot hozni. Nem érdemli meg.

aug. 30. 11:12
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, többen megírták itt neked, nagyon helyesen.

És gondolj rá, hogy ez az egy életed van!

aug. 30. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!